Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Три на нула за Цачева - безупречна майка, съпруга и държавник. Ако пък не успее, винаги може да извикаме Кристалина
Три на нула за Цачева - безупречна майка, съпруга и държавник. Ако пък не успее, винаги може да извикаме Кристалина
Дата
Дата
48639
Коментари
30
Три на нула за Цачева - безупречна майка, съпруга и държавник. Ако пък не успее, винаги може да извикаме Кристалина

България има своя обединител и майка на нацията. Колкото и помпозно да звучат тези думи на премиера Бойко Борисов при представянето на кандидат-президента на ГЕРБ Цецка Цачева, никой не може да отрече, че те съдържат само истина. Юристката, станала първата жена председател на Народното събрание, доказа в два мандата на този пост, че наистина е обединител и въпреки тясната си партийна обвързаност като основател и трети човек в ГЕРБ след Борисов и Цветанов, успя да безпристрастно и в рамките само на законноста да управлява депутатите. В куп трудни за парламента моменти и критични за държавността, Цачева бе човекът, благодарение на когото парламентът продължаваше работата си, тя се доказа като обединител.

Истина е и второто - тя е успяла майка. И на своя син Румен, прочул България в цял свят с математическите си знания, но и на нацията, която пази от всякакви опити да се наложи хаос и беззаконие.

Дори и противниците на ГЕРБ в коментари пред ПИК не отричат, че в лицето на Цачева България може да се гордее с успял политик, законотворец и обединител, а защо не и един бъдещ президент. В световната кризисна ситуация, в която живеем, страната ни повече от всякога се нуждае от спокоен и уравновесен държавен глава и обединител - човек, който да успее с мека ръка, но с твърд глас, подкован от законите, да постига важните политики за нас. 

И още нещо, не по-малко важно - Цачева е безупречна и в личния си живот и за разлика от много успели политици, не е загърбила социалната си реализация като жена, съпруга и майка, в гонене на кариерата. Напротив - като достойна българка  е успяла да запази домашния уют през целия си щастлив брак, да възпита един достоен българин, прославил страната ни, едновременно с успехите в политиката.

Явлението жена в политиката наистина е сравнително ново и може би не добре възприемано от патриархалния електорат. Но 16 години след началото на новия век куп българки доказаха, че заслужават доверие, заемайки много важни управленски позиции. Затова и идеята за президент в пола не е в ущърб на България, а точно обратното - говори за това, че сме възприели демократични и съвременни ценности, с които Цачева може да ни представя пред света.

На опозицията пък ще й бъде трудно да я напада с компромати и скандали, защото около нея няма такива. За дългите си години в политиката тя нито веднъж не си е позволила да обиди някой, да държи непозволен тон, дори и като председател на Народното събрание, където човек трябва да е изключително гъвкав и уравновесен, за да не наруши баланса при ежедневните скандали между депутатите. Трудно е, за който и да е политик да овладява страстите в парламента между депутатите, без да се усеща пристрастност, но вече два мандата Цачева успява.

А това в крайна сметка е и основната задача на държавния глава - да представя страната ни в най-добрата светлина, да умее да разговаря с всеки дипломатично и да защитава нашите интереси, но за сметка на добрия тон. 

Президентската институция загуби своя облик през последните години, видяхме как с няколко непремерени думи един човек може да обърка външната ни политики почти безвъзвратно. За това е важно начело на държавата ни да е личност, която знае как се пазят изконните традиции, настоящите интереси и е добре приемана навсякъде по света. А като шеф на парламента вече два мандата има достатъчно контакти и опит в общуването с редица държавни глави и високопоставени политици.

Не на последно място Цачева може да се превърне като президент в символ и гордост за всяка българка, която като нея тихо и трудолюбиво цял живот пази семейните устои, възпитава децата си в морал и ученолюбивост, стои вярно зад съпруга си, а служи и на обществото.

Може да не е модна икона като някои от представителките на опозицията, фръцкайки се по последна мода със скъпи чанти и обувки, но това дори и прави чест. Винаги е спретната и елегантна според протокола, залагайки само на български тоалети. И може би именно защото не парадира с прически и лъскав стил, често я обвиняват за твърде скромния й имидж. А да не би парламентът и политиката да са моден подиум?! 

