Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Цветанов: Ако няма контролиран вот в Турция, ДОСТ остава извън парламента
Цветанов: Ако няма контролиран вот в Турция, ДОСТ остава извън парламента
Автор: ПИК
Дата
Дата
9367
Коментари
9
Цветанов: Ако няма контролиран вот в Турция, ДОСТ остава извън парламента

Ако българските изселници в Турция бъдат действително оставени да гласуват по съвест и няма контролиран вот, резултатът ще бъде много по-различен от това, което очаква ДОСТ, заяви в Бургас Цветан Цветанов. Той бе на обиколка в региона и откри предизборната шатра на ГЕРБ в центъра.

За България Цветанов бил убеден, че ДОСТ няма да получи голяма електорална подкрепа.

"Убеден съм, че високата избирателна активност няма да позволи на ДОСТ да влязат в следващия парламент, но ще се опитат да компенсират с вота в Турция и затова сме загрижени", заяви той.

Цветанов съобщи, че през май оградата по границата ни с Турция ще бъде изцяло довършена. Остават да бъдат изградени 12 км. в Хасковска област и 15-км. трасе в бургаско до устието на р. Резово. Охраната й била обезпечена откъм хора и техника като голяма помощ били договорените от правителството на Борисов 320 млн. лв. от Европейския съюз.

Цветанов прогнозира, че конфликтът в Близкия Изток "съвсем скоро ще приключи и ще даде възможност на бежанците да се върнат по родните си места". Това щяла да стане с общите усилия на международната общност. Потенциалният риск за бежанска вълна обаче оставал и освен Турция, рискови били и страните от Северна Африка.

"В Турция има 3 млн. бежанци, в Египет са 5 млн., миналата година се говореше и за 2-3 млн., които от Либия може да тръгнат към Европа. Потенциалният риск остава, но Европейската комисия и лидерите на ЕС започнаха да правят много интензивни срещи и контакти с Египет, Тунис и Алжир да се подпомогнат точно тези държави, където има бежански центрове, за да може тези хора да останат там", заяви Цветанов.

Още по темата
Цветанов с тежки думи в Дулово! 30 млн. лв. са инвестирани в региона
Часовник
15:58
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, областният координатор на ГЕРБ в Дулово Тодор Тодоров, кметът на Дулово д-р Юксел Ахмед и...
Напиши коментар »
(9)
1
с която ГЕРБ могат да направят правителство. За всички останали трябва да направят големи отстъпки и правителство с тях може да съществува не повече от една година. Това вече го видяхте...
2
Цвятко ако не беше рвгистрирал дост, нямаше да има измами в турция така че айде гит от тука. Всичките гербаджии сте за анадола
3
А бе голям лъжец си Бойко.Ти даде рамо на партия ДОСТ да се регистрира след телефонен разговор с диктатора Ердоган.
4
престъпник още ли не е вкаран в затвора?
5
каквото и да разправя тоя цървул ДОСТ е потентциален коалиционен партньор на Тиквата.
6
с една патерица по-малко. така че погрижете се за контролиран вот.
7
МНОГО АПАРТАМЕНТНИЯ,ШОФЬОР ОТ ДС-АМИ ВИЕ ОТ ДКМС-ГИ ДОКАРАХТЕ,А ПРЕДИ ТОВА ГИ СЪЗДАДОХТЕ!!!!БАЦЕ НАЛИ Е ПОЩЕНСКИЯ ГЪЛЪБ,МЕЖДУ АНАДОЛА И БРЮКСЕ!!!НАМЕРИСЕ К О Й КАКВО ДА КАЖЕ!!!СМЕШНИК!!!БОЛШЕВИШКИТЕ КЪРТИЦИ,КОИТО СА ОКОЛО-50%-ОТ ПАРТИЯТА ВИ,СИГУРЕН ЛИ СИ ЧЕ ГЛАСУВАТ ЗА ВАС???АЗ НЕ!!!
8
ми нали ДОСТ гласува за цецка
9
Търкулнал се Винету и си намерил....Оцеола !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?