Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Окончателно! ЦИК обяви резултатите на балотажа при 100% обработени протоколи
Окончателно! ЦИК обяви резултатите на балотажа при 100% обработени протоколи
Автор: ПИК
Дата
Дата
38467
Коментари
4
Окончателно! ЦИК обяви резултатите на балотажа при 100% обработени протоколи

Независимият кандидат за президент, подкрепен от БСП, ген. Румен Радев, печели президентския пост с 59,37% от гласовете на втория тур на изборите.

Кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева е получила 36,16% от гласовете.

Това сочат междинните данни на Централната избирателна комисия (ЦИК) на база 100% от протоколите на Секционните избирателни комисии (СИК), подадени към Районните избирателни комисии (РИК).

Опцията "Не подкрепям никого“ в бюлетината са избрали 4,47% от гласоподавателите. Избирателната активност е била 50,36%, или 3 540 829 души.

Радев печели във всички области на страната и голяма част от гласовете в чужбина. Най-много подкрепа той е получил в Търговище – 70,42%. Най-много гласове за Цачева са подадени в 24 ИР в София – 40,29%.

Радев печели и вота зад граница с 52,04% спрямо 43,75% за Цачева.

На втория тур са подадени по-малко сигнали и жалби за нарушения в изборния ден, като няма такива за купуване на гласове. Окончателните резултати вероятно ще станат ясни утре. Към обяд днес протоколите си в ЦИК са предали 21 от 31 РИК.

Напиши коментар »
(4)
1
Радев печели във Великобритания, Белгия и САЩ . От качени данни за вота в ЦИК в 36 секции в Обединеното кралство Радев печели във всичките. От 14 качени протокола за гласуването в САЩ, Цачева печели вота само в 3 секции, а Радев в 32 секции. В Америка бяха разкрити 35 секции. Цачева обаче печели изборите в Турция-от общо 35 секции там за Цачева са гласували 20 077 душ, но Борисоff снощи отново ни рекетираше, че турците били избрали Радев.
2
Победа за ГЕНЕРАЛ Румен РАДЕВ и в САЩ, Германия,Великобритания,Франция,Испания,Норвегия, Япония,Австралия,Нова Зеландия и ВСЯКА ДЕМОКРАТИЧНА и ПРАВОВА ДЪРЖАВА. Магаретата на ГЕРБ печелят само в Турция и кв.Столипиново!!!Вече стана ясно,че ГЕРБ и ДОСТ са създадени и финансирани от ЕРДОГАН. Затова ТИКВУНИЙ Великолепний мрази ДПС, защото те защитават правата на БЪЛГАРСКИТЕ мюсюлмани!! Ердоган ще издигне сега МАГАРЕТАТА на ГЕРБ за кандидат-президентска двойка в ТУРЦИЯ, там имат по-голям шанс НЕКАДЪРНИЦИТЕ!!!
3
Ами 20к гласа от Турция за Цачева срещу 200к за Радев от ДПС в България, при 3М гласували, определено вота не е за Цачева :)
4
"Най-много подкрепа той е получил в Търговище – 70,42%" - цитат от текста, който не е верен. В Етрополска община за Румен Радев са подадени 73,27 %.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?