Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Първанов: Калфин е най-доброто, което можехме да предложим
Първанов: Калфин е най-доброто, което можехме да предложим
Автор: ПИК
Дата
Дата
15343
Коментари
1
Първанов: Калфин е най-доброто, което можехме да предложим

Твърдя, че Ивайло Калфин е най-доброто, което можехме да предложим и предложихме. Това каза в Благоевград председателят на политическа партия АБВ Георги Първанов.

„Длъжен съм да припомня, че номинациите от страна на АБВ бяха за двама души. С известна нескромност мога да кажа аз - Георги Първанов и Ивайло Каллфин. Далеч преди да влезнем в преговори, ние издигнахме тези двама души. Аз твърдя, че Ивайло Калфин е най-доброто, което можехме да предложим и което предложихме. Влезнахме в преговори, защото искахме да им единна левица и център. Единна опозиция срещу ГЕРБ. Участвахме възожнмо най-коректно в тези преговри, но от "Позитано" ни отговориха агресивно. Понеже не стана идеята за силна кампания, чрез единна лявоцентриска коалиция, ние отидохме към другия вариант – силна кампания, чрез силен кандидат за президент“. Първанов коментира и нереализирането на тройния енергиен шлем, като каза, че за този провал отговорност носят 6 правителства назад. „От Сергей Станишев на тройната коалиция, който не направи необходимото, за да станат тези проекти необратими, през двете правителства на Бойко Борисов, през две служебни правителства, през това на Орешарски. Всяко едно от тези правителства даваше своя принос за провала на тези три значими енергийни проекти. Аз твърдя и съм готов да споря, че никой не е договорял по значим инвестиционен пакет от проекти в тези над 20 години български преход. Ако не им харесва този енергиен проект, то нека измислят нещо друго, но да е всека така силно“, добави Първанов. Той заяви, че АЕЦ „Белене“ е изключително необходим за България по няколко причини. „Първо заради енергийната дългосрочна сигурност, второ, защото става дума за едно високо енергийно производство – ако ние искаме да сме модерна нация, то ние трябва да се захванем с нещо подобно, което да дърпа българската икономика. Ами Южен поток? Две тръби от които печелим всяка година по 500 милиона само от това, че тече някакъв газ. Същите тези правитлествса, без да споря кое е по-виновно, подариха тройния шлем на Ердоган“, заяви Първанов. Той коментира и това, че ако Ивайло Калфин не бъде избран за президент има голяма вероятност България да изпусне „последния влак“ и изрази надежда, че на втория тур ще получат мощна подкрепа за кандидат-президента Ивайло Калфин. 

Още по темата
Калфин: Когато властта се поема от генерали, това означава държавен преврат
Часовник
16:02
Белгийското онлайн издание EurActiv.com се срещна с кандидата за президент Ивайло Калфин, по време на работното му посещение в Брюксел, където той отиде в началото на седмицата заради заседание на...
Напиши коментар »
(1)
1
Мириеш бе Гошко, миришеш! И Калфин мирише бе Гошко, защото сте ,,,л,,а..йнаааа!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?