Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Цецка Цачева: Основен приоритет на ГЕРБ ще бъде образованието
Цецка Цачева: Основен приоритет на ГЕРБ ще бъде образованието
Автор: ПИК
Дата
Дата
9385
Коментари
3
Цецка Цачева: Основен приоритет на ГЕРБ ще бъде образованието

"Сигурна съм, че ГЕРБ ще спечели изборите. Ще надграждаме върху политиките на кабинета Борисов 2. Положили сме много усилия в кампанията, бяхме до българските граждани и ще продължим да работим. Разбира се, че допуснахме слабости, някъде се забавихме. Политиката на кабинета на Бойко Борисов бе разписана за 4 години, а ние я изпълнявахме 2 години и няколко месеца. Няма да се връщаме назад", заяви кандидатът за депутат от Плевен Цецка Цачева по БНТ.

"Хората ни питат какво се случва с българското образование? Защо децата не искат да работят. Имат дипломи, обявяват се конкурси, а за тях не се кандидатства. Основен приоритет за нас ще бъде образованието. Там нещата не стават с магическа пръчка. Когато едно дете не посещава детска градина или училище, то семейството му няма да получава помощи от държавата. Трябва да върнем водещата позиция на учителите в обществото. Възпитание и обучение чрез труд. Младежите трябва да се впишат в трудовия живот на страната, а не само да разчитат на дипломите си", продължи Цачева.

"За нас естествените партньори след изборите са от център-дясно. Сестринските ни партии от ЕНП. Все пак, нека да минат изборите. ГЕРБ е единствената партия, която не е управлявала с ДПС и това трябва да е ясно. Разговори за съставяне на бъдещо правителство ще има след като станат ясни резултатите от изборите.

Междувременно Цецка Цачева коментира и намесата на друга държава в предизборната кампания у нас. Тя заяви, че "това не е пример за добросъседски отношения". Цачева обърна внимание и на днешното изказване на Ердоган, че България потъпква основни човешки права. "Представяте ли си български президент да се намеси в съседна нам държава?!", запита реторично кандидат-депутатът.

Цачева отново подчерта, че ГЕРБ се е уморила да повтаря, че подкрепата на ДОСТ в президентските избори е била непоискана и нежелана. Кандидат-депутатът смята, че партиите трябва да имат разум, за да не се заиграха със стаховете на хората. Тя даде за пример бежанската криза. И добави, че обстановката в света е усложнена. "Важно е силният глас на България да се чува, да разясняваме и да говорим", каза Цачева.

 

Още по темата
Цецка Цачева: Хората проявяват интерес към предлаганите предизборни програми
Часовник
19:15
"Хората проявяват интерес към предлаганите предизборни програми от политическите партии." Това каза Цецка Цачева, втора в листата на ГЕРБ за 15-ти МИР – Плевен, съобщи "Фокус". Те допълни, че...
Напиши коментар »
(3)
1
Цец в пакет си по-добре. А си имаш и снимка фото-шопо кво ти пука ;-)
2
Много правилно ! Усетиха се , че с образование на пожарникар , физкултурник , рабфак-аджия , полицай и други подобни НЕ МОЖЕ да се управлява ....хората усещат простотията вече.То и последните избори го доказват по брутален начин.Образование му е майката , а и бащата.
3
Цецкееее.....! На ГЕРБ не са му нужни образовани хора. Те по- трудно се манипулират , разсъждават САМОСТОЯТЕЛНО , задават въпроси и ЩЕ ВИ Е МНОГО , МНОГО неудобно да им казвате кое е ПРАВИЛНО и кое НЕ Е ! Все някога ще има събуждане и въпроси....и тогава какво ?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?