Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Президентът на Македония Георги Иванов поздрави новоизбрания ни държавен глава Румен Радев
Президентът на Македония Георги Иванов поздрави новоизбрания ни държавен глава Румен Радев
Автор: ПИК
Дата
Дата
8434
Коментари
2
Президентът на Македония Георги Иванов поздрави новоизбрания ни държавен глава Румен Радев

Президентът на Република Македония Георге Иванов изпрати благопожелания на Румен Радев по повод избирането му за нов президент на Република България, съобщиха от кабинета на македонския президент.

„Позволете ми от мое име и от името на гражданите на Република Македония да ви изпратя искрени поздравления за победата на президентските избори. Пожелавам ви много успехи в изпълнението на отговорната функция. Република Македония и Република България споделят много неща от миналото си, но по-важното е, че имаме една и съща визия за настоящето и бъдещето, както и еднакви предизвикателства”, се казва в поздравлението.

"Стабилността, сигурността, икономическото благосъстояние на нашите държави и на региона е визията, която споделяме", посочва Георге Иванов.

Иванов отбелязва, че тази визия ще стане реалност, само чрез искрена отдаденост в изграждането на добросъседски отношения, максимално сътрудничество в двустранен и регионален план, ускорена интеграция на целия регион в евроатлантическите структури.

"Този подход ще ни позволи да се справяме с предизвикателствата. Република България има важна роля в този план. Искам да Ви уверя, че съм напълно готов да работя с Вас за реализирането на тази визия. Вярвам, че можем с общ ангажимент да дадем личен принос и очаквам и се надявам на тясно сътрудничество и честен диалог. В очакване на скорошната ни среща, приемете най-дълбокото ми уважение”, пише в поздравителния адрес на македонския президент до новоизбрания държавен глава Румен Радев. 

Още по темата
Георге Иванов: Армията не може да бъде използвана за всичко
Часовник
15:14
Много е важно да се прави сметка за бюджета на армията на Македония и за жизнения стандарт на нейните служители, заяви президентът на Македония Георге Иванов по случай празника на въоръжените сили...
Напиши коментар »
(2)
1
ОЧАКВАМЕ ОЩЕ КИМ ЧЕН УН И ФИДЕЛ КАСТРО!
2
Къде са европейските поздрави ?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?