Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Урсула фон не знам си коя...Каква е тая скучна лелка, какво е това поредно протеже на баба Меркел?
Урсула фон не знам си коя...Каква е тая скучна лелка, какво е това поредно протеже на баба Меркел?
Дата
Дата
56214
Коментари
0
Урсула фон не знам си коя...Каква е тая скучна лелка, какво е това поредно протеже на баба Меркел?

Сделчицата в Брюксел приключи с...поредния триумф на баба Меркел, сивотата и безвремието.

И Източна Европа - пак прескочена, естествено. Няма отърване от либерастията...

Урсула фон не знам си коя е известна преди всичко с кучешкото си послушание и преданост към канцлерката, която докара бежанците на континента и провокира евроскептицизма и процесите тип "Брекзит".

Урсула е типична номенклатура без физиономия, аморфна, пригодна да запълни всяка дупка, ако се наложи. 

Първо министър на младежта. После министър на труда. Накрая - министър на отбраната?!

Без никаква квалификация, разбира се, и познания в областта на военното дело.

Завършила е колеж по медицина, където покрай нея гръмва скандал за плагиатство заради дипломната й работа. В момента берлинската прокуратура още води разследване.

Урсула е дежурно ухилена, любезна, скучна, покорна на благодетелката си - гаранция, че омертата "Юнкер" ще се възпроизведе и в бъдеще.

А това, разбира се, ще отблъсква нови и нови маси, ще ги настройва срещу идеята за европейска общност, ще отпушва сепаративните тенденции, 

На евроизборите в Италия, Франция, Австрия, Великобритания, Унгария, Полша, Чехия, Словения, Хърватско, Словакия, Германия... избирателите дадоха ясен знак, че искат съвсем различна политика. Различен елит. Различни подходи. 

В крайна сметка какво получават? Още от същото. 

Брюкселската синекура изнагля до такава степен, че дори не спази собствената си практика и норма да назначава водещите кандидати.

Урсула фон не знам коя си с какво е по-добра от Манфред Вебер? Шарл Мишел - от Тимерманс? Нали уж се гласуваше за конкретни имена в листите, каква е тая безобразна подмяна, и то извършена съзнателно след тридневен унизителен пазарлък?

Да чухте нещо за програми, за визия, за идеи? Не, само препирни кой ще се вреди до по-сладката позиция, до раздаването на еврофондовете, до кранчето с парите на данъкоплатеца.

И свръхзадачата! Да погалим егото на баба Меркел, демона на Европа, която много отдавна трябваше да е излязла в пенсия и да се лекува. В едно с алкохолика Юнкер и меките китки от Белгия, Холандия и Люксембург...

С Урсула, Шарл и сие европейската общност няма да прокопса. Напротив - приближава се до разпада. Това е златното време за популистите, за Фараж, Берлускони, Орбан, Льо Пен, за новите "екзит"-и...

На фона на протежето на Меркел те наистина изглеждат като месии. 

Затова - да си гледаме нашата градинка, да си копаем нашата нива. Колкото по-скоро се отървем от безумния мониторинг, толкова по-добре. По-малко Европа, повече България. По-малко Европа, по-силна България.

Повече разум, патриотизъм, християнско самосъзнание, традиционни ценности и уповаване на семейството. 

Струваме пет пъти повече от тях, въпреки менторския им тон и морални претенции. По-работливи сме, по-отговорни, децата ни са по-умни. Откъде-накъде ще ни поучават и назидават изкукали бабички, сбърканяци и оядени чиновници?

Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?