Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Японски астрономи са категорични - не сме интересни за извънземните
Японски астрономи са категорични - не сме интересни за извънземните
Автор: ПИК
Дата
Дата
14912
Коментари
1
Японски астрономи са категорични - не сме интересни за извънземните

Японските астрономи, които активно търсят извънземен живот, не са открили никакви доказателства, че извънземни са посетили Земята, твърди професорът в Националната астрономическа обсерватория на Япония Хитоши Ямаока.

"Почти всички проучвания смятат, че е налице извънземен живот, но никой не смята, че извънземните са ни посетили. Не, не сме забелязали това", каза Ямаока, цитиран от Спутник.

Изследователят отбеляза, че Центърът за астробиология на обсерваторията работи за идентифициране на екзопланети, обикалящи далечни звезди, които биха могли да имат условия, подходящи за появата на живот на базата на въглерод.

Японски учени се интересуват от изследване на екзопланети в орбита около Проксима Центавър, най-близкият ни звезден съсед, намиращ се на 4,3 светлинни години от Земята, според Ямаока.

"Около 100 такива планети, които вероятно са подходящи за живот, са открити. Някои от тях са открити от японски учени. Но ние се нуждаем от нови телескопи, за да ги изследваме", отбелязва Ямаока.

Още по темата
ШАШ! Лъчезар Филипов: Запознаваме се с извънземните след 4 години
Часовник
01:05
Астрофизикът Лъчезар Филипов е завършил астрофизика в СССР. От 1982 г. работи в Института по космически изследвания. За приноса си към космическата наука през 1987 г. получава наградата...
Напиши коментар »
(1)
1
Не съм много веща по бойните самолети, но разбирам, че един ф-16 блок 70, може да се бие с 15 руски или турски щайги едновременно. Така 8 х 15 = 120 руски шайги. После ще станат 16 което прави, че се равняват на 240 москвича. Сега разбирам защо мурзилските импиксови духачи, толкова много виеха срещу тоя великолепен самолет във парламента!!! Румен Пъпката е ясен, той реве затова, че губи едни милиони от комисионни!! ......................................................................................................................................... Затова ще продължавам да питам, импексовата Курабия, Румен Пъпката, омбоцмана Мая Костинбродска и СС Момата “защото са цоцаалисти“, както и Сарайската Чалма, как така крадливата кучка Йо, има три къщи за гости и то с басейни, а аз нито една. Как така Импексовата курабия, приватизира и източи милиони долари от Импексовото дружество, а аз нито един. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Как така Сарайската Чалма приватизира ТЕЦ Варна, а аз нямам дори един фотоволтаичен панел. Питам дали паразита Везира Енчев, има и един ден нормален трудов стаж, без да е доносничел, че го изтъпанеха начело в БСПдирадската им партия. Толкова ли съм глупава, или само защото не съм цоцаалистка с шалвари, затова не можах да си вредя, или защото не съм била ДС доносничка, и не съм близала сладоледа, на ничий премиер с чалма, както Импекса и Кучката Йо!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?