Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ИЗВЪНРЕДНО! Каре за карти се цака кой е по-, по-, най- за президент - ето ги опорните точки на Каракачанов, Калфин, Трайков и Орешарски
ИЗВЪНРЕДНО! Каре за карти се цака кой е по-, по-, най- за президент - ето ги опорните точки на Каракачанов, Калфин, Трайков и Орешарски
Автор: ПИК
Дата
Дата
30402
Коментари
11
ИЗВЪНРЕДНО! Каре за карти се цака кой е по-, по-, най- за президент - ето ги опорните точки на Каракачанов, Калфин, Трайков  и Орешарски

Четиримата кандидат-президенти, които участваха в сутрешния телевизионен дебат по Нова телевизия - Красимир Каракачанов, Ивайло Калфин, Трайчо Трайков и Памен Орешарски, заявиха със самочувствие, че всеки от тях би бил най-добрият държавен глава.

Орешарски посочи със самочувствие: "Като президент ще направя усилия да се разграничат различните власти, защото до този момент не разрешихме съдът да се ръководи по конституция".

Калфин заяви на свой ред: "Докато не променим профила на икономиката, когато МО започне да купува от наши фирми, тогава обществените поръчки около които се върти всичко ще е различно".

Трайков бе категоричен: "Икономика ще има когато първо българите искат да инвестират а след това чужденците. В момента всичко се продава, защото няма доверие в държавата. Аз ако стана президент ще се възползвам от правото си на законодателни предложения".

Каракачанов заяви с увереност: "Когато аз стана президент ще задавам въпроса не кажи си Иване, а защо Иване. Нормално ли е държавни чиновници уличени в корупция да не са осъдени, и да се връщат при управление на тяхната партия. Нека да направим промени такива хора никога да не се връщат на работа".

Темата за бежанците и ЕС, която рефлектира особено силно в обществото, бе коментирана така:

"България трябва да води политика до недопускане на мигрантите. Независимо че сме членове на ЕС и НАТО не означава не трябва да сме приятели в Русия", посочи Калфин и допълни: "Да се спре наплива на бежанци, голямата част от тях идват от страни където няма конкретен конфликт. Като президент бих започнал преговори за тяхното връщане".

Трайков заяви: "Страните от където идват бежанци ще става още по-лошо положението. трябва да намерим решение което е устойчиво във времето. работата която трябва да свършим е битката с каналджийството. Ние сме с ЕС и НАТО".

Орешарски се намеси: "Защитих югоизточната граница, започнах изграждането на оградата докато бях премиер. Счита се че България малка държава и трябва някой да я защитава и винаги сме бъркали".

Трайков опонира: "Въпросът е дали Русия иска да имаме балансирана политика. задачата ни е да създаде предпоставки за такова отношение".

"Когато българския президент и позволява да квалифицира руския президент преди туристическия сезон ти губиш милиони. Не казвам че трябва да водим наведена политика, но президента трябва да е балансьор", заяви на свой ред Каракачанов.

Ивайло Калфин вметна: "Не разбирам защо трябва да се фиксирани върху Русия. Опасностите са на Балканите където има етническо напрежение. Бих започнал инициатива за това петте балкански страни да имат обща политика. В момента никой не ни търси с това поведение което имаме".

Каракачанов не се съгласи с него и заяви:  "Санкциите носят само загуби. Все още Европа няма единна политика за бежанците и видяхте какво направихте депутатите на ДПС и БСП в ЕС".

Ивайло Калфин настоя: "Европа се променя и то много бързо, с излизането на Англия още повече Ако обаче не знаем какво искаме ине действаме активно България ще изпадне много бързо".

Трайчо Трайков подхвана стария рефрен: "Путин сам наложи санкции върху европейските компании и забраниха на руските граждани да консумират европейски продукти".

"Санкциите са опасни и не водят до нищо добро. Европа ще се промени когато в държавите управлението се заеме от национално отговорни държавници като нас. Европа не може да се управлява от анонимни такива", заяви Каракачанов.