И в рамките на шегата - може пък именно тази скромна и отрудена българка да е героинята от култовото пророчество на баба Ванга, че през 2017 година начело на държавата ще застане руса жена, която ще издигне страна ни пред света и след това само светли и добри дни чакат нацията ни.

Е, ако пък тази руса жена не успее на първия тур на президентските избори, Борисов винаги може да извика блондинката Кристалина Георгиева да я смени за балотажа. Тя е винаги готова да запълни всяка дупка, и да заеме, какъвто и да е пост - само ще се наложи специалистката по всичко за кратко да бъде оттеглена от надпреварата за шеф на ООН, където смени Ирина Бокова.

Напиши коментар »
(30)
1
Ееее,кде,къде номинацията на тетка ти Цецка е по-силна от тази на чехльото Плевнелиев.Та той си беше един обикновен комсомолски активист,докато тетката е била председетел на ППО/за незнаещите-първична партийна организация/.Честито за поредният комунист и то цели 27 години след падането на комунизма
2
Ще повърна......
3
Бойко каза,че и магаре да посочи матраяла ще го избере,сега пробва с магарица,че и майка на нацията я изкара,тогава нация от какво сме? Честито1
5
След толкова манипулативни заглавия и статии, които съм чел тук, само да попитам - ПИК да не би да значи Подли Изкуфели Комунисти ?
6
Много моля Ви мадам, мене много мъ йе срам!....
7
Чак пък обединител,майка на нацията!Е,хайде холан де!А бащата на нацията сигурно е Бойко.
8
Ц.Цачева не е била политик. Ако смятате депутатите за политици, това е друго нещо. Само че тази погрешна практика политиците, и то най-вече ръководителите на партийки джобен формат да стават депутати, я има само в България и някои други балкански държави, например в Косово. Тя е била депутат от ГЕРБ и сетне председател на два състава на НС, но това е административна длъжност. Друг е въпросът ако смятате поста й секретар на ППО на БКП на администрацията на плевенска област, но и това не съответства на думата „политик”. Ако Цеуцка закъса предлагате Кристалина Георгиева да отиде на нейно място и да се бори за поста президент. Както е тръгнало със състезанието за ген.секретар на ООН , в скоро време Кристалина може пристигне да запуши и тази дупка. Не съм сигурен обаче дали ще бъде избираема след препоръката й да си вземем повече имигранти, та да увеличат числеността на държавата. Младите девойки и тези на по-почтени години нещо не са съгласни. А за пророчество на баба Ванга, че през 2017 година начело на държавата ще застане руса жена, която ще издигне страната ни пред света - sorry ама Ц.Ц. е химическа блондинка. Тя е на 58 години.
9
ЕХО,,,, МНОГО ЛИЗАНЕ-СТИГА И НА МЕНЕ МИ СЕ ПОВРЪЩА
10
Пишете: "Не съм сигурен обаче дали ще бъде избираема след препоръката й да си вземем повече имигранти, та да увеличат числеността на държавата. Младите девойки и тези на по-почтени години нещо не са съгласни." Как да разбираме: че предпочитат например негри като по-качествени мъже? А за цвета на косата на Ц.Ц. : като жена на 58 г. е необходимо тя да полага грижи цветът от мръснобял да стане платинен или платиненорус , или в някой друг нюанс. Д.Атанасова и Л.Павлова предпочитат тъмна коса и поради това отпаднаха от класацията. Не отговарят на пророчеството на баба Ванга.
11
Бе кво ма занимавате с тая пача? Чечка Чачева ли е, ква е таз Уфсъ?
12
Жена-политик било ново понятие Сигурно за това сме цъфнали и завързали като от 20 министри 9 са жени кмет на София-жена Сега си имаме и майка на нацията-жена Следващ ход на гениалният Винету е патриарх-жена
