Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Ще изтегли ли Борисов Кристалина Георгиева за шеф на МВФ - и тя като Гешев е единствен кандидат
Ще изтегли ли Борисов Кристалина Георгиева за шеф на МВФ - и тя като Гешев е единствен кандидат
Дата
Дата
89189
Коментари
28
Ще изтегли ли Борисов Кристалина Георгиева за шеф на МВФ - и тя като Гешев е единствен кандидат

Септември 2016 година. Иво Прокопиев е командировал Иван Кръстев в кабинета на Бойко Борисов. Политологът разпалено ръкомаха и бае как всеки момент Германия като член на Съвета за сигурност на ООН ще наложи вето върху кандидатурата на Ирина Бокова и Борисов трябва бързо да излезе с втори кандидат.

Външният министър Даниел Митов стои като „мута пловка“ до премиера и гледа с олигавено обожание и кравешки очички схемите на Кръстев. Борисов върти на ум вариантите и сигурно си вика „тоз Кръстев е умен човек, някакви американци го хранят, пуска статии в Ню Йорк Таймс – дай да го послушам, пък и 2 е повече от 1“.

И така започва една от историческите катастрофи на българската дипломация.

На свое заседание от 28 септември 2016 г. правителството на България, начело с премиера Бойко Борисов, издига кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН като втори „кон“ редом с Ирина Бокова. На 5 октомври, в гласуването в Съвета за сигурност на ООН, в което за пръв път участва и Георгиева, тя се класира на осмо място. Останалата без държавна подкрепа Бокова я изпреварва.

В същото гласуване за генерален секретар на ООН бе избран Антониу Гутериш – скритият фаворит на англичаните, които през Кръстев торпилират подкрепената от Франция и Русия Бокова, която през приятелството си с Клинтън вероятно си е осигурила и американска подкрепа.

Ако се върнем обратно към срещата в кабинета на Борисов, следва да се запитаме, а можеше ли Германия изобщо да наложи вето? Всеки външен министър би предупредил премиера си, че Германия не е постоянен член на Съвета за сигурност на ООН и като такава няма право да налага вето (да гласува с червена бюлетина).

Всеки външен министър, освен Даниел Митов – който в случая е редно да се предположи, че е бил в някаква завера на Прокопиев-Кръстев.

Както и всеки премиер би се допитал изрично до външнополитическия си съветник и външен министър. Всеки премиер, освен Бойко Борисов – за когото Иво Прокопиев е дясната ръка на всеки американски президент и SMS, та повелите на неговите пратеници и SMS-и трябва да се изпълняват безпрекословно. Все едно идват от Белия Дом.

Смях.

Позор.

Трагикомедия.

И почетно място на пореден български задграничен фарс в секцията „лоши примери“ в учебниците по дипломация.

Защо си припомняме всичко това?

Ами, защото за пореден път от редакцията на „Капитал“ идват позиви към премиера. Този път срещу Гешев като единствен кандидат за главен прокурор. Защото американците били против. ФБР и ЦРУ не го одобрявали, това била информацията на американската пета колона в България.

Нищо че Гешев има похвали и от американското и британското разузнаване и заедно с Цацаров вчера влязоха в българската история като прокурорите, разбили първата голяма мрежа от шпиони на наша територия. И то руски.

Но американците били против Гешев, защото хваща и гони руски шпиони. Аааа, да, но той Доналд Тръмп е назначен от Путин в техните глави.

Кой изобщо, камо ли пък премиер, наистина ли дори за секунда може да помисли да лапне и тази кукичка?

Но нека обърнем повече внимание на формалния аргумент от кръга „Капитал“, огласян с крясъци всяка седмица пред Съдебната палата от озверелите представители на „ДеБъ“ – Гешев бил единствен кандидат и това било лошо.

Както и Бокова беше единствен кандидат и след като номинирахме втори, стана „добро“?

Спомняте ли си колко „добро“ стана предния път? Толкова добро, че докато се учи дипломация студентите ще четат за прецедента най-малката държава да пусне втори кон в надпреварата за шеф на ООН с личното решение и подпис на Борисов?

Между другото, ако системите с единствен кандидат са наистина толкова лоши, то нека посъветваме премиера на България да ги разгроми навсякъде по света.

Например, да изтегли номинацията на Кристалина Георгиева за шеф на МВФ, тъй като от вчера тя е официално единствената.

И за разлика от кандидатурата на Гешев на независимата съдебна власт, тук Борисов има пълното право да се разпорежда с тази номинация. Която е единствена и следователно „лоша“, според тезите на Прокопиев и сие?

Дори смятаме, че този пореден прецедент на българската дипломация би се харесал този път наистина на истинските американци, тъй като Тръмп с кеф ще наруши принципа европеец да води МВФ и ще инсталира американец или пък Марк Карни от Англия.

