Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Нидал Алгафари с експресен коментар - защо Евгений Михайлов пристана на ДОСТ, как творците си продават душите на политиците и как ще изглежда бъдещият парламент
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Нидал Алгафари с експресен коментар - защо Евгений Михайлов пристана на ДОСТ, как творците си продават душите на политиците и как ще изглежда бъдещият парламент
Дата
Дата
99117
Коментари
20
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Нидал Алгафари с експресен коментар - защо Евгений Михайлов пристана на ДОСТ, как творците си продават душите на политиците и как ще изглежда бъдещият парламент

Партиите ни спретнаха най-грозния театър на абсурда на тази предизборна кампания. Доскорошни най-върли противници се прегърнаха. Появиха се пълни недоразумения за кандидати за депутати. Листите се напълниха с калинки, които скачат от партия в партия в името на келепира да влязат на всяка цена във властта. 

Кой, ако не професионален режисьор и писател може най-добре да оцени абсурдността на ситуацията? Затова се обърнахме за коментар към Нидал Алгафари - режисьор, пиар експерт и писател. Като белетрист той изследва отношенията между човека и Бог. Наскоро излезе третата част от първата му тетралогия. Тя е с повокативното заглавие "Любиш ли, ти Бог си" - много актуално на фона на политическата обстановка, в която "играчите нямат страх ни от Бога, ни от Дявола".

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Защо толкова много хора на изкуството се изкушават да влизат в политиката, г-н Алгафари? Нима творчеството се оказа по-неприятно занимание от партийността?

- Всеки един човек на изкуството има нужда от политическа подкрепа, защото в България всичко е бизнес. Логично е да потърсиш политици, които да те подпомогнат финансово я за роля, я за филмче, я за книжка... От друга страна пък, политиците се опитват да се скрият зад известни хора на изкуството. И цялата работа е грозна и гнусна.

- Евгений Михайлов, който може и да е добър режисьор, след като успя да разтресе държавата с прословутата "танкова реплика", сега пристана на ДОСТ... А в крайна сметка той от началото на промените у нас работи срещу България. Как ще коментирате политическото му поведение?

- Той би могъл да бъде добър режисьор. Има качества. Лашка се дали нагоре, дали надолу, надясно или наляво. В крайна сметка трябва да търси начин за подкрепа за професионално развитие. Но отиването му в ДОСТ... Ама какво да ви кажа, аз обръгнах и мога да очаквам всичко след прословутата целувка на "Орлов мост" - между партията, която смени имената на нашите мюсюлмани, разби хиляди съдби, и движението, което защитава пострадалите. Та Слави Бинев отишъл в ДПС, Евгений Михайлов - в ДОСТ, някой друг - на друго място... Нищо не ме учудва вече. 

- Струва ли си да си продадеш душата, за да получиш пари или възможности, за да снимаш филм, например? Та да скочиш в ДОСТ, например?

- Душите в България много отдавна нямат цена. Те са като скрапа, който се претопява и отива за преработка. Нямаме вече самочувствие, защото то е обезценено. Имаме само далавера. 

- Парламентът се оказа лош, но професионален театър. А играчите в него - по-добри от професионалистите? В момента разиграват истински театър на абсурда.

- Политическият театър е некачествен. Сценарият е скапан, а актьорите са калпави. А за абсурда - стигнахме до него, защото нивото на хората бе докарано до това ниско ниво от телевизиите, които бълват всевъзможни долнопробни реалитита, обслужващи най-низките страсти. Може ли един политик да говори на друг: "Ела да се разберем като мъже". Политиците са нещастни хора, които по стечение на обстоятелствата са попаднали във властта. 

- Как виждате бъдещия театрален храм - парламента?

- Усещането ми е, че няма да може да се състави правителство. Освен ако не се направи коалиция ГЕРБ - Патриотите - ДПС, или БСП - Патриотите - ДПС. Но, според мене, ще има нови избори. И накрая ще се стигне до коалиция между ГЕРБ и БСП. И тогава ще ги питам как ще обясняват на хората досегашното си поведение?

- Като писател имате ли изкушение да напишете роман с герои политици?

- След като завърша тетралогията, от която наскоро излезе третата част "Любиш ли, ти Бог си", ще започна нова. И в нея ще опиша какво се случи през т.нар. комунизъм, какво направиха с турците, как стана преходът и други неща, на които съм станал свидетел. По изключително грозен начин ограбиха всичко, което можеше да се открадне. Но творбата ще бъде не в документален, а в художествен вариант. Ще разказва за една изключителна любовна история между мюсюлманка и сириец, дошъл да живее в България. На този фон ще се развиват всички грозни неща, които се случиха в страната ни. 

