Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Трагедията с малката Мария – срам за държавата
Трагедията с малката Мария – срам за държавата

У нас болни деца умират, защото няма пари, а политици ходят с охрана и лимузини

Автор: "Ретро"
Дата
Дата
62625
Коментари
17
Трагедията с малката Мария – срам за държавата

Болезнено отекна смъртта на 6-годишната Мария в цялото ни общество. Не че е била неочаквана, особено при толкова тежка диагноза. Но като истинска бюрократична безчовечност и цинизъм се възприе от хората поведението на институциите около тази смърт. Пълен потрес и срам за деградиралата държава. Която има пари за охрани, лимузини и суперкомпютри, а няма за болните си деца.

Безобразие бе отказът на Здравната каса да поеме разходите около лечението на детето, а след това чудовищната фактура, връчена на семейството от болницата само часове преди края на детето. И след като се вдигна шум по случая, медиите дадоха гласност и хората изтръпнаха от възмущение, се направи крачката назад и разходите бяха поети от Касата. А за да се защитят, бюрократите в нея излязоха с текст, озаглавен „Спекулациите със съдбите на болни деца се превръщат в лоша практика“. В нея надълго и нашироко те обясняват какви бюрократични действия са предприети по