Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
МАШАЛА! Членове на комисии в Бурса не знаят български!
МАШАЛА! Членове на комисии в Бурса не знаят български!
Автор: ПИК
Дата
Дата
20765
Коментари
5
МАШАЛА! Членове на комисии в Бурса не знаят български!

Отново напрежение около секциите в Турция, преди изборния ден в Бурса. Причината за напрежението е, че голяма част от председателите, зам.-председателите и секретарите на секционните избирателни комисии закъсняха. Повечето от членовете им и представители на държавата пристигнаха още четвъртък. Забавянето изнерви хората, които трябваше да подготвят изборния процес.

Два часа и половина след обявения час за раздаване на документите започнаха да пристигат длъжностните лица на една от политическите формации.

Според източници на Нова телевизия ключовите длъжности в секционните избирателни комисии в Турция са разпределени с неофициално споразумение между две политически сили, които демонстрират принципно неодобрение една към друга.

По закон в изборните помещения се говори само на български, работи се с официални български институции и с документи – също на български.

С изрично указание на ЦИК заявленията за гласуване в чужбина трябва да се попълват в изборното помещение.

Очаква се попълването на заявления в изборното помещение да забави процеса на гласуване.

Заради провокациите по границата от Дружеството на тракийските изселници са предупредили за масирани протести пред консулството в Одрин. 

Напиши коментар »
(5)
1
Абе,вие да не падате от небето?!Та турчолята и тук в Кърджали и Лудогорието дума не могат да кажат на кръст на български.Там на български хляб не можеш да си поискаш,те си знаят,че това е вилает на Турция и това е.А нашата държава им пусна новини даже на турски,сакън,да не ги обидим,а пък и да бъдат информирани...
2
Кво стааа,бе мушмуроци,май се оказахме малцинство ,,тези,които говорят български?!Всичките години депутатстване до,къде я докарахте?!Отглеждахте и се грижехте за циганите,които само се множат,не работят и харчат парите на мизерния народ!Сега обгрижвате турците,които не живеят тук,но ще решават съдбата ни тук!!!Мразя ви продажни,крадливи "депутати!Съсипахте народ и държава,кого вкарахте в затвора,има ли виновни за съсипаната ни ,хубава страна,МРАЗЯ,МРАЗЯ ВИ!!!
3
ТРЯБВА ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО ДА НЕ ВАЖИ ПРИ ИЗБОРИ................ТРЯБВА САМО БЪЛГАРИ С БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО ДА ГЛАСУВАТ.....................ИМАШ ЛИ ДРУГО СТОЙ СИ ТАМ............................СПЕШНИ ПРОМЕНИ В ТОЯ ИЗБОРЕН КОДЕКС И БЕЗ ОТСЕДНАЛ ИЛИ ЗАСЕДНАЛ...........................
4
Който не абарясва български език,не може да пише и чете няма как да определя съдбините на живеещите в България.Браво на Президента Радев!
5
В наше село сичките помаци знаят БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.Знаят да хортуват и пишат.Цигане не сакаме да ни управляват!Турците дето се барат за такива да си седят у турско/Немаме нужда от тех!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?