Предлагаме и премиерът Борисов да торпилира кандидатурата на Кристин Лагард за шеф на Европейската Централна Банка, която също е единствена. Мадам Лагард се състезава сама със себе си.

А за разлика от Иван Гешев, тя дори няма релевантно образование и стаж за шеф на централна банка – прекрасни аргументи още на следващия Съвет, българският премиер да разгроми процедурата по избор на гуверньор на ЕЦБ, да потопи кандидатурата на Лагард и да иска отново прецедент – примерно, Съветът да предложи 30 кандидата. Със сигурност Макрон ще бъде „очарован“.

Всъщност, защо не изтеглим и Мария Габриел от състава на Европейската комисия. Тя също е единствен кандидат, след като фон дер Лайен изрично помоли всяка държава да представи двама – мъж и жена.

Защо премиерът Борисов допусна, че ако прати само жена, няма да има проблем? Веднага да върнем Габриел и примерно редом с нея да номинираме и Иво Прокопиев за комисар. Със сигурност от Брюксел ще са в захлас от възможността да бъдат колеги с олигарх, окичен като коледна елха с прокурорски обвинения и подсъдим по съдебни дела.

Можем още да продължим. Но има ли смисъл?

Вярваме, че правителството и премиерът може най-накрая да се поучи от собствените си грешки, ако не от нещо друго. 

И когато отива в Рим, да се държи като римляните.

Да не пуска две кандидатури за шеф на ООН, когато е общоприето всяка държава да играе с една.

Да играе отборно и да подкрепя общоевропейските кандидатури за шеф на МВФ и ЕЦБ.

Да не се намесва в съдебната система, където прокурорите най-накрая си номинираха прокурор за главен прокурор – а не съдия, следовател, полицай, политик, граждански активист или грантаджия.

Което се смята и за най-нормалното нещо от всяко посолство, включително американското, което даде своята подкрепа за прокуратурата.

И където, впрочем, на последния прием на Прокопиев му беше обърнато точно толкова внимание, колкото и на двете брези пред него на ъгъла на ул. "Елиезер Папо" и "Козяк".

Не изглежда толкова трудно да се държим нормално, нали?

