Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Цветанов: Цел за ГЕРБ е да има физкултурен салон във всяко училище
Цветанов: Цел за ГЕРБ е да има физкултурен салон във всяко училище
Автор: ПИК
Дата
Дата
7452
Коментари
5
Цветанов: Цел за ГЕРБ е да има физкултурен салон във всяко училище

По времето на прехода бяха унищожени масовият и професионалният спорт, бе занемарена спортно-материалната база и никой не пое отговорност за това и за отдаването на националните спортни бази. Това каза водачът на листата на ГЕРБ-Велико Търноо и зам.-председател на партита Цветан Цветанов по време на кръгла маса във Велико Търново. На форума присъстваха  бившият министър на спорта Красен Кралев,  представители на спортните клубове в общината, елитни треньори, титуловани спортисти, сред които световната шампионка по лека атлетика за девойки Антоанета Селенска, преподаватели по физическо възпитание и спорт.

„И в двата си управленски мандата ГЕРБ направи много в областта на спорта, продължаваме да полагаме усилия за изграждането на достъпна среда за масовия спорт и повече спортни площадки“, заяви Цветанов.

Присъстващи изразиха удовлетворението си от това, че през последните години у нас се наблюдава преосмисляне на ролята на спорта, културата и образование в живота на обществото, и припомниха, че през 2012 г. при правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ бе възстановена някогашната гордост на Велико Търново – Спортното  училище, закрито 90-те. По думите им, стадионът в старата столица, който бе ремонтиран при правителството на ГЕРБ, е едно истинско „бижу“.

Според Цветан Цветанов освен, че възпитава дух и дисциплина, спортът е превенция на конвенционалната престъпност. „Инвестициите в спорта са инвестиции и в здравето на нацията, а това се отразява благоприятно и на здравната система“, каза Цветанов.  Водачът на листата на ГЕРБ подчерта, че за партията основна цел в следващ управленски мандат е във всяко училище да има физкултурен салон.

Заедно с Цветанов на форума, иницииран от спортния експерт Георги Давидов, присъстваха кандидати за народни представители от великотърновската листа на ГЕРБ, областният координатор на партията и кмет на Велико Търново Даниел Панов и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел.

Напиши коментар »
(5)
1
българите избягаха в чужбина от управлението на партия ГЕРБV
2
Не самов училищата... Физкултурни самоли трябва да има и в Бюрата по труда, в столовете за бедняци, в сиропиталищата, в домовете за възрастни хора, в детските градини и яслите, във всяка фалирала фирма... навсякъде да бъка от физкултурници! Всеки безработен ще може да спортува безплатно. Пенсионерите ще ползват отстъпка. На всеки пет километра мегистрала - по един физкултурен салон. Да могат и проститутките да отмарят.
3
бостаче да си гледат тикви. Смях.
4
Цецо, не помниш ли, че имаше преде 26 години? Такива като СДС и ГЕРБ ги закриха и направиха на никого ненужни стадиони в селата с 5-ма старци, за да могат да крадат! Сега се сетил наш Шумски Цецо!
5
Примат с кръгла глава.. Приличсща на моя х.й...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?