Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Цвета Караянчева прие строя на „Бриз 2019“ (СНИМКИ)
Цвета Караянчева прие строя на „Бриз 2019“ (СНИМКИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
7311
Коментари
4
Цвета Караянчева прие строя на „Бриз 2019“ (СНИМКИ)

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2019“. Тя беше посрещната с военен ритуал на Морската гара във Варна и прие строя на почетния караул.

След церемонията председателят на парламента наблюдава различни епизоди от военноморското учение от борда на фрегатата "Верни". Сред тях са ликвидиране на пожар на кораб в пристанище "Варна" и евакуация на пострадали, спасяване на бедстващи хора на море и борба с нефтен разлив, отразяване на асиметрични атаки от малка бързоходна лодка, артилерийска стрелба по въздушна цел, стрелба с преносим зенитно-ракетен комплекс от два бойни поста по една въздушна цел и други.

В 23-то учение "Бриз 2019", което продължава до 21 юли, участват общо 2018 военнослужещи от 11 държави. В учението ще се включат общо 26 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета и 5 вертолета. Българските военноморски сили са представени с 18 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 вертолета и 900 военнослужещи. Освен това от българска страна в учението ще се включат два самолета от Военновъздушните сили.

В поредното издание на "Бриз 2019" участват и 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства към 4 министерства, местни органи на управлението, неправителствени организации и други.

Основната идея на учението е да се повиши оперативната съвместимост и взаимодействие между Военноморските сили на участващите страни чрез отработване на различни епизоди.

Още по темата
Цвета Караянчева отива на „Бриз 2019“
Часовник
19:30
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще наблюдава националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2019“. Това съобщиха от пресцентъра на Народното...
Напиши коментар »
(4)
2
Абе нека се кефаркат, че може и за последно да им е.Днес Ердоган каза, че ако много знаят КРАВАРИТЕ, той ще затвори Черно море за корабите им.Нали се сещате, че тогава Черно море ще е Руско-турско, а "хитрия" бай Ганьо отново ще яде дървото.
3
Какво падение за военните и как КИ се чувстват тези доблестни мъже, да се кланят на една от шайкатА
4
НА ПЕКИНСКАТА ПАТИЦА СТРУГАРКАТА ОТ КЪРДЖАЛИЙ ПАДЕНИЕ ТОТАЛНО
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?