Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Веселин Марешки разкри каква е надценката, която доставчиците у нас слагат на литър бензин
Веселин Марешки разкри каква е надценката, която доставчиците у нас слагат на литър бензин
Автор: ПИК
Дата
Дата
32375
Коментари
5
Веселин Марешки разкри каква е надценката, която доставчиците у нас слагат на литър бензин

"При големи разлики на международните цени на дизела и бензина, у нас цената е една и съща." Това каза на пресконференция бизнесменът и председател на партия "Воля" Веселин Марешки.

"Ако спечелим изборите, ще въведем нормални цени на горивата у нас – което към днешна дата за дизела и бензина ще рече около 1,85 лева", заяви Марешки.

"Хората искат цените да са с 50-60 стотинки надолу, а "Лукойл" ни обясняват, че печелят по една стотинка на литър", посочи той.

По думите на Марешки надценката на литър, с която работи "Лукойл" у нас, е 51%. "Този грабеж е на гърба на българския народ", подчерта бизнесменът.

"Ако тези хора се държаха пазарно, аз нямаше да мога да вляза на пазара на горивата и да имам такъв успех. Огромната отворена ценова ножица ми даде шанс да вляза на този пазар. Същото нещо беше, когато влязох на пазара на лекарства", обясни Марешки.

"За миналата година сме направили продажби от приблизително 60 милиона литра. И по една стотинка на литър да печеля, се досещате, че това са милиони левове. На мен ми стигат тези пари, аз не искам да ставам милиардер за една година", каза лидерът на "Воля".

"Не разбирам защо никой от конкурентите ми не иска да дойде тук, да обсъдим въпроса с цените и да видим аз ли бъркам нещо с числата или те. Това са реалните числа и истината за пазара на горива. Каня във всеки един момент конкурентите ми да дойдем и да си обсъдим тезата, за да стане ясно аз ли съм проблем на държавата и ако да, на коя държава – на тази на картелите, на кукловодите и на марионетките в парламента и в правителството?

Да, аз съм проблем на тази държава. Те обаче са проблем за държавата на свободните хора и бизнесмени, които не искаме да бъдем ограбвани", подчерта Марешки.

Напиши коментар »
(5)
1
60 милиона литра по 1 стотинка е равно на 600 хиляди лева.
2
Така е, но той получава милиони левове. Въпросът е как и от къде?
3
Искам марешkи да стане кмет и да направи варненските пенсионери най-щастливи в българия- да имат евтини лекарства и да открие хранителни магазини за най-бедните пенсионери и да намери работа на млад888ите безработни
4
Ами за 5 години - 3 000 000 чисто, малко ли са ти? Ти колко взимаш за 5 години? ...А и да кажем, че го е казал ей така,...нека са 5ст. --> 3 000 000 на година (с 14 бензиностанции).
5
Опитвам се да ти повярвам, но как, като се прегръщаш с М.трата?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?