Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Официално: Кристалина е 13-ият воин за ООН! Бокова остава кандидат в лично качество
Официално: Кристалина е 13-ият воин за ООН! Бокова остава кандидат в лично качество
Автор: ПИК
Дата
Дата
24425
Коментари
9
Официално: Кристалина е 13-ият воин за ООН! Бокова остава кандидат в лично качество

Новият кандидат на българското правителство за генерален секретар на ООН вече официално е вписан като 13-и претендент за наследник на Бан Ки Мун в световната организация. Името на Кристалина Георгиева и кратката й концепция за това как си представя задачите на ООН, са публикувани на официалната страница.

От първоначалните 12 кандидати се отказаха трима и с включването на зам.-председателя на Европейската комисия на финалната права застават 10 кандидата. Сред тях все още е Ирина Бокова, издигната от България през февруари. Шестима от десетката са представители на Източна Европа.

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова остава в списъка на кандидатите за поста генерален секретар на ООН като кандидат в лично качество, въпреки решението на българското правителство да предложи нов кандидат, съобщи новозеландският дипломат Джерард ван Бохемен, председателстващ Съвета за сигурност на ООН през септември.

Според него възникналата ситуация е обсъдена на закрито заседание на Съвета за сигурност. "Хората искаха да знаят дали България ще има един, или двама кандидати. Оказва се, че има един кандидат, официално подкрепен от българското правителство, и още един, който остава в надпреварата", каза Ван Бохемен, добавяйки, че нито един от от членовете на Съвета за сигурност не възразява срещу това, след като са получили необходимите разяснения.

Напиши коментар »
(9)
1
успех на гжа бокова и никакво отказване ние сме с вас
2
Успех за Бокова!
3
За да не наложи вето добрия наш приятел и господар на света САЩ/UK, задейства слугите си да направят подмяна. Така вето ще наложи лошата Русия.
4
мръсния изрод Кристалина е отново на съраната ма Сатаната - гнида
5
успех на дипломата ирина бокова! к.г. би т/о сама да се оттегли поради конфликт на интереси. като еврокомисар по бюджета е в тесни взаимоотношения с европейските страни и пледира за тяхната подкрепа.това би т/о да се изчисти. да не говорим, че като личност не отговаря на високите изисквания за този висок пост. начинът по к. влиза в това съзтезание говорят красноречиво за това.
6
да замениш един първокласен дипломат с една чиновничка с мераци да засели европа с мигранти е повече от гаф. това могат да го направят само хора к. не мислят с главата си.
7
Бокова е тъпа и некомпетентна, дори и Русия я отхвърли. Поздрави на орешарски олигофрена и станишев гея.
8
Бокова спокойно могат да я броят за представител на Русия.Тя и без това щеше да работи за тях.
9
КРАСТАлина е предател
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?