Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Цветанов във Варна: Ще провокираме обществен дебат за въвеждането на доброволни тестове за наркотици на подрастващите
Цветанов във Варна: Ще провокираме обществен дебат за въвеждането на доброволни тестове за наркотици на подрастващите
Автор: ПИК
Дата
Дата
6112
Коментари
3
Цветанов във Варна: Ще провокираме обществен дебат за въвеждането на доброволни тестове за наркотици на подрастващите

Мерките за противодействие на наркоразпространението и зависимостта на младите хора към наркотиците изискват всички ние като политици и общественици да обединим усилията си. Ще провокираме обществен дебат за въвеждането на доброволни тестове за наркотици сред подрастващите. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Във Варна той представи управленската програма на ГЕРБ в сферата на обществения ред и сигурността.

Форумът беше открит от областния координатор на ГЕРБ – Варна и кмет на Варна Иван Портних. В събитието взеха участие двама министри от кабинета „Борисов 2” – правосъдният министър Екатерина Захариева и регионалният Лиляна Павлова, която е и водач на варненската листа на ГЕРБ.

„Все повече деца на възраст 13-14 г. са пристрастени към наркотични вещества. Родителският контрол трябва да се засили чрез навременна информираност на семействата. Тестовете ще бъдат доброволни, ще се правят след изрично съгласие, а информацията от тях ще се предоставя единствено на родителите или попечителите на децата”, обясни Цветанов. Той потвърди ангажимента на партията да се създадат физкултурни салони и условия за спорт във всички български училища.

Цветан Цветанов постави акцент и върху необходимостта да се гарантира спокойствието и сигурността на хората от малките населени места. ГЕРБ предвижда да се засили присъствието на военни по границата, за да се ограничи използването на полицейски ресурси от вътрешността на страната. В отговор на конвенционалната престъпност до края на 2017 г. в системата на МВР ще бъдат назначени около 1500 полицаи. Предвижда се и въвеждане на видеонаблюдение във всички общини.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ набеляза и предвидените мерки за справяне с телефонните измами, които тормозят предимно възрастното население. Предложенията на ГЕРБ включват и законово ограничение на броя предплатени сим карти, които може да използва едно лице, стана ясно по време на форума. Във връзка с войната по пътищата Цветанов отчете, че ГЕРБ иска да рестартира Фонд „Пътна безопасност“.

Той благодари на водача на варненската листа на ГЕРБ и бивш регионален министър Лиляна Павлова, че екипът й е положил сериозни усилия, за да се обнови 85% от стария автопарк на пожарната.

„Силният глас на Бойко Борисов в качеството му на премиер на България беше чут и страната ни получи от ЕС 320 млн. лева – допълнителни целеви средства за борба с миграцията. С общите усилия на европейската общност надградихме капацитета като предприехме изграждането на ограда на българо-турската граница. Въведохме и видеонаблюдение в Черноморския регион чрез Гранична полиция“, обясни още Цветан Цветанов. Той коментира, че справянето с мигрантския поток е предизвикателство за цяла Европа.

Още по темата
Цветанов от Търговище: Ако БСП и ДПС се върнат на власт, ни чака нова катастрофа
Часовник
15:24
Цветанов заяви, че ГЕРБ се стреми да преодолее разделението, да има диалог и уважение, но опонентите на партията подхождат агресивно. "Политическите ни опоненти залагат на популизъм и внушения, за...
Напиши коментар »
(3)
1
А В ПАРЛАМЕНТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО-ВСЯКА СУТРИН ПРОВЕРКА ЗА-АЛКОХОЛ И НАРКОТИЧНИ ВЕЩЕСТВА!!!СТИСКА ЛИ ИМ НА ПОЛИТИЦИТЕ???ЗА ШОФЬОРИ МОЖЕ-ЗА ТЕЗИ КОИТО РЕШАВАТ СЪДБАТА НА ДЪРЖАВАТА И НЕЙНИТЕ ГРАЖДАНИ ЗАЩО ДА НЕ МОЖЕ-ТЕ НЕНОСЯТ ЛИ ОДГОВОРНОСТ ЗА ЖИВОТ И СЪДБИ????ЯВНО НЕ!!!ПОНЕ 27г. ПО НИЩО НЕ ЛИЧИ!!!
2
като министър , след това като председател на комисия в Народното събрание какво направи да спреш разпространението на наркотици? отговорът е - нищо......
3
Върни крадените пари за 8-те апартамента...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?