Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Търсят 250 000 лева за спасяването на "Радецки"
Търсят 250 000 лева за спасяването на "Радецки"
Автор: ПИК
Дата
Дата
9982
Коментари
3
Търсят 250 000 лева за спасяването на "Радецки"

Около 250 000 лв. са необходими за извършването на технически преглед и ремонт на националната светиня на България кораба музей "Радецки", съобщи Александър Николов, председател на Сдружение "Енергийно бъдеще за България".

Публичната кампания за събиране на средствата е започнала на 9 януари и ще продължи до 3 март. Целта ѝ е да предостави парите на Националния исторически музей, който е принципал на кораба, за да може "Радецки" да извършва регулярните си плавания в акватория Козлодуй, добави Николов.

Единственият плаващ кораб-музей в Европа има нужда от специален технически преглед на всеки 5 години, тъй като е пътнически и на него се возят основно ученически групи, обясни Людмила Дамянова, директор на филиала на Националния исторически музей кораб-музей "Радецки", цитирана от БТА.

Гражданско сдружение "Енергийно бъдеще за България", Съюзът на българските журналисти и Общонародна фондация "Христо Ботев" обединяват усилията си в организирането на дарителска акция за създаване на паричен фонд за необходимия ремонт на "Радецки", добави Александър Николов.

Инициативата е получила подкрепата на министър-председателя Бойко Борисов и Националния исторически музей, но занапред има идея корабът да мине под специален статут за опазване от държавата.

Още по темата
Възстановиха събитията на кораба “Радецки”
Часовник
13:20
Фоайето на Софийския университет се превърна в декор за възстановка на събитията на кораба “Радецки”. Това е част от проекта “Моят Ботев”. Финансиран от програма...
Напиши коментар »
(3)
1
И?:( Бoкo дa бpъкнe по дълБOКО. Чepвив е от мъни, (mоnеy) а се oзъpтa като м.и.ш.о.к..И?:( Бoкo дa бpъкнe по дълБOКО. Чepвив е от мъни, (mоnеy) а се oзъpтa като м.и.ш.о.к...
2
-Кво реват тия бе,писна ми.То Киро редника отговаря за дунавскио флот.Он да даде пари! Дай,та дай.Е, че дадем накрая! Аз спасявам сите и сичко.Ясно ли е .Аре мирно!
3
Еленка, Корнелка и всички останали да върнат откраднатото от народа и тога ще има и за кораба и за всички светини и за пенсии.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?