Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Цветанов: Благодарение на европейската солидарност в община Баните се реализират проекти за 8 млн. лв.
Цветанов: Благодарение на европейската солидарност в община Баните се реализират проекти за 8 млн. лв.
Автор: ПИК
Дата
Дата
10983
Коментари
14
Цветанов: Благодарение на европейската солидарност в община Баните се реализират проекти за 8 млн. лв.

Благодарение на европейската солидарност община Баните ще може да реализира проекти на обща стойност 8 млн. лв. Само за рехабилитация на улици по Програмата за развитие на селските райони е осигурено финансиране на обща стойност над 1,5 млн.лв. Вие сами разбирате, че това няма как да бъде осигурено от малкия бюджет на общината, защото за капиталови разходи тя може да си позволи не повече от 500 000 лева, заяви при откриването на реновирания площад в гр. Баните зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на партията. 

„Спомняме си миналата година на това място имаше разкопан площад и всеки искаше да го види така, както той изглежда днес“, каза Цветанов и благодари за усилията на местната власт и на изпълнителите за резултата. Според него облагородяването на населените места има огромно значение за туристите, които посещават градовете и селата ни. 

„Много е важно, когато има искане от общините за подобряване на средата за живеене, да имаме стабилност в държавата, за да се осигурят допълнителни целеви средства в помощ на общините“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ и благодари на премиера и всички министри за усилията им да подобрят приходите в държавния бюджет, за да се изпълняват проекти като този в Баните. 

„Днес с удовлетворение виждаме новата придобивка на община Баните - прекрасният площад, с който всеки жител може да се гордее. Този площад е пример за това как когато община и държава работят в една посока, резултатите са налице“, заяви областният управител Недялко Славов. Той благодари на Цветанов за съдействието му проектът да бъде завършен по най-добрия начин. 

По думите на Славов ръководството на община Баните целеустремено следва своите приоритети. Освен за благоустрояване на инфраструктурата и инвестиции във всички населени места, то полага големи усилия за възможно най-правилното управление на местните ресурси. 

Преди да пререже лентата на новата придобивка за своите жители, кметът на общината Милен Белчев съобщи, че инвестицията в площадното пространство е на стойност близо 2 милиона лева, осигурени с постановление на Министерския съвет. 

„При встъпването ми в длъжност през 2015 г. общинската администрация предприе мерки за финансово оздравяване. В резултат на това днес община Баните е стабилна финансово , което ни дава увереност да гледаме напред и да градим бъдещето. Баните днес е една чиста, приветлива, но същевременно модерна община. Европейските практики неусетно станаха част от нашата работа. С идеите си ние продължаваме да печелим европейски средства, което показва, че опитът вече работи за нас. Успехът е резултат от добрата работа на Общинския съвет, ръководството и всички служители на общинската администрация“, заяви Белчев. 

На празника на Баните и минералната вода, съчетан с откриване на новия център, присъстваха министърът на туризма Николина Ангелкова, посланикът на Кралство Мароко Закия Ел Мидауи, Владимир Уручев, кандидатът за член на ЕП Марин Захариев, народният представител д-р Красимир Събев, областният координатор на ГЕРБ Николай Мелемов, кметове на съседни общини.

Още по темата
Цветанов: Дългосрочните политики могат да стимулират инвестициите в отдалечените места
Часовник
13:11
"Дългосрочните политики могат да стимулират инвестициите в отдалечените места." Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан...
Напиши коментар »
(14)
1
Този е толкова корумпиран,че без свян и асансьор си е монтирал в хола, а Папа Франциск живее в 50 кв апартамент спартански вижте разликата! Затова гласувайте срещу ГЕРБ на 26.05. за да отидат на м.йната си
2
8-те милиона се усвояват 50 на 50. Другите му апартаменти все още нямат асансьори.
3
Така се оядоха,че в холовете им си имат асансьори, а хората ги обрекоха на глад и мизерия, 10 години такива гражби и нагли грабежи, че за 45г комунистите не са крали толкова, и четете ли в текста дали 2 милиона лева за ремонт на площада в това селско градче 2 милиона за плочки, това са безподобни нагли и безочливи организирани грабежи, под погледа на хората!
4
Аааа този се появи...не можех да спя спокойно откакто го СКРИХА. Значи не е наказан детето на Борисов
5
Значи около 40% все пак са стигнали до Баните /от 20 млн./! От тук нататък въпросът е: Колко ще откраднат местните „подизпълнители„ защото,ако им бъдат изпратени такива от София,местните ще духат супата?
6
8 000 000 за община Баните се равняват на 8 апартамента с асансьоp до хола. Не е много, но е едно добро начало. Първите 8, на които ще направим апартаменти в Баните, са седемте гepбера и братовчеда на kмета. Гласувайте пак за Гaргамел, тя много я разбира дигитализацията! Иснрено ваш: Цeц-ko
7
Цвъко, кажи нещо за Златен Век - ще строят ли или ще връщаш хапартаментя с хасансьоря?
8
Благодарение на алчността ти ме загуби като гласоподавател.Не се наяде да се задавиш дано. Аз вземам 200 лв пенсия ти лапаш като не видял. Дано се задавиш
9
Крадливите гербери искаха да си изградят една политическа системка както навремето беше при бай Тошо. Няма лошо, но за разлика от тогава сега само крадливи простаци и глупаци са на важни постове и водят държавата към катастрофа. Да се махат!
10
Обичам тиkва! Покрай тиkвата заобичах и пъпeши. Цeцo, обичам те!
11
Значи общината няма повече от 500хил.,но площада бил 2млн.?! В задачата се пита ? Колко ще струва подръжката ? Тоест,обречен е на разруха ,но парите са "правилно"усвоени!
12
Защо го давате още този. Той вече е НИКОЙ
13
Дебелоочие,дебелокожие,алчност,това излъчва физиономията на индивида,който вместо да се скрие от очите на бедните българи,се тика в полезрението им,молейки ги да гласуват отново за него и партията му,която той натика в тъмното кьоше,от където няма излизане.Налапал се с дузина апартаменти,този по най наглешки начин омайва простолюдието да забрави за далаверите му и да не забравят на 26-ти май да пуснат правилната бюлетина.Толкова ли сме задръстени като нация,често пъти се чудя.
14
Ей, №3, научи най-напред правописа преди да пишеш каквото ти дойде. Изречения нямаш, куп думи така, както ти идват в чугунената комунистическа тиква. Научи българската граматика!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?