Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
»
ЕКСКЛУЗИВНО! Калфин и Трайчо Трайков се скараха в ефир заради Русия и управляващата коалиция
ЕКСКЛУЗИВНО! Калфин и Трайчо Трайков се скараха в ефир заради Русия и управляващата коалиция
Автор: ПИК
Дата
Дата
24741
Коментари
12
ЕКСКЛУЗИВНО! Калфин и Трайчо Трайков се скараха в ефир заради Русия и управляващата коалиция

Нашата държавa има нужда от един по-дългосрочен дебат, свързан с правомощията на институциите по Конституция. Рано или късно този документ трябва да бъде поставен на обществен дебат. Това заяви пред Нова телевизия кандидатът за президент Ивайло Калфин по време на дебат с представителя на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

Изказването му беше на въпрос за правомощията на държавния глава. По думите на Калфин ветото на президента трябва да се отхвърля с по-голямо мнозинство.

"България не е между Великите сили, а там, където се постави. Страната ни трябва да участва в дебатите в Европейския съюз и НАТО с позиции. Имаме интерес и за добри икономически отношения с Русия", обяви той.

Според Трайчо Трайков обаче България е Европа. "Ние не създаваме напрежение, но когато го има не трябва да си заравяме главата", коментира кандидатът на Реформаторския блок.

"Много често сблъсъкът и натискът срещу Русия идва от страна нашите съюзници в Европа и оттатък Атлантическия океан", категоричен е Ивайло Калфин.

"Мисля, че е вредно България да бъде поставена като функция на грешната турска политика срещу Русия", противопостави се Трайчо Трайков.

По думите на Калфин обаче, ние губим икономика, за да се противопоставим с идеология. "България губи милиони годишно само от транзитни такси. Всички проекти ни заобиколиха", поясни кандидатът на коалиция "Калфин-президент".

Двамата влязоха в остър спор по темата за България между Изтока и Запада.

"Споразумението, което вие подписахте с г-н Лавров в един пиано бар, донесе много проблеми на България", обяви Трайчо Трайков, а Калфин отговори: "Това не е така. Това е типичен пример как у нас идва един чиновник от ЕС, казва нещо, а нашият министър козирува и приема всичко за вярно. Аз не правя политика в пиано бар за разлика от вас."

Кандидатите коментираха и бъдещето на правителството. "За разлика от г-н Калфин, аз не съм бил никога партиен член и няма да е проблем за мен да бъда надпартиен президент", обяви Трайчо Трайков. "Трябва да познаваш елементите на политиката, за да знаеш как да боравиш с тях. Според мен проблемът на правителството е мнозинството в парламента. Но работата на един президент не е да сваля или да издига кабинети", отговори му кандидатът на коалиция "Калфин-президент".

"Вас ви освободиха от поста министър на енергетиката заради това, че ви засякоха на едни плажове по време на международна среща", заяви Калфин, а Трайков отговори: "Това е много примитивно. Освободиха ме, защото имах принципна позиция по редица енергийни проекти."

"Точно за половин ден всички представители на АБВ излязоха от управляващата коалиция, а Реформаторите вече близо година не знаят кой какъв е в техния блок", заяви зам.-председателят на АБВ.

Още по темата
Калфин поясни защо Орешарски управлява кратко: Той беше слаб премиер
Часовник
17:48
Ивайло Калфин, кандидат за президент от АБВ, бил баща за пример. Дъщеря му се родила 1995 година. Тогава той бил депутат. И се връщал у дома, за да изкъпе бебето и после обратно заминавал в...
Напиши коментар »
(12)
1
И двамата отлично знаят, че никога няма да бъдат избрани за президент. Същото го знае и назначената ни майка от Трътлестия в Банкя. Лично аз всеки ден гледам снимката на новата си майка и намирам, че тя повече прилича на баща ми. Объркан съм.
2
Много НЕГРАМОТЕН РАБФАК приличащия на баща ти ?!
3
Всеки българин, който не гласува за Трайчо Трайков, гласува за кремълските шпиони, защото всичките останали кандидат-президенти са петоколонници. Избирателите, които считат себе си за българи / комунистите не са българи/трябва да гласуват за цивилизована Европа, а не да приматите от Евразия! Затова гласувайте за Трайчо Трайков!
4
Генерал Радев е добър избор за президент на Геймърски клуб да обучава децата да карат самолет
5
Чехъла Радев кво изохка, под полата на червената курабия.
6
Какво се скараха,бе? Калфин изглеждаше като ученичка дето не си е научила урока. Трайков го размаза по всички теми.
7
гледах предаването калфин е на светлинни години от траичо които се показа като махленска клюкарка калфин е наи подготвен от всички по вьншна политика
8
Трайчо целият е "евроатлантическа ценност", а Калфин подписа за безплатните американски бази в България. Какво има да спорят?
10
ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ФАШАГИ И РЕСТИТУТКОВЦИ В СИБИР, НА ВЕЧЕН ЗИМЕН ЛАГЕР.
11
Всеки Българин, който гласува за Трайчо Трайков, гласува за презокеанските шпиони, окупатори и петоколонници. Избирателите, които считат себе си за Българи / настоящите колониални управници не са българи/ трябва да гласуват за нашата Свещенна Свобода, а не за евро-атлантическите примати от ЕС! Затова в никакъв сучай не гласувайте за Трайчо Трайков!
12
Вярно е ,че и двамата няма да бъдат избрани, но кой е излязъл и кой е още там няма значение-нещо има объркано и не знам какво точно.Калфин е голям експерт ,но няма как да стане с тези измислени партии ,не може .жалко ,че го похабяват така безцеремонно.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?