Напиши коментар »
(28)
1
Да се внушава : " Кристалина е лоша и гадна " !! Социопатията трябва да се възпитава ежедневно тролчета изроди мои !! Бой в главите е-же-днев-но !! Така прави женераль Решетников и постига добри резултати в Русия.
2
Е не му стига Севда с предостатъчното?!Забравихте им табелата с тая визия...
3
Ако криСталинка не беше дългогодиен агент на ЦРУ, Tukвата и гАза си да бе спукал от "теглене", па нищо немаше да стане щот' kaбалokpaварите не го eбaват дори и за слива!!!
4
Какво стана с порно сериала на кандидата за кмет от дай българия. Прокобата с това ли държеше в лапите си това иначи читаво архитектче. Поне за Костинбродската пачавра, и да излезе такъв материал, на никой няма да му направи впечатление, защото всеки знаеше какво работеше при бр. Галеви. .................................................................................................................................. Ха ха ха, с Московска диплома на куртизанка и комсомолска секретарка, с профил как да свиря на дърт плешив член на политбюро, тая шафрантия няма никакъв шанс. Това да не и е село Долно нанагорнище, за да лъже няколко изкукуригали бабета, това е С О Ф И Я! Със стари и дърти к/урви, нов бардак няма как да стане, Галевицо и всичките ти корветински номера няма как да минат, ако ще като Пъпчивия Каун, коремно или шпагат да направиш. Но по лошо от партийната зависимост на сестра Галева е, че има вземане и даване с престъпния ъндърграунд на прехода. Това, че е била обща на братя Галеви, е показателно за морала на тая щафрантия, и нейната зависимост от мутрите на прехода!! Да разсъждаваме по това, Дъщеря и навряна на държавна хранилка, зетя също лапа от държавата, и тя с три четири пъти по голяма държавна заплата, отколкото се кани да получава ако победи, защо и е на Общата уруспия, да рита срещу властта, освен ако не се кане да краде от милиардите на София! Само как тая Костинбродска оправда 100 хиляди евра, с които купила на дъщеря си адвокатска кантора ей така, със заем, и на пъпа на София. Колко балъци в София, които не са лапали сладоледите на дъртите членове от политбюро, можеха да купят нещо което струва тройно повече! Но комуняците от Дай България дъртата мома Т. Дончева, както и Импексовата БСПдирастия си траят, като комуняци на разпит, защото заедно крадоха през прехода, канят се да крадат и сега!!
5
Валери Ненов-Шамшала също ще подкрепи Мая 0бщата на братя Галеви,дори ф0т0сесийки има с кмета на Мая и с доста банкери и мас0ни!Доста се е 0въргаляла Галевица докато се издига!Няма само годеницата на Дай ми България да си пуска ф0т0сесийки с уреди!Има диплама за снайперистка от Московското АОНСУ!Неграмотница с претенции вселенски,а манталитет махленски!Неграмотница с претенции вселенски,а манталитет махленски! В декларацията на инициативния комитет на Мая Манолова прочетох изречението,че България била земен рай,управлението на ГЕРБ я е довело до катастрофа.Искам да попитам:кога България е била „земен рай“,по времето на комунизма, на Жан Виденов,или на тройната коалиция и Пламен Орешарски.Този вид носталгично отношение и безкритичност към комунизма се вижда много ясно в инициативния комитет на Мая Манолова и Лагера Белене е мечта непостижима,само това им е в малкото мозък на червените терористи!
6
Питам се ПИК кого обича повече, Гешев или Борисов? Освен абсурдната аналогия между двата избора от статията оставаме с впечатление, че Бойко не е много умен (това си го знаем). За Гешев какво да кажем? Те брат`чедите го казаха онзи ден"..Гешев-радост!.."
7
А пък и тя завършила милиционерско училище
8
СЛЕД ИЗБОРИТЕ БСП и ПСИХО--- ДЕСНИТЕ ЩЕ ИЗДИШАТ КАТО СПУКАНА ГУМА... ЩЕ МОГАТ ДА СИ НАПРАВЯТ АНАЛИЗИТЕ И ДА КАЖАТ,ЧЕ СА МОРАЛНИ ПОБЕДИТЕЛИ...ФИЛОСОФИТЕ МИ ТЕ.
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
По БНР в момента някакъв русофил и комунето Петър Волгин си правят гъргара със службите и казаха че ШПИОНАЖА е манупулация на Цацаров ...ето БНР е в основата на пропагандата на чуждо поклонничество и се води антидържавно настроение по БНР на ТИЯ УЖ ЛЮБЕЩИ РУСИЯ !
11
ЗА ГЕРБ НАЙ-УДОБНИ СА КОНКУРСИТЕ С ЕДИН КАНДИДАТ.
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Вродената ми скромност не позволява да коментирам жена като Сталинка Георгиева. За нея ще бъда кратък. Тя от 30 години е извън страната и още не може да говори правилно на английски език. Да, ползва този език и е на нивото на Питека от Банкя. Не само аз, а и уважаемите потребители на моя порно-сайт знаят , че Сталинка е една тъпа овча пyткa.
14
П И К , на какви се правите и кой си ти бе ПИКЛЬО /ЦЕНЗОРА/ , ДА МИ ЗАТВАРЯШ УСТАТА !!!! СМЕШНИ СТЕ , СЕЛЯНДУРИ !!!!
15
Ще кажа само това, добре, че Бокова не беше избрана за шеф на ООН!!!! ЩЕШЕ ДА Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ, НАСЛЕДНИК НА РЕПРЕСИВЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ РОД ДА ОГЛАВИ СВЕТОВНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ.......
16
