Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
„Хуауей” си сътрудничили с военните в Китай
„Хуауей” си сътрудничили с военните в Китай
Автор: ПИК
Дата
Дата
10592
Коментари
3
„Хуауей” си сътрудничили с военните в Китай

Част от сътрудниците на телекомуникационната компания „Хуауей” си сътрудничили и с военните на страната при работата си над изследователски проекти, съобщава „Блумбърг”.

Посочва се, че това ясно свидетелства за това, че връзките на компанията с военните са били много по-тесни, отколкото са признавали досега от ръководството на „Хуауей”.

„За последните десет години работници на „Хуауей” са обединили усилия с различни органи на Народната освободителна армия на Китай”, се посочва в материала.

Уточнява се, че става дума за най-малко десет изследователски проекта, имащи отношение към радовръзките и изкуствения интелект. Проектите, най-вероятно, са касаели технологиите, позволяващи класифициране и определяне на човешките емоции по роли в онлайн-среда.

„От „Хуауей” не провеждат каквито и да е проекти в сътрудничство или партньорство с институти, свързани с Народната освободителна армия на Китай”, лаконично коментира пред изданието представител на компанията.

 

Превод и редакция: ПИК

Още по темата
„Хуауей” свива производството с 30 млрд. долара
Часовник
01:42
Основателят на „Хуауей” Рен Джънфей заяви, че китайският телекомуникационен гигант ще намали производството през следващите две години, докато се бори с натиска на САЩ за изолиране на...
Напиши коментар »
(3)
1
Цялото радиолокационно военно оборудване на САЩ е на Моторола. Правят си обаче и гражданска продукция. Значи като ни следят през Google всичко е ок. Ако обаче друга държава го направи.... Не може. Тръмпи излиза и от военния договор с Япония. Тръгва срещу всички. Изхода е ясен...... въпрос на време.
2
ами верно ли....защото амеркинаските компании са най-добрите на света и никога не си сътрудничат със ЦРУ или военните на САЩ-ите...
3
Китайчетата взеха акъла на американчетата. И така трябва да бъде. Всеки кръстник си има кръстник.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?