Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Цветан Василев говорел по тайни телефони с Огнян Стефанов
Цветан Василев говорел по тайни телефони с Огнян Стефанов
Автор: ПИК
Дата
Дата
10568
Коментари
1
Цветан Василев говорел по тайни телефони с Огнян Стефанов

С пореден разпит на основния прокурорски свидетел Бисер Лазов продължи делото за фалита на Корпоративна търговска банка. Близо четири месеца Лазов разказва пред Специализирания наказателен съд как Цветан Василев, според него, е източвал банката.

В разпита си Лазов споменава лица и събития от преди близо 20 г., за да обясни как Василев е реализирал основния си сценарий - неговата фирма да печели, използвайки ресурса на една стабилна банка, каквато преди време е била КТБ.

Днес свидетелят се концентрира около събитията, свързани с временното затваряне на банката на 20 юни 2014 г. - действия от страна на БНБ, които той нарече “изключване на КТБ от банковата система“. В този момент, по думите на Лазов, Цветан Василев вече не бил в България и не се интересувал какво ще се случи с банката.

Седмица преди затварянето ѝ, което оставило банката с десетки непокрити кредити и касова дупка от 206 млн. лева, Василев раздал чрез охраната си телефони с копчета на най-приближените си хора. Такъв телефон получил Бисер Лазов, а чрез него трябвало да осъществява комуникация, свързана с покриването на следите от източването на КТБ. По такива телефони Василев общувал и с Орлин Стойчев и Огнян Стефанов.

От думите на Лазов стана ясно, че раздаването на тези стари модели телефони било, за да не бъде проследима комуникацията.

Напиши коментар »
(1)
1
Как пък прокуратурата не се светна да ги дебна още тогава тия?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?