Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ЦИК за скандала в Бурса: Забранено е използването на турски език в секциите
ЦИК за скандала в Бурса: Забранено е използването на турски език в секциите
Автор: ПИК
Дата
Дата
10244
Коментари
0
ЦИК за скандала в Бурса: Забранено е използването на турски език в секциите

 Има взети мерки да издържи системата за претоварен трафик на ЦИК. Това каза пред журналисти Цветозар Томов, говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК), във връзка с постъпили сигнали до комисията.

На журналистически въпрос по отношение на информация за използване на турски език от страна на избирател, той заяви, че това не е разрешено. "Единственият език, който може да се ползва в Секционните избирателни комисии (СИК) за комуникация между избиратели и секционната комисията, е българският", подчерта Томов.

"За Турция не е изолиран случай. Ако сигналът пристигне до ЦИК, тя ще се произнесе. В зала не беше съобщен за такъв", обясни Томов.

Говорителят на комисията уточни, че досега не са пристигали данни за нарушения от район "Младост" - за процеса на гласуване за частични избори за кмет на район, от което би следвало да протича нормално. Във връзка с проблеми със сайта на ЦИК по време на миналогодишните избори, Цветозар Томов добави, че има взети мерки. "Има взети мерки да издържи системата за претоварен трафик, каквато беше причината миналата година", допълни той. 

 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК И ПИК TV, КОЯТО СТАРТИРА ТОЧНО В 13 ЧАСА ДНЕС

СЛЕДЕТЕ И ТРАФИКА В САЙТА НА ПИК, ОТКЪДЕТО ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ НАКЪДЕ ПЪТУВАТ ПОВЕЧЕ ХОРА ДНЕС

Още по темата
Скандал: Български избиратели говорят на турски в секция в Бурса
Часовник
10:27
Общо 6 български секции отвориха врати за президентските избори и националния референдум в Бурса, един от турските градове с най-много изселници. Заради промените в Изборния кодекс, бюлетина днес...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?