Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Янко Станев пред ПИК: Централата на СДС ще реши кого да подкрепим за кмет на Варна! Партията бе лидерска само при Костов
Янко Станев пред ПИК: Централата на СДС ще реши кого да подкрепим за кмет на Варна! Партията бе лидерска само при Костов

С Радан Кънев не съм разговарял

Дата
Дата
8808
Коментари
3
Янко Станев пред ПИК: Централата на СДС ще реши кого да подкрепим за кмет на Варна! Партията бе лидерска само при Костов

Централните ръководства на СДС и на Реформаторския блок ще решат кого да бъде подкрепен за кмет на Варна. Това обясни председателят на варненската структура на СДС Янко Станев пред ПИК.

Той заяви, че СДС-Варна и БЗНС-Варна имат политическо решение отпреди три месеца за подкрепа на кандидата на ГЕРБ Иван Портних.

На въпрос – защо се отцепват от Реформаторския блок, който номинира Чавдар Трифонов за кмет на Варна, Станев отговори: „Не се отцепваме. Като текат преговори в София… ние не гледаме какво се публикува в медиите. Ние искаме политическите решения да ни бъдат сведени. До момента нямаме, нашата партия поне, политическо решение в този план.”

Попитахме Янко Станев дали лидерът на СДС Божидар Лукарски подкрепя местната структура в решението да се гласува за Портних. „Трябва него да питате. Аз от името на лидерите избягвам да говоря, имам 26 години опит”, отговори местният водач на СДС.

„Ние очакваме съдействие от нашата партия на национално ниво и въобще партията СДС да реши какво трябва да става. А това, че националният орган на партията дава право на местните организации, да имат право на избор, е факт, който вие знаете.

Друг е въпросът как в сегашната ситуация това се пречупва през призмата на Реформаторския блок. Така че вероятно си текат преговори вътре в Реформаторския блок, има арбитраж в София – ние очакваме да чуем тези мнения и позиции”, поясни Янко Станев.

След питане – какво има предвид по „арбитраж”, Станев обясни: „Когато в РБ, примерно в града Х, петте партии нямат единно мнение, нещата отиват на арбитраж в София.”

Лидерът на СДС-Варна не се ангажира с мнение дали може да има промяна и централното ръководство на партията да даде подкрепата си на Чавдар Трифонов.

Окончателното решение обаче ще дойде от централата на СДС, категоричен е Янко Станев.

Решение с каква листа за общински съветници ще се яви варненската организация все още няма и също ще се реши от София, стана ясно от обясненията на Станев.

„Не мога да кажа. СДС не е лидерска партия, освен по времето на Костов”, отговори той след като попитахме за листата със съветниците.

Янко Станев каза, че не е разговарял с водача на ДСБ и съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев, който е депутат от варненския регион.

Напиши коментар »
(3)
1
Този плазмодий беше от СДС q после от ДПС и сега самия той не знае от кои е !!
2
Този няма нужда да знае от кои е,той е мафиот и всички го знаят! Гледа да е общинската софра, не напразно казва, че от 26 години все това прави, корумпиран тип, манипулира циганите и благодарение на тях се държи за властта!
3
До LZ, Как да не знаеш от кои е сега? Цалива гъ.за на Боки! По указание на Цвък тези смешници, остатъците от СДС въртят номера на РБ и цепят единството. Самият ЛукаФски също целива напоително... Преди това цаливаше същите части на Цв. Василев и Шишко...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?