СПОДЕЛЕТЕ! ДНЕС Е ДЕНЯТ НА ГРАЖДАНИТЕ! #БезСтрах Четвъртък -12.09 в 15.00ч. БОЕЦ и непримиримите Излизаме пред съдебните палати в столицата и страната с две основни искания - оттегляне кандидатурата на Гешев и оставка на мафиотско правителство на Пеевски и Борисов! Две искания с една цел - отстраняване на мафията от властта. И това са само първите, но задължителни стъпки! Ще има провокации - не се поддавайте. СТРАХ ТРЕСЕ КОЧИНАТА! Сега мафията се страхува от нас, а гражданите осъзнават силата си! Изолирайте и се дистанцирайте от тези с качулките и черните тениски. Няма да позволим рушене и погром върху съдебната палата. Тази сграда ще ни трябва, в нея ще бъдат СЪДЕНИ И ОСЪДЕНИ дебелите! Не сградата е нашият враг, а корумпираните слуги на мафията вътре в нея - Цацаров, Гешев и прокурорската им мутренска бригада. Опъваме палатките и лагера и няма да отстъпим до постигане на целите! Ако полицията посегне на гражданите - няма да отстъпим! Имаме справедлива и чиста кауза и правото нa суверена да отстоява исканията си! Ако мафията нареди на своите институции-бухалки да окъравят съдебните палати - НЯМА ДА ОТСТЪПИМ, а ТЕ ще носят отговорност за това! Ако мафията нареди на своят наместник в София - Фандъкова, общината да окаже репресия и натиск върху гражданите - няма да отстъпим! Умишлено ще докарат и вкарат хора сред нас, които да изместват фокуса и да сеят напрежение и разделение - няма да се поддадем! Умишлено ще докарат и вкарат сред нас хора, които да бъдат "интервюирани" и да опорочат протеста ни с неадекватните си думи и поведение - не се връзвайте на ченгеджийските им номера! Ще бъдат вкарани и платени провокатори, които да търсят сбъсък с полицията, или да провокират агресия сред протестиращите - разграничете се от тях и не се поддавайте! Ще има опити за погром върху протестиращите през нощните часове, ще устоим и трябва да бъдем достатъчно, за да се справим и продължим! БОЕЦ и колегите от другите сдружения - съорганизатори ще имаме хора ясно отличими, които ще легитимират протеста и нашите действия! Решителност, вяра и твърдост до постигане на целите! С разум и сърца ще спечелим тази битка! Хаоса и анархията са хранителната среда на мафията и няма да го позволим! Гражданите имаме ясни цели и готовност заедно да ги постигнен! Протести ще има и във Варна, Стара Загора, Ямбол и други градове. Имаме и подкрепата на българите в чужбина, с нас излизат в Лондон, Женева, Барселона, Брюксел и др. Призоваваме гражданите от цялата страна - ЕЛАТЕ ЗАЕДНО ДА СЕ ПРЕБОРИМ С МАФИЯТА, КОЯТО НИ УБИВА! Които не могат да дойдат - излизайте във вашите градове и села! Призоваваме и столичани - ЕЛАТЕ ДА СЛОЖИМ НАЧАЛОТО , да превърнем България в истинска демократична, европейска страна! 12.09 - НАЧАЛОТО! Имайте вяра, обречени сме да победим злото. ЕЛАТЕ, ще има с какво да се гордеете и да разказвате на децата и внуците си. Приказката за това, как гражданите сме си извоювали свободата и върнали държавата от лапите на мафията. СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ - БИТКАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!
17
измамници такива ..и БСП и Иванчева и Христо Иванов - розовия фашист ...и мутрите от Боец които бият журналисти от канал 3 ...арее..0889697633...нали сте мъже ..арее...днес идваме да защитим демокрацията и реда в тази държава и лекарите и те са в заговора за събаряне на държавата ..що лекари не протестират при БСП ...ААААА....срамота ..
18
Гарантирано - от Борисов, Пеевски, Доган, Цацаров, Гинка от Пазарджик, Бат Сали – частното енерго, Живко Мартинов-Суджука, Пацо терасата, Ради братовчеда и Вежди Рашидов (поел е лична гаранция, че г-н Иван Гешев става за чеп за зеле). ++ Иван Гешев за Главен прокурор – това е изборът и на ДС: Димитър Иванов (Митю Гестапото), последен шеф на Шести отдел на Шесто управление в Държавна сигурност пише: „Заместник главният прокурор Иван Гешев се очертава като бъдещ главен прокурор на Република България. Дългогодишната работа в системата му осигури приемственост и летящ старт като наследник на друг компетентен главен прокурор – Сотир Цацаров.“ . (https://www.dnevnik.bg/analizi/2019/07/31/3945406_edno_naum_bivshiiat_shef_na_politicheskata_policiia_v/)
19
do 13,no tq ima li putka...
20
Баце ви, май май е бил на четири очи с Кристалина, зад завесата ;-)
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
Кристин Лгард няма "релевантно" образование според порнографската "медия"! Правилно, как може такова нещо?! Че тя не е завършила милиицонерската школа за ченгета, като "единствения" състезател за главен прокурор! Ама, крайно време е в Европейския парламент да поискат акъл от Боко тиквата банкянския умник!
24
До 6 Питам се..... "Знаели, сте ", значи, че "Бойко не бил много умен". Много инересно, тогава, как останалите много умни, като Нинова, вече 10 г. не могат да вземат нито едни избори, срещу "не особено умният", а пък, особено вресливите " умни, млади и красиви от синъо-зелената мъгла", предвождани от титаните на мисълта, Кънев, Бойкикев, Атанасов и др., въобще отпаднаха от Парламента и мечтаят, дори с клизма, да се доберат до 4-те % .Много интересен е отговорът , а ?
25
Свидетели сме на тоталната БОЙКОВИЗАЦИЯ на нашата родина. Тя се характеризира с опростачване , лицемерие , самовлюбеност, наглост , байганьовщина . Това ли е националния ни идеал сега ? Тежко ни И горко !
26
Оказа се, че Мая Общата е единствен кандидат на БСП за кмет на София, защото всичките 17 броя са си направили "ОТВОД"!!!! Аз питам: Демократичен ли е избора? Нинова ще оттегли ли подкрепата за Мая, защото и Мая като Гешев нямат конкуренция и избора и е ПРЕДРЕШЕН ПРЕДВАРИТЕЛНО с този трик за ТОТАЛЕН ОТВОД!
27
Не разбирам как Борисов ще изтегли Кристалинка.Ами на снимката горе вече я е докопал за врата и май ще почне да я тегли?
28
Ей тъпанар тя участваше в един конкурс.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?