Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
УДАР: СДВР спипаха измамници с менте бижута - продавали "мними" златни накити по пътищата
УДАР: СДВР спипаха измамници с менте бижута - продавали "мними" златни накити по пътищата
Автор: ПИК
Дата
Дата
13202
Коментари
4
УДАР: СДВР спипаха измамници с менте бижута - продавали "мними" златни накити по пътищата

В резултат на проведена полицейска операция за установяване и задържане на чужди граждани, предлагали неистински златни накити в района на главни пътни артерии в и около столицата, на 31 юли служители на СДВР задържаха трима мъже, румънски раждани, съпричастни към подобни престъпления.

В хода на разследването е установено, че тримата използвали заучена схема, а именно: Спирали с лек автомобил с чуждестранна регистрация, имитирайки авария, с отворен преден капак, в крайното платно или в аварийната лента и махали с ръце към преминаващите покрай тях коли. Когато някой водач отбиел, за да им се притече на помощ, те на чужд език обяснявали, че са закъсали с автомобила и се нуждаят от пари. В замяна предлагали златни накити, /неистински/ а когато някой откажел прибягвали и до заплахи с оръжие.

Тримата са задържани с полицейски мерки до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура един от румънците е с повдигнато обвинение за престъпление по чл. 198 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава. От СДВР призовават: Ако има потърпевши от подобен род посегателства, които не са потърсили съдействие в полицията да подадат сигнал в най- близкото поделение на МВР.

Напиши коментар »
(4)
1
Само СДВР - то не ги е виждало тези румънци. Два пъти сме ги били с колегите рибари като тръгнем по язовирите. Като видят зор се правят на сърби и викат "брато". А и май са си и сръбски цигани. Спряхме на километри след Пловдив при едни дебелаци полицаи да им кажем за тези, а само единият си помръдна многозначително тъмните очила / за които май Бонев беше наложил забрана/. Сега освен че са без шапки и разпасани са и с бради! Имам ги снимани и ще ги кача тук ако мога.
3
Към ПИК: 900 000 броя четели ПИК? АУУУУ ! И от тях 901 000 го псуват и плюят!
4
И "Работническо дело" имаше същия тираж. Бравос!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?