Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
УНИКАЛЕН ЕКШЪН ПРЕД БНТ: Попове гонят демона Горан Благоев на протест (ВИДЕО/СНИМКИ)
УНИКАЛЕН ЕКШЪН ПРЕД БНТ: Попове гонят демона Горан Благоев на протест (ВИДЕО/СНИМКИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
55563
Коментари
0
УНИКАЛЕН ЕКШЪН ПРЕД БНТ: Попове гонят демона Горан Благоев на протест (ВИДЕО/СНИМКИ)

Уникален протест организираха попове пред БНТ заради скандала с предаването на БНТ "Вяра и общество" и водещият Горан Благоев, за който медията ни съобщи преди минути, че се разгаря безпрецедентно. От Светия синод излязоха с остра декларация срещу водещия, а сега попове са се събрали пред сградата на националната телевизия. Те изпълняват църковни песни, които са молитви срещу демоните, за да прочистят държавната медия от злото, което е я е обзело покрай хулите на Благоев срещу църквата и обидния начин, по който представя Христос и Дева Мария. 

ПИК съобщи, че въпросният журналист безпрецедентно нападна Българската православна църква, заради което СЕМ привика шефът на телевизията Емил Кошлуков. По време на изслушването му стана ясно, че Благоев от години води война със синода, заради което не му гостуват никакви официални лица от БПЦ. Вместо това той канел разни представители на самозвани организации, на които плащал и хонорари, а за капак били приближени на съпругата му. Самата тя също в конфликт на интереси получавала пари от държавния бюджет на БНТ от предаването на Благоев. 

По повод екшъна реагира днес и Светият синод на Българската православна църква. В остра декларация Българска патриаршия и към настоящия момент потвърждава своите нееднократно изявявани писмени становища относно предаването на Българска национална телевизия "Вяра и общество" и настояват хулие срещу църквата да бъдат спрени.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?