В студиото бе направен опит да се съживи дебатът и да се появят наистина значими отговори по ключови за обществото и държавата теми. 

Калфин заяви: "В изборния ден всички трябва да направим така че да няма манипулации". Трайков бе на същото мнение: "Ако Турция си хареса парче от България това няма как някой да го подкрепи. Тогава когато се опитвате да си намерите проблем".

Калфин попита Каракачанов: "Как ще обедините българския народ, за който Симеонов казва че има жени с инстинкти на улична кучка, като делите хората по образование", а патриотът му отговори: "Това е произволен преразказ на Симеонов декларация, това е за циганската престъпност, те не спазват законите а само права. Тук става дума за това че майки проституират а не си гледат децата. Ще отречете ли че в България циганското население не се интегрира".

 

Напиши коментар »
(11)
1
От Маркет линкс казаха: Радев е вече президент, и няма работа сред тия четиримата идиота. Сачмите и ръбовете напразно се плюнчат, а Калфата е жалка, ДА ХОДЯТ ДА ГО ДУХАТ, ПРЕДАТЕЛИТЕ, НА ТИКВАТА!
2
посочиха Радев и Йотова президенти. За тях ще гласуват дори и Ръбовете, щото не харесвали Гербаджиите. Защо да гледам напъните на тия жалки престъпници, когато народа е Избрал честния генерал от БСП. Да живее новия президент на България и смърт на останалата националистическа фашизуидна паплач, водена от Лудия, Доноснико и продажния!!!
3
Ще я проверим Маркет линкс на шести дали е казала вярно, или по-скоро е стратегически ход за объркване на обществените нагласи. Просто трябва да запомним числото 13_14% за издигнатия от ИК Радев.
4
все по рубежом.
5
БСП не успя да намери нито един читав бесепар, когото да издигне за президент. Затова предложи Радев, който скрит зад пагона, би трябвало да не е опазил. но г-н Генерала, въпреки строгите военни закони, е намерил начин да назначи любовницата си на топло местенце около него. Ама Радев с нищо не е по-добър от червените мобифони - от един дол дренки са. (Вече си получи и компенсация за пенсионирането си в размер на 132 186 лв.)
6
Успех на г-жа Цачева!!!
7
Успех на г-н Трайков !!!
8
Трайков да си трае , шото няма да вземе и 3 процента това американско мекере , народа не иска втора куpвa след чехлю офшорната мъpша
9
Трайчо, някои може да са ги накацали самолетчета, но теб са те накацали мухи! Нали знаеш, господинчо с късите гащи, уволнен на един плаж по кого кацат мухите? По мед и л...а. Е ти със сигурност не си мед, та че е кристално ясно какво си? Некадърно лично съставче на ЕВН, докарано за министър от Сталинка по бермуди!
10
траичо беше наи зле това момче няма ли родители които да го озаптят да не се резили повече цял живот ще го маитапят на тема президент
11
Ако Радев е на балотаж,със Данговата унука,призовавам всички патриоти да гласуват за Генералаа.И обратното: ако Каракачанов е на балотаж,всички леви,център,всички истински българи да го подкрепят.Само,и само да изметем тази пасмина от властта.И най-късно напролет-избори.И тогава никой,да не гласува за тиквоча и компания“Разберете братя българи-и леви и десни,сини червени и лилави.Всички сте еднакво бедни,със нищожни заплати,затънали до гуша в борчове,и къртовска борба за парче хляб.Тази сган трябва да бъде издухана веднага!Оставите ли ги на власт,ще ни загробят ОКОНЧАТЕЛНО! И непоправимо.След нова година,щели да теглят още ЕДИН МИЛИАРД и ДВЕСТА МИЛИОНА ,нов заем???? И като притурите още 16 МИЛИАРДА,какво става?Толкова ли сме тъпи бе, хора? Тези ще разпродадът каквото е останало държавно на свой човек,другото ще подарят тотално със загробващи концесии(затова промениха закона-сложиха таван за ДЕВЕТДЕСЕТ и ДЕВЕТ ГОДИНИ!!! Опомнете се! По страшен от боката е само рака!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?