Напиши коментар »
(20)
1
Гордеем се с Евгени Михайлов
3
И ние се гордеем с него!
4
в картотеката-агент НАСКО.
5
става дума за алгафари.
6
Парата,прави фукарата!!!
7
Абе ти Нидал ли си, #идал ли си, какъв си не знам! Ама много бързичко забравяш как подтичкваше ту при СерГЕЙ в БСП, ту при Гоце в АБВ! Накрая стана ясно, че си никому не нужен и те натириха с партийни шутове! Така че преди да правиш коментарии поогледай себе си и тогава давай изявления! Всъщност едва ли някому са нужни твоите безсмислени брътвежи изпълнени с нищоказване!
8
идете при тоя с косата дето яде български бел хлеб и ония Евгении ага приемат ли 3-ти март за светла дата за България.
9
БЪЛГАРИЙО ,ЗА ТЕБЕ ТЕ НИКОГА НЯМА ДА УМРАТ, НИТО ИМЕТО ТИ ЩЕ ЗОВАТ--ПРОДАДИХА ТЕ ЗА ШЕПА ТУРСКИ АЛТЪНИ!!!!!!
10
ПОЛИТИЧЕСКИ К..ВИ И ПРЕДАТЕЛИ !!!!!!!!!!!! ВСЕКИ ВАДИ ...голям... РЕЧНИК!!! ВСЕКИ Е спец!!!!! МАХНАХТЕ ОТЧЕТО от ЦЪРКВАТА и сложихте ходжа в ЦЪРКВАТА, в КУЛТУРА, ОБРАЗОВАНИЕ и всичко останало!!!! ИНАЧЕ са се ОКИЧИЛИ със снимките в кабинетчетата си с ЛЕВСКИ и БОТЕВ!!!!!!!правоверните са на МОДА!!!!! да му еб.. и майката Няма да бъде както е било,,,,, ще бъде....както си беше!!!!!!!!! ЕХХХХХ,,,,,, ДЯКОНЕ...КЪДЕ Е... КАРАДЖАТА!!!!!“““““““““““““
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
това арапче , циркаджия в буквалния смисъл какъв писател е ....боже , боже само халтури, откраднати предавания абе въобще илюзионист само някакви факирски номера
13
Писна ми да гледам и слушам тая арабска измет с обратни наклоности.
14
Каква е тая злоба към Михайлов бе булгаристанци???Българска партия,минала през съд,българи в нея.......Вижте Хатака,има ли един мюслманин в нея?Не е ли тя руска партия,античовешка?Голям вой,сами ни вкарвате в кошарата другаде.....!Един циганин имаше в нея и той избяга!Доган и ДПС бяха предатели сега са най хубави,защото уж била най българската партия,Доган бил новия Левски според Гестапото,Божо иманяра......!И не се чудете,че сме били 500 годин под турско,пардон османско присъствие!
15
Алгафари да не се прави на света вода - ненапита, а да млъкне и да се скрие на Позитано 20, докато не са го изгонили за пореден път. Следващият път като опит за дупетат ще бъде от някоя турска партия - той си е рязан .
16
заяви Ан.др.ей Ра.йч.ев. С него в студиото беше и режисьорът Евг.ен.ий М.их.ай.лов, който се заяде с него. "Имате ли огледало, за да се види господин Р.а.й.ч.е.в", запита той Цолова и продължи "За да види какво означава "гьонсурат". Правителството на Бойко направи грешка, че се поддаде на Ге.ор.ги Пъ.рв.ан.ов, че, ако не бъде подкрепена Бок.ова, той ще оттегли подкрепата си за правителството. Втората му грешка е, че правителството не оттегли подкрепата си за Бок.ова, след като Го..ц.е излезе от правителството." "Крист.алина Гео.рги.ева имаше много по-големи шансове от Ир.ина Бок.ова. Тука се надува този балон, който се спука, преди два дни. Спука го точно този, който го наду – Кр.е.м.ъ.л" каза Ми.хай.лов. В мига, в който А.н.д.р.ей Р.а.й.ч.ев отново взе думата бе попарен: "Сложете си ръцете на масата, щом не искате да се погледнете в огледалото" заяви Миха.йлов. повече в Blitz.bg:
17
БСП са ясни и опасни, ДПС са бедствие, "десните" не могат да се определят къде са, голяма част от патриотите са кремълски, ГЕРБ са странно предпазливи. Май само ДОСТ могат да разрушат предначертания сценарий. Какво ли ни чака?
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
А ти си пък си беше дал задника под наем на Първанов.Уилено се говори, че си предложил задника си на АМЕТ Доган.
20
Еничарството в България е била и ще бъде два вида, насилствена - отвлечени деца от техните родители доброволна- това са всички чорбаджии в миналото дали си з*****те и сегашните търсещи закрила и подхвърлени остатъци
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?