Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Шефът от ГДБОП Явор Колев разкри как хакерът Кристиян може да кандидатства за работа в МВР
Шефът от ГДБОП Явор Колев разкри как хакерът Кристиян може да кандидатства за работа в МВР
Автор: ПИК
Дата
Дата
30806
Коментари
16
Шефът от ГДБОП Явор Колев разкри как хакерът Кристиян може да кандидатства за работа в МВР

От 40 души на последния изпит само трима са покрили нормативите, каза началникът на отдел "Киберпрестъпления" към ГДБОП Явор Колев в Бургас. Така топ ченгето отговори на въпрос дали в ръководената от него служба би взел на работа хакера Кристиян Бойков, който удари сайта на НАП.

"Това, което беше изложено в съобщението на прокуратурата е абсолютно достатъчно. Личното ми мнение е, че това е извършителят на престъплението.  Да оставим следствието да работи, а съдът да се произнесе. Не съм никой, който може да издава присъди!", каза Колев минути, след като стана ясно, че Кристиян е пуснат от ареста с мярка "подписка".

"Има закон за МВР, обявяват се конкурси за назначаване и има процедури на кандидатстване. Преминава се през различни тестове, изпити и тези, които покрият изискванията – биват назначавани. Последният конкурс беше преди няколко месеца, явиха се над 40 човека, но само трима бяха назначени", обясни още шефът от ГДБОП пред "Флагман".

"За младите хора, които лесно се подават на манипулации и биха могли да станат жертви на киберпрестъпление е много важно да се повишава тяхната правна култура", коментира Явор Колев целта на днешното му посещение в Бургас, където той и екипът му изнасят лекция "Как да се пазят в глобалната мрежа?".

Още по темата
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Шефът от ГДБОП Явор Колев пред медията ни за задържания хакер - арестуваният е 20-годишен и има доказателства срещу него
Часовник
08:58
"Има задържан за хакерската атака срещу НАП и се води досъдебно производство". Това заяви пред репортер на ПИК шефът на отдел "Киберсигурност" Явор Колев. Той уточни, че става дума за 20-годишен...
Напиши коментар »
(16)
1
Всички разчитат на корупцията в държавата
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
аз предлагам това пишлеме-престъпник да се награди с оред "Стара планина"! И тези дето ни точат дебитните карти също с ордени и да се назначат на работа в МВР, защото те са по-добри от тоя лигльо и с хардуера и софтуера.
5
Този "вълшебник" е част от сценарий на службите, при който те прехвърят данните на българските граждани към техните престъпни лакеи и сега ПИРЪТ ЗАПОЧВА. Ще има масово обири на апартаменти и къщи. Имат всичко имена, адреси, доходи, телефони. Ако имате стари родители, очаквайте "Ало, Марийка съм...мамо катастрофирах". Досега налучкваха имената, вече това не е нуждно. Знаят всичко за вас и вашите родители. Неслучайно говорят да го вземат на работа в МВР, а Бойко го хвали. Честито ви връщане на 90-те. Ако имате някакви средства, веднага ги прехвърляте в чужбина. Продавайте си скъпата покъщина, така и така ще я изгубите скоро.
6
Пуснат е, защото е напълно невинен. Клоуни!!! Тъпи сме, ама не колкото тях.
7
Явор Колев ЗООФИЛ, Обича Животните ! Завършил е Свинеградския Аграрен Университет ! СНОШАВА се с Всичко що е на Четири Лапи, Тоест КЛЕЦА се със Себеподобни ! АГРОНОМА Явор Колев Вместо да Скопява на Копоите МЪДЕТЕ и Бори Колорадския Бръмбър по Картофа за Каквото е Учил, Замита Кибер Престъпленията в ГДБОП Поради Некадърност и Бездарие !МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
8
М-ИНЕТЧИИТЕ от ГДБОП ще Хванат Истинския Хакер, Като Явор Колев Свинете За МЪДЕТЕ ! АГРОНОМА от ГДБОП Явор Колев се Сношава с ПРАСЕТА, Тоест Клеца се Със СЕБПОДОБНИ ! ТКЗС-ара Явор Колев Вместо да Скопява на Копоите МЪДЕТЕ и Бори Колорадския Бръмбър по Картофа за Каквото е Учил, Замита Кибер Престъпленията в ГДБОП Поради Некадърност и Бездарие ! МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
9
Сайта : ФАКТИ.БГ , всяка вечер рекламира незаконно компанйонки в полето за коментарите под дадена статия . Моля разпространете . Да спрем приходите към МВР и ДАНС .
10
Днес скъсах синджира и избягах от карлуково,че Сталин и Хитлер от трета стая много не насилват
11
„Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.“
12
"Ще хванете на Марко чадъра". На това разчитат и адвокатите му, на тоталната некадърност.
13
Яворе , крайно време е да ти бият шута.Некадърен си и тези около теб са също некадърни.Тази работа не за IT олигофрени.Младежа много по добре ще пасне на мястото ти.
14
Абсолютно съм съгласна с 1. До не се повтарям. Връзкари неуки некадърници. Б. Борисов много трябва да се замисли защото е крайно време това да се промени. А Кристиян е добре ако го вземе да работи за държавата. Иначе кадърните отиват в чужбина а тук остава пляката
15
Това майчиномлекопитаещо все още набедено за някакъв софтуерен къртач е трето поколение наше номенклатурно комунистическо момченце, което се е понаучило на някои врътки, за да влезе в някой сървър, но естествено след като някой друг там е блокирал защитата!!! На това му се казва КГБ-ГРУ конспирация, а не хакерски пробив!!!
16
Данни могат да се вземат отвсякъде,що се излагате ,че точно от НАП !Всеки служител може да изнесе данни без да ги копира,само да ги препише .Данни има в общините,митниците,мобилните оператори,банки ,търговски регистър и къде ли не!Дори и в изи реу колкото искаш.Е те попълват декларации за поверителност,но какво от това,кой следи дали спазват,декларацията ли ?Колкото до ЕГН,то до преди няколко години си беше публично!Други трябва да са мерките!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?