13
ТАЗИ ТЕТКА ЩЕ НИ Е ЗА ПРИМЕР КАК В ПИЯНО СЪСТОЯНИЕ ПОДРЕЖДА КОИ МЪЖЕ И КОИ ЖЕНИ КАК ДА ПЕЯТ ЦЪФНАЛ ГЕРБ...Цъфна та чак завърза.
14
Мили хорица,сънародници които се чудите как да купите раничка или нови маратонки на детето си. Които гледате молещите му очи,които си броите стотинчиците. Които живеете от заплата до заплата,. А ето как живеят крадците които за 9 години ви обраха- Синът на Цецка Цачева живее като принц в САЩ Румен Данговски бил „Малкият принц“ сред съучениците си в Математическата Синът на Цецка Цачева, Румен Данговски, тотално се е променил, след като започна да обикаля света и често ходи на състезания и екскурзии в САЩ. Данговски-младши, освен че промени визията си и започна да се облича като Ричи Рич от едноименния сериал с Маколи Кълкин, заживял като малкия богаташ. Плейбоят Румен полудял по нощния живот и почти всяка вечер купонясвал както у нас, така и в Аризона. Освен че посягал все по-смело към чашката и жените, младият богаташ бил върл фен на билярда, и дори често играел вързано с приятелите си по клубовете.Наричали го Малкият принц или Малчо заради охолния живот, който водел покрай известната си майка.
15
Партиен секретар на БКП.
16
Миналият път беше магаре, този път кобила. Менажерия брат.
17
Правилно решение на Бойко. Разкара я от Народното събрание. Ако разкара още две лекета от депутатките си - едното от Дулово другото от Кърджали парламентарната му група ще изглежда поне малко по-интелигентна.
18
Погну̀са — това е чувството, което изпитвам като видя този отвратителен хермафродит Цецка. Вие луди ли сте? Как може в една европейска държава да има президент Цецка? Помиярска работа!
19
В СРАВНЕНИЯ С ТРАВЕРСА, КОЙТО ЩЕ КОМАНДВА ЧЕХЪЛА ПАРАШУТИСТ, КАНДИДАТ ЗА ЧЕРВЕНО ГОВЕДО В ОБОРА НА ДЕБЕЛАТА ПРЪДЛИВА КРАВАНЕЛИЯ, И НЕЙНИТЕ ЧЕРВЕНИТЕ ГОВЕДА.
20
НА МАМКА ТИ ДУПКАТА ОТ ДЕТО СИ СЕ ПОЯВИЛО ЧЕРВЕНО ГОВЕДО.
21
Дупка червена е майка ти Цецка говедо недоклатено!
22
Какво значение кой е кандидата? Машината за избори на ГЕРБ плюс техните ентелигентни и информиранo-облъчени избиратели ще изберe и налъм в саксия.
23
Tzetzka Tzacheva ...Scarecrow from "Planet Animals " ...!!! / was dangerous to nominate JORDANKA FandaKova, because of surging great popularity...and throwing a shadow over the Sunny Pumpkin ...!!!
24
Поредната"демократка" била в близкото минало комунистка , при това достойна! "Е такова било времето" бе казала Цецка в едно интервю.....Сега времето е друго трябва да бъдем....Демократи с главно "Д". И ние сме такива, не само според госпожата , но и според платените журналисти.....Може би трябва да сме "щастливи", че за момента пожарникарят се отказа от този сладък пост и трябва да аплодираме мъдрото му решение! Хора като господата Б.Б. и Ц.Ц., както и госпожи като Ц.Ц. опропастиха страната ни. Но както се казва:" Какъвто народът такива и управниците му. Да ни е честит избора на ГЕРБ.
25
като падне герб от власт ще го видим пик тогава как ще трие коментари и ще пише простотии
26
България от кадърни политици все цъфти след Освобождението си, та до сега...
27
..... и то за тия тия 00, които ги асоциираме с обществена тоалетна
28
Единственото хубаво нещо е,че никой няма да ни е.е майката.
29
wh0cd794743 prometrium Buy Anafranil Rimonabant Online
30
wh0cd794743 generic wellbutrin citalopram 20mg
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?