Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Александър Томов: Кристалина има уникалното качество да е мост между хората
Александър Томов: Кристалина има уникалното качество да е мост между хората

Познавам я много добре, работих с нея три години в УНСС, допълни кандидат-президентът

Автор: ПИК
Дата
Дата
13218
Коментари
3
Александър Томов: Кристалина има уникалното качество да е мост между хората

Скандалът с българската номинация за генерален секретар на ООН е голяма каша, от която има един малък шанс да изскочи златна птица.

Премиерът Борисов направи изключителна грешка през зимата – беше ясно, че има поне две западни сили, които не приемаха г-жа Бокова за вариант, но положението нямаше как да се промени. Това коментира в студиото на Цветанка Ризова по Би Ти Ви Александър Томов, който в момента е кандидат-президент.

Според него, сега действително има шанс да се постигне консенсус между САЩ и Русия. Имам лични сведения от добре информирани източници, че Русия не подкрепя Антонио Гутереш. Въпросът е да бъде убедена за качествата на Кристалина Георгиева, допълни Томов.

Голямата част от Европа подкрепя Георгиева. Тя има уникалното качество да се харесва и да бъде мост между хората. Познавам я, защото три години съм работил с нея в катедра „Политикономия” в УНСС, допълни още Александър Томов.

Напиши коментар »
(3)
1
Всичките с лични сведения...
2
тоя пък откъде изпълзя...... крадец и измамник да коментира международната политика на държавата...... боже помогни на българия.......
3
Според А.Томов : "Сега действително има шанс да се постигне консенсус между САЩ и Русия. Имам лични сведения от добре информирани източници, че Русия не подкрепя Антонио Гутереш. Въпросът е да бъде убедена за качествата на Кристалина Георгиева, допълни той." Първо, Русия и САЩ са се хванали гуша за гуша заради Алепо и най-малко сега може да постигнат споразумение по каквото и да било. Русия действително не подкрепя Гутиереш, но словашкият кандидат (най-вече) е сериозен съперник на всеки дръзнал да атакува този пост. Словакът Мирослав Лайчек при определяне на Източна Европа като водеща за следващата кандидатура би спечелил поне 4 от петимата постоянни членове на СС, а раздробяването на българската кандидатура свежда до минимум благоприятният изход за генсек от РБ. Срещу Кр.Георгиева са следните фактори: неподходящо образование, неподходяща специалност - икономист вместо дипломат, заемани банкерски и финансови постове, склонност към завладяване с всички средства на високи постове, интригантство и готовност до бъде маша на водещи политически фигури от ЕС и Германия. Водещи в СС са обаче Китай, ВБр, Русия, САЩ, Франция, които по едни или други причини не са склонни да подкрепят маша и наложник/ца. да не говорим,че Гутиереш стои като дялан камък за този пост. Така че без излишни илюзии.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?