Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Уокменът стана на 40 години
Уокменът стана на 40 години
Автор: ПИК
Дата
Дата
6536
Коментари
0
Уокменът стана на 40 години

Аудио устройството уокмен става на 40 години. Първият модел- TPS-L2, се появява на пазара през 1979 г. и включва много механични части.

Устройството, разработено от "Сони", съществува и днес, макар че е с неузнаваем външен вид в сравнение с първите му образци - напомня смартфон с тактилен екран, памет и безжична връзка, пише Франс прес, цитирана от БТА.

"TPS-L2 бе произведен с толкова голяма прецизност, че се питах дали ще можем да го създадем отново в бъдеще", споделя инженерът Хироаки Сато.

Той е проектирал нови модели уокмени и гледа с носталгия на старите, които са представени в изложба в Токио по повод 40-годишнината от появата на устройството на пазара.

"Когато първият модел уокмен бе пуснат в продажба, учех в колеж и нямах достатъчно пари, за да го купя", си спомня Сато.

Днес въпросният модел е като антика, с място за поставяне на касета, клавиатура и бутони, които се натискат.

Но за стар модел уокмен, представен като нов и неизползван, бяха платени 1,3 милиона йени (11 000 евро), т.е. близо 40 пъти по-голяма сума от някогашната му цена.

"Не смятам, че сегашните уокмени ще могат да се използват след 40 години - отбеляза инженерът. - Аудио файл форматите ще са различни, а презареждащите батерии - неоткриваеми."

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?