Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Марешки трепери за имунитет! СРС-та доказват в съда, че политическата звезда е побойник и хулиган
Марешки трепери за имунитет! СРС-та доказват в съда, че политическата звезда е побойник и хулиган
Автор: ПИК
Дата
Дата
54148
Коментари
11
Марешки трепери за имунитет! СРС-та доказват в съда, че политическата звезда е побойник и хулиган

Жестока вражда между бивши съпрузи и тайни разговори, записани със специални разузнавателни средства, могат да се превърнат в сериозен проблем на новата политическа звезда Веселин Марешки, съобщава в. „24 часа”.

Преди близо месец съдът във Варна отложи делото срещу него за изнудване и побой за 24 април, тъй като се разболяло детето на Красимира Колева, с която бизнесменът е подсъдим, и тя не се яви на процеса.

След предсрочния вот на 26 март обаче Веселин Марешки не просто ще е депутат, а според социолозите - коалиционен партньор на една от двете големи политически сили - БСП или ГЕРБ. За да тръгне делото на 24 април, означава да се мине през процедура по сваляне на имунитета му, за да продължи съдебният процес срещу него.

От края на 2015 г. Марешки заедно с Красимира Колева са подсъдими по дело за изнудване. Срещу бизнесмена има и второ обвинение - за нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов.

Историята, заради която се стига до делото, започва, след като Колева се развежда със съпруга си Тони Димитров. Между двамата има спор за имоти. Единият е за пицария във Варна, която остава под контрола на Димитров.

Заведението е дадено срещу 5000 лева месечен наем на Асен Миланов.

Според обвинителния акт Колева се опитала да си върне собствеността на пицарията, но не успяла. Тогава решила да потърси Марешки, тъй като пицарията била в сграда, която е негова собственост. Колева му дължала и пари и разчитала с наема от пицарията да се издължи.

В целия този семейно-имотен конфликт са използвани специални разузнавателни средства. Първата порция записи прозвуча на заседанието на 8 декември. Тогава защитата на Марешки обяви, че не оспорва автентичността и съдържанието.

Какво се чува на записите? Марешки е взел страната на съпругата, като е ползвал услугите на хора от криминалния контингент във Варна. От записите става ясно, че по случая с пицарията Марешки контактува с Веселин Жеков по прякор Полицая и неговия приближен Бранимир Костадинов, също бивш полицай.

Екскомандосът Жеков е участвал в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, склоняване към проституция и трафик на жени. Признал вината си след споразумение с прокуратурата през 2009 г. Негови имоти за 1,3 млн. лв. са конфискувани от комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. През 2015 г. е бил арестуван по дело за организирана група за рекет на проститутки.

Срещу 25 000 лв. Жеков и Костадинов трябвало да убедят Асен Миланов да се срещне с Марешки и да плаща наема за пицарията на него. Жеков и Костадинов се заемат с тази задача, а от СРС-тата става ясно, че  двамата се допитват до гадателката Огняна как да свършат работата,  възложена от Марешки, за да са сигурни, че ще си вземат парите.

Жеков и Костадинов пробват няколко пъти да убедят Асен Миланов да се срещне с Марешки. Такава среща има, а според обвинителния акт на въпрос на Миланов за законните основания да прехвърли плащането, Марешки заявил: „Ти си бизнесмен, твоята работа е да работиш, не ти трябва да се занимаваш с документи. Моите адвокати ще се погрижат да работиш безпроблемно”.

Явно това не било достатъчно убедително и Миланов не се съгласил да плаща на Марешки. Тогава той отново потърсил за съдействие Жеков, става ясно от СРС-та. Последвал нов натиск върху Миланов, той се срещнал за втори път с Марешки, който му заявил: „Ти ползваш моите заведения, а не ми плащаш наема! Ще направя всичко възможно тези заведения да не работят. Ще ми плащаш не по 5000 лева на месец, а по 10 000 лева, защото ми дължиш пари и за терасата, която си направил върху земята ми”.

Явно пари пак не е имало, тъй като започват проблемите за Миланов. Първоначално Марешки праща работници, които да разглобят остъклената тераса пред заведението, твърдейки, че тя е върху негов имот. Между Миланов и Марешки възникнал спор, пристигнала полиция, съставени били предупредителни протоколи.

При следващия случай е спрян токът в пицарията по искане на Колева, която използвала старо пълномощно, че е съдружник с бившия си мъж Тодоров. Тогава Миланов му се обадил, за да поиска от енергото възстановяване на захранването.

Когато техниците пристигнали в пицарията, Марешки им заявил, че няма да ги пусне, тъй като е негова собственост. А на Миланов казал: „Няма да ти пусна тока, защото това ще означава, че си ме победил. Ако ти ме победиш, всеки в България ще си мисли, че може да ме победи”.

На следващия ден Миланов потърсил съдействие от общинския съветник Костадин Костадинов, който вечерта на 15 октомври пристигнал пред пицарията. Марешки извадил мобилния си телефон и започнал да снима Костадинов, който направил същото.

При схватка помежду им аптечният бос ударил Костадинов в лицето. След това Марешки бил задържан в полицията. От СРС-тата става ясно, че Веселин Жеков и Бранимир Костадинов обсъждат дали да намерят хора, които да свидетелстват в полза на Марешки.

Костадинов казва, че бизнесменът е ударил общинския съветник пред  полицаитеи не е възможно да се лансира друга версия. От разговора между двамата става ясно, че общинският съветник нарекъл Марешки „псориазис” и това било причината бизнесменът да го удари.

При третия опит да се спре работата на заведението е включен и багер, който на 15 ноември 2015 г. сутринта започва да руши остъклената тераса. Колева се обадила на Марешки, за да му каже, че работата е свършена. По-късно обаче той разбрал, че заведението продължава да работи. Колева се опитала да се оправдае с работниците, а Марешки отвърнал: „Ти лично трябваше да седнеш в багера и да рушиш!”.

Кога ще бъдат чути и останалите разговори, не е ясно, тъй като има вероятност на 24 април делото да бъде прекратено заради имунитета, който вероятно тогава Марешки ще има като депутат.

Надявам се, че все пак делото ще тръгне, за да не се окаже в един момент, че е прекратено поради изтичане на давността, казва Костадинов. Последния път мотивът за отлагането бе за мен доста странен. Нямало кой да гледа детето на Красимира Колева, която е подсъдима заедно с г-н Марешки. И поради това се отложи делото, тъй като тя не можела да се яви, допълва опонентът на Марешки.

Делото трябваше отдавна да е приключило, тъй като има достатъчно събрани доказателства, включително и чрез СРС. Част от тях бяха публикувани в медиите и се разбра какъв е стилът на действие на Марешки и за контактите му с хора от криминалния контингент, които са били осъждани за участие в организирана престъпна група.

Марешки вече трябваше да е осъден, тъй като става въпрос за деяние, извършено от него още през 2014 г. Сега сме 2017 г., обаче и делото продължава да се точи. Има и някои съвпадения, които предполагам, се дължат на чиста случайност. Сега делото се отложи за след изборите. През миналата година отново бе отложено, но тогава за след президентските избори, на които Марешки също участваше, допълва Костадинов.

Притеснява ме само това, че още преди да се вземе решението от съда за поредното отлагане, в пресата се появи информация, че точно това ще се случи. И тази информация се оказа вярна, допълва свидетелят.

В НАП нямат големи притеснения, че отложената ревизия на фирмата „Трейднет Варна” ще се провали заради опасността да се скрият важни документи. През компанията минава бизнесът с горива на Веселин Марешки.

В края на януари данъчните са започнали проверка за дейността на фирмата през 2016 г. Малко по-късно майката на Марешки - Веска Марешка, която е собственик на фирмата, иска ревизията да се отложи, тъй като изисквала събирането на много документи.

Данъчните отказват с мотив, че към молбата не са представени доказателства, удостоверяващи недостиг на хора, които да изготвят и предоставят изисканите справки, регистри и документи в срок до 23 февруари 2017 г.

Марешка обаче обжалва отказа на НАП пред Варненския административен съд. В мотивите тя посочва, че „изисканата информация не е налице в дружеството, а за да бъде, е необходима мащабна операция по счетоводно приключване на финансовата 2016 г”.

Съдът е уважил жалбата и прекратил проверката на данъчните въпреки опасенията им, че след като вече е известена ревизията, е възможно в срока на отлагането от три месеца да бъдат укрити важни документи.

Проверката вече бе започнала, когато дойде решението на съда за прекратяването, така че имаме част от основната информация за дейността на “Трейднет Варна” и трудно би могло да се скрият нарушения, ако са допуснати такива, уточняват от НАП.

 

Още по темата
СКАНДАЛНА ШУРОБАДЖАНАЩИНА! Марешки обърка парламента със семейна седянка - набута любовницата и леля си на избираеми места в листата
Часовник
13:20
Имената на нови роднини и приближени до варненския бос Веселин Марешки изплуваха в листите на Движение „Воля”. Явно предприемачът буквално е объркал парламента със семейна седянка или...
Напиши коментар »
(11)
1
Будю, Марешки, Динко, Перата, Очите, Божо-Кравата..... Интересни имена, нали ? Щом ги харесвате гласувайте за тях.
2
Срещу имунитета Бойко ще го превърне в патерица и ще го държи за топките и чрез тяхното дърпане ще го кормува.
4
Магарешки, Ценко Чоков, Тиквата, Цецо Гьобелса, Мамата, Плювнелиев, Свинетка, Бъчваркова, Перукан, Фидоса, троянския кон Местан - Всички у панделата да ги видим.
5
Ами то му личи от 100 км, че нещо е гузен. Очичките му шарят във всички посоки и говори така, сякаш първо себе си иска да убеди в нещо си.
6
Да се научим да гласуваме за точните хора,тези кандитат депутати са отвратителни до един.
7
Разбойник до разбойника,мила моя майно льо! От трън,та на глог! Тежко ни...
8
Не знам какъв е Марешки,но щом продава лекарствата и горивото най евтино това е добре за държавата.Не може да продава толкова много гориво и то да е контрабадно а като вие e зле гласувайте за комунистите да ви работят те.
9
Ясно ще става съдружник на Тиквата която пък си купи шефското местенце в Брюксел в ПЕС.Мафиот до Мафиота от мафията БКП/БСП.
10
Марешки не трепери,защото се е загърнал с милиони! Верно спечелени с далаверки,но топлят. Сега ще пръсне луди пари и ние,освирепели от хубавия живот,ще го вкараме и в парламента... Да ни е честит единия от 240-те! Поредния борец за правда народу... Или роду ли бешееее?
11
Само престъпници във властта на България. Ша са опрайм бе! Чекайте и вервайте!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?