Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Над 3 000 българи са дали заявка за гласуване в Испания
Над 3 000 българи са дали заявка за гласуване в Испания
Автор: ПИК
Дата
Дата
7077
Коментари
0
Над 3 000 българи са дали заявка за гласуване в Испания

Над 3 хиляди заявления са подали българите в Испания за участие в парламентарните избори. 

На територията на Консулски окръг - Мадрид са разкрити 27 избирателни секции, от които три в посолството ни в испанската столица. Останалите 24 са в автономните области Мадрид, Кастиля и Леон, Андалусия, Арагон, Каталуния, Риоха, Навара, Кантабрия и Канарските острови. 

На територията на Испания са разкрити още 11 секции, които попадат в Консулски окръг - Валенсия и се обслужват от Генералното ни консулство. Общият брой секциите на територията на Испания възлиза на 38.

Българската общност в  Испания наброява около 300 000 души, съсредоточени най-вече в Мадрид, Валенсия, Кастиля и Леон и Андалусия.  

Най-много подадени заявления са регистрирани в  Памплона, Барселона и Колядо Вилялба. 

За първи път тази година се разкриват секции във Фрага /автономна област Арагон/, Витория-Гастейс /Баската автономна област/, Леон /Кастиля и Леон/ и Севиля /Андалусия/. В същото време на места, в които преди е имало значителен брой гласоподаватели, този път не можаха да се образуват избирателни секции, тъй като не беше достигнат минималният брой от 60 заявления.  Такива са Мостолес и Хетафе, разположени в близост до Мадрид. 

Очакваме в секциите на територията на Посолството в Мадрид да има значителен брой гласоподаватели, независимо от подадения неголям брой заявления за гласуване, заявиха от нашето представителство.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?