Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Фандъкова: Инвестирахме 25 млн. лева за 10 години в "Кремиковци"
Фандъкова: Инвестирахме 25 млн. лева за 10 години в "Кремиковци"
Автор: ПИК
Дата
Дата
13125
Коментари
4
Фандъкова: Инвестирахме 25 млн. лева за 10 години в "Кремиковци"

За последните 10 години в район "Кремиковци" сме инвестирали над 25 млн. лв. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на откриване на спортно игрище в кв. "Кремиковци".

"Това е много сериозно спортно съоръжение в кв." Кремиковци" с естествена настилка. Трябва да се пази и да се поддържа", каза относно новооткрития стадион Фандъкова. Тя добави, че разчита на местния клуб за стопанисването на игрището и да осигурят възможност на всички, които имат желание, да спортуват.

"Заедно с футболното игрище изградихме и фитнес площадка, защото моята задача е във всяко населено място да има място за спорт", добави Йорданка Фандъкова.

"Специално това спортно съоръжение е на стойност близо 200 000 лв. от бюджета на Столична община", коментира финансовата страна на проекта кметицата на София. Тя каза още, че кметът на Кремиковци в момента изгражда още две подобни спортни фитнес площадки в Ботунец и в Долни Богров.

"От 10 населени места в района бяха останали 3 без спортни съоръжения и ще го сведем до минимум", поясни тя. Фандъкова добави, че София е спортна столица на Европа и трябва да бъдат осигурени възможности за безплатен достъп на всички граждани до спорта, особено на младите и възрастните хора. "Това ни е задача", заяви тя. По думите и в район "Кремиковци" са изградени много нови центрове.

"Изградени са 4 нови детски градини, всички училища и детски градини са ремонтирани на територията на района, ремонтирани са водопроводи. Това са усилия и средства, които са вложени за подобряване средата на живот в район "Кремиковци", един от атрактивните вече райони", каза още Фандъкова. Тя добави, че работят заедно с кмета на района и той прави всичко възможно средствата, които отпускат от Общината, да се ползват по предназначение.

Напиши коментар »
(4)
1
Откраднахте, Фандъкова, откраднахте...
2
А колко открадна Картофке, колко даде на Бащицата да те пази? Тази крадла разнебити София и в гласят отново за кмет. Мая ще я отвее като стой та гледай!!
3
Скоро гледах на едно столично училище надпис за реновирането му срещу скромната сума от 70 милиона лева.След кратка сметка се оказа , че за толкова пари ще се построят 3-4 нови училища.Но самоковската пача стриктно спазва девиза на ГРОБ -Строим за да крадем..Проблема е че не крадат по 10-20% а по 80-90.
4
Комунетата все сънуват кошмара че някой "краде" повече от тях ! Споко, нямате настигане.. От най-успешните кметове на София за всички времена! Построеното по времето на Фандъкова се вижда от всички софиянци...целият център е обновен, метрото ще стигне 50 км, всички училища и детски градини са санирани, градския транспорт подменен над 90 %за последните 5години... Изобщо, София отдавна си е един красив европейски град!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?