Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
„Фронтоваците” скочиха срещу проучване на американци за нефт и газ
„Фронтоваците” скочиха срещу проучване на американци за нефт и газ
Дата
Дата
6891
Коментари
16
„Фронтоваците” скочиха срещу проучване на американци за нефт и газ

ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ – НФСБ и ВМРО иска спиране на всякакви новопоявяващи се проекти за добив на газ в района на Добруджа и спешна информационна кампания за ползите, загубите и опасностите.Това се посочва в позиция на коалицията, разпратена до медиите.

ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ има готовност за протести в засегнатите райони. Според коалицията новото разрешение за добив на газ със спорна технология може да се окачестви като опасен рецидив на безотговорност - след като българите ясно показаха, че не искат Добруджа да бъде дупчена.

Поводът за острата позиция е Решение №28 от 26 август 2014 г. на служебната екоминистърка Светлана Жекова, с което се разрешава на американската компания "Парк плейс енерджи корп" да извърши проучване на нефт и природен газ край каварненското село Вранино.

Очаква се използваният метод за извличане на газ да е т.нар. въглищна газификация – при която се запалва въглищният слой. Опасенията са, че този метод е по-опасен дори и от прословутия фракинг, който се ползва при добива на шистов газ.

Според ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ служебната екоминистърка e действала на тъмно. Хората заслужават да имат много повече информация. Според двете партии преди всичко е нужна информация и прозрачност. Такива обаче засега липсват.

НФСБ и ВМРО са две от формациите, които в годините имат най-последователна позиция срещу опасните методи за проучване и добив в Добруджа.

Ако американската компания намери газ, разрешението може да прерастне в 35-годишен договор за ползване. Това означава, че служебното правителство за пореден път се опитва да взема решения, които надвишават правомощията и продължителността на управлението му, завършва позицията на Патриотичен фронт.

 

Напиши коментар »
(16)
1
Офф ама тия много загрижени. Сега откриха топлата вода. Не ви вярваме на патриотизма. Няма да влезете в парламента.
2
За много политици е жизненоважно България да остане бедна и силно зависима от Москва, та нали така си изкарват хляба , т. е. милионите.
3
Много искат пък тия!
4
ПАРИЧЕН ФОНД какво точно защитават , извинетИ? Не са взели пари от американците ли?
5
Какво имат за криене?
6
Става ми болно като си помисля, че това са патриотите на България..
7
Не "Фронтоваци" а руски агенти !
8
Направо да спрем развитието на всичко в страната си, предлагам.
9
Всички разбрахме, че НФСБ са се обединили с ВМРО , за да действат в полза на Борисов!
10
Тия са фронтоваци за спасение на Бокич
11
Смешни хора , смешни идеали
12
Тези подлоги на руската мафия искат да бъдем зависими от руския газ .В САЩ домакинствата използват масово шистов газ, който е със символична цена пример за едно жилище от 100квадрата за месец 20долара.Няма страна като нашата да плаща такъв скъп газ.
13
Не трябва да се позволява на американците да унищожат житницата на България! Тия двамата не ме кефят, но ако това което казват е вярно, трябва да се действа веднага!
14
Паричен фонд са тези и толкоз
15
Да паричен фонд- чакаха милите по време на размириците да преведе ЕС 14 милиарда по програми и тогава да се намесят да свалят правителството на Орешарски, но те пък взеха , че спряха фондовете и тези Симеоновци останаха си безмълвни.Нали са патриоти уж, пък все едно че оправдаваха грабежите и бездействието на правителството. МОШЕНИЦИ ДОЛНИ!
16
Управляват ни престъпници ! До кога народа ни ще търпи това?Къде са "зелените " ? Помислете преди да гласувате , кой ще защити националния ни интерес ?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?