Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ЦИК: На тези избори ще участват 45 000 кандидати
ЦИК: На тези избори ще участват 45 000 кандидати
Автор: ПИК
Дата
Дата
6632
Коментари
0
ЦИК: На тези избори ще участват 45 000 кандидати

Искам да вметна нещо много важно и това е, че от президентската администрация направиха голям жест, като насрочиха датата за избори доста по-рано и така на централно ниво подготовката тече 90 дни, което дава една по-голяма свобода за организация. Това обясни в ефира на БНТ Димитър Димитров, член на ЦИК.

,,На последните избори за Европейски парламент имаше известен проблем в това, че част от комисиите трябваше да работят със секционни протоколи, времето не беше достатъчно, администраторите не знаеха как да работят с машините, тъй като самите инструктажи бяха направени доста късно. Надявам се за местните избори нищо такова да не се случи'', коментира Димитров.

,,В момента текат оценки за възможността да се ползва повече от една зала при преброяването на бюлетините. Надявам се Софийската общинска комисия да се възползва от тази възможност и да избере поне три зали, а не само една, защото в противен случай пак ЦИК ще отнесе обвиненията'', каза още той.

По думите му хората сега са малко по-мотивирани да участват по организацията на изборите и като членове на секционните комисии заради по-високото заплащане и посочи, че става въпрос за ангажираността на над 70 000 души.

,,Говорим за много избори наведнъж, освен това ще има 45 000 кандидати. Разбира се, изборният ден ще бъде удължен за всички тези, които искат да гласуват. Това е обичайна практика'', завърши Димитър Димитров.

Още по темата
Говорителят на ЦИК: Предстоящите местни избори ще са най-тежките досега
Часовник
11:54
Към момента в ЦИК е постъпил само един сигнал за нередности в предизборната кампания – за нарушение по отношение накърняването на правата на кандидат. Това каза пред  БНР говорителят на...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?