Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ЯК СКАНДАЛ ОТРАНО В ЕФИР! Мира Радева и Георги Харизанов се захапаха за мажоритарната система
ЯК СКАНДАЛ ОТРАНО В ЕФИР! Мира Радева и Георги Харизанов се захапаха за мажоритарната система
Автор: ПИК
Дата
Дата
26321
Коментари
8
ЯК СКАНДАЛ ОТРАНО В ЕФИР! Мира Радева и Георги Харизанов се захапаха за мажоритарната система

В ожесточен словесен словесен сблъсък влязоха в сутрешния ефир на Нова Георги Харизанов от Института за дясна политика и социоложката Мира Радева.

Повод за бесния раздор беше мажоритарното гласуване, на което двамата бяха в крайно противоположни позиции. Според Харизанов, народът няма идея какви могат да са последиците от него, докато според Радева хората са наясно с абсолютно всичко по въпроса.

Ама вижте каква паника се създава, че мога да кажа едно изречение – заяде се Радева и допълни – нека все пак се изкажа г-н Харизанов, той е по-млад, по-енергичен, каза социоложката. Това е факт, спор по този въпрос няма, съгласи се с възрастовата разлика Харизанов.

Във въпросите на референдума има много неуточнени подробности. И все пак, ако приемем, че мажоритарното гласуване влезе в сила ще последва следното – ако в даден район никой не събере 50+1 процента от гласовете, след първото гласуване няма да има избрани кандидати.

Това значи, че не може да се състави пълно НС, стига се до нови частични избори, което значи, че през цялото време на власт ще бъде служебно правителство, обясни Харизанов.

Хората абсолютно знаят за какво са гласували, защото това са масово провеждани избори през последните 27 години – през 1997 г. например 120 души бяха избрани точно по тази мажоритарна система, категорична е социоложката Мира Радева.

Хората искат пълна промяна – затова на целия политически елит му настръхна косата. Народът просто поиска той да определя депутатите. 

Напиши коментар »
(8)
1
Тази клявка откъде изплува, беше се стопила някъде......
2
Слушайте ПРЕСТЪПНИКА ,бившия ,а защо не и сегашен крадец !
3
от простака е десния простак.
4
гласувах с 2 'да'.против мажоритарно-в малки селища ще стане като ЧОКОВО.някои общини ше искат и съдят по шериат.мажоритарно само в листите-20тия-първи.сами ще поумнеят.
5
МИРО, МЛЪКНИ И ПРЕСТАНИ ДА НИЖЕШ ГЛУПОСТИ! СЕГА НЕ Е 1990 ГОД. ЦЕННОСТТА Е ДРУГА, ЦИГАНИТЕ И ТУРЦИТЕ ДОБИХА ТАКОВА САМОЧУВСТВИЕ, ЧЕ ЩЕ НИ ПРЕМАЖАТ! 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ НАПУСНАХА БЪЛГАРИЯ, 1.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ПОЧИНАХА, РАЖДАЕМОСТТА В БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИ Е 10 % /НЕ ГОВОРЯ ЗА ЦИГАНИ/ ОТ ТАЗИ ПРЕДИ 1989 Г., И СЪОТВЕТНО РАЖДАЕМОСТТА НА ЦИГАНИТЕ Е НАРАСНАЛА С 20 % . КОЙ ЩЕ ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА ПРИ 1 ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ - ЦИГАНИТЕ И ТУРЦИТЕ! МИСЛИШ ЛИ, ЧЕ ЦИГАНИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА БЪЛГАРИ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ МОГАТ ДА СИ ПОСТАВЯТ ТЕХЕН ЧОВЕК - ЦИГАНИН, НЕ! ПРЕСТАНИ ДА ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ, МИРА! СЪС ЗАДНИКА ЛИ СИ МИСЛИШ КАТО ГОВОРИШ, А КАТО ТЕБ ИМА И ДРУГИ - УЧИНДОЛСКИЯ ИДИОТ И ЕКИПА МУ!
6
Мира, като баба Нешка, не можа да устои на милионите на Славуца. При мажоритарни избори в 2 тура при 2рия тур започват пазарлъците, аз на тебе ти на мене. Най добре е 50 на 50, пропорционална и мажоритарен 1 тур (без втори тур) ...
7
около този харизанов нямаше ли някакви дела какво стана
8
От кога калинката напоителна със средно образование почна да разбира и от избирателни системи?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?