Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Татяна Дончева: Службите проспаха "изборния туризъм"
Татяна Дончева: Службите проспаха "изборния туризъм"
Автор: ПИК
Дата
Дата
18137
Коментари
5
Татяна Дончева: Службите проспаха "изборния туризъм"

Даваме си сметка, че българските турци са умерени хора, които не биха искали някой да ги вкара в истерична нотка. Това заяви пред "Събуди се..." лидерът на "Движение-21" Татяна Дончева.

"Трябва да си даваме сметка и за влиянието на турското правителство върху ДОСТ. Нашите активисти в Кърджали казаха, че в момента там е пълно с гости, които очевидно са регистрирани по селата от месеци. Нещо, което е проспано от нашите служби. Очевидно става дума за много хора и е късно сега да се хвърлим по границите и ад ги спираме. Сопред нашата коалиция мълчанието по въпроса не е най-добрата реакция. Разбира се, че трябва да се пипа деликатно, държавата трябва да си свърши своето и да минимализира влиянието на турската държава в деня на изборите", коментира Дончева.

Румен Петков от АБВ заяви на свой ред, че е било "инсценировка" с изгорения автобус на ДОСТ в Разград: "Това добива размер, който излиза извън рамките на нормалното. Работата наистина е изтървана. Тези хора са вече в Хасковско, Разградско, Кърджалийско. Тези хора имат своите права и на тях трябва да им се осигури съдействие. Но Конституционният съд и прокуратурата трябва да се произнесат по това. Съдът - за изборни нарушения, прокуратурата - за регистрацията на партия ДОСТ. Защото липсата на адекватна намеса означава липса на институционалност".

"Има един голям въпрос - министър на чужда държава, който пряко се ангажира с предизборната агитация на една партия. Ако правителството не ги вижда тия неща, президентството не ги вижда, това е мвого лошо", допълни Петков.

"Това, което нашата коалиция прави, е - да се осигури честен изборен процес. Българските политически партии няма да са арбитър в отношението между българските турци, но ние от своя страна ще направим всичко, за да може те да се чувстват спокойни, защитени и с абсолютно гарантирани права", заяви Татяна Дончева.

"Не стои въпросът за коалиция с ДПС, с БСП, с ГЕРБ. Смея да твърдя, че АБВ е единствената политическа сила, която показа, че властта не е самоцел", отбеляза Румен Петков.

Напиши коментар »
(5)
1
Жалки сте рушители на лявото и БСП.Егото е двигател на вашите управлен4ески амбиции.
2
Нищо не са проспали. Това се случва преди всички избори напълно умишлено и Дончева го знае много добре.
3
пак дефилира! Бай Ганьо в пола! Провинцията в атака! Докога ще се появява тази?
4
ВАЖНОТО Е ГРОБ да не дойде никога повече на власт!!!! ВАЖНОТО Е да са махнат областните управители. ВАЖНОТО Е да се махнат областните управители на МВР. ВАЖНОТО Е да се махне главния секретар на МВР. ВАЖНОТО Е да се направят всички тези съкращения за има няма 2 месеца. ВАЖНОТО Е да се плаши народа с СЕТА с емигрантите, миньорите че ГРОБ ще им затвори мините, А НАШИТЕ ЕВРОДЕПУТАТИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА СПИРАНЕ НА СУБСИДИИТЕ ЗА ДОБИВА. Това е ВАЖНОТО , нас не ни засяга изборния туризъм. ВАЖНОТО Е ГРОБ НИКОГА ПОВЕЧЕ НА ВЛАСТ!
5
Не ги проспаха , ами ги покровителствуваха !!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?