Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Цецка Цачева подписа етично споразумение за защита правата на хората в неравностойно положение
Цецка Цачева подписа етично споразумение за защита правата на хората в неравностойно положение
Автор: ПИК
Дата
Дата
7157
Коментари
3
Цецка Цачева подписа етично споразумение за защита правата на хората в неравностойно положение

Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева проведе среща с национално представителни организации на и за хора с увреждания, членуващи в Националния съвет за интеграция на хората с увреждания при Министерски съвет в София.

В Национално представителните организации на и за хора с увреждания членуват 196 000 хора с функционален дефицит. На събитието присъстваха кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев и кметът на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Цецка Цачева заяви, че като президент на България ще си сътрудничи активно с национално представените организации по въпроси, касаещи хората с увреждания.

„Няма по-подготвени хора от вас, затова ще ползвам вашата експертиза“, обясни тя. Цачева подчерта, че в бюджета за 2017 година е заложено, че добавката за деца с над 90% увреждания ще бъде 930 лева, без значение какви са доходите на семейството. По думите й, това е стъпка в правилната посока.

Кандидатът на ГЕРБ за президент заяви, че достъпната среда за хора с увреждания е много важна и се работи активно в тази посока. „За тази година имаме отпуснати два милиона лева за изпълнение на 19 проекти, финансирани по Проект „Красива България“.

Тези пари са отпуснати за изграждането на рампи, бариери и други помощни съоръжения в помощ на хората с увреждания“, обясни Цачева. Според нея е важно страната ни да продължи да се възползва от европейската солидарност, защото чрез усвояване на европейски средства се разкриват нови и модерни информационни центрове.

„Всички помним какво беше преди десет години и какво е сега – страната ни се развива във всяко едно отношение“, каза Цецка Цачева.

Според Цачева реформата в ТЕЛК е наложителна, за да се прекратят злоупотребите и източването на финансови средства. „Трябва да положим всички необходими усилия, за да отговорим на действителните потребности на българските граждани в неравностойно положение“, каза тя.

Присъстващите на срещата изтъкнаха направеното от Цецка Цачева в качеството й на председател на Народното събрание. Те благодариха на кмета на София Йорданка Фандъкова за всичко, което прави в столицата за хората с увреждания. В отговор Цецка Цачева обясни, че ще взаимства от опита, който има Йорданка Фандъкова в работата си с хората в неравностойно положение и с организациите, които ги представляват.

„Ще подкрепям всички полезни за гражданите инициативи, както съм го правила досега. Готова съм да откликна на всички предложения за нови практики и инициативи в тази насока“, заяви Цачева.

По време на срещата кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева подписа етично споразумение с Центъра за психологически изследвания към Национално представителни организации на и за хора с увреждания. По този начин Цачева заявява своя ангажимент да продължи да подкрепя инициативите, работата и предложенията за съвместни усилия за постигането на по-висок стандарт на живот за хора с увреждания на територията на България. Чрез подписаното споразумение Цецка Цачева поема политически, социален и морален ангажимент за защита на правата на хората в неравностойно положение, чрез инструмента президентско вето и подкрепа в случай на дискриминационно отношение към тях в различни сфери.

Напиши коментар »
(3)
1
голем предизборен праз
2
Вълкът от село Драгана, или Цецко Цачев заедно с цялата хайдушка чета ГРОБ, воглаве с вожда на бандюгите загробили България – Бай Хой са на пързалката и летят с двеста!!! ДА ЖИВЕЙ БЪЛГАРИЯ!!!
3
ДЦП «18 хиляди са децата у нас с тази диагноза, като всяка година се прибавят нови хиляда». И ТОВА са само децата с ДЦП, а колко нови други редки болести се появиха... Днешното поколение младежи- родители и бъдещи родители, е лишено от задължителната преди йодна профилактика, основна причина за тези физически и психически проблеми. Американски специалисти обявиха, че само 10% от йода в йодираната сол се усвояват от организма, а за свръхрисковите групи на бременни, кърмачки, новородени и особено на децата в пубертета, това е съдбоносно. „Само можем да гадаем за мащабите на здравните проблеми, произтичащи от недостига на йод." професор Хенри Вьолтцке, координатор на стартиралия на 01.06.2015 тригодишен европейски проект EUthyroid, ДЦП «18 хиляди са децата у нас с тази диагноза, като всяка година се прибавят нови хиляда». И ТОВА са само децата с ДЦП, а колко нови други редки болести се появиха... Днешното поколение младежи- родители и бъдещи родители, е лишено от задължителната преди йодна профилактика в училищата, основна причина за тези физически и психически проблеми. Американски специалисти обявиха, че само 10% от йода в йодираната сол се усвояват от организма, а за свръхрисковите групи на бременни, кърмачки, новородени и особено на децата в пубертета, това е съдбоносно. „Само можем да гадаем за мащабите на здравните проблеми, произтичащи от недостига на йод." професор Хенри Вьолтцке, координатор на стартиралия на 01.06.2015 тригодишен европейски проект EUthyroid. «Над 360 милиона европейски граждани (около 80%) страдат от различни заболявания, свързани с нисък прием на йод", а в България, по мнение на чиновниците, тези болести са само 2.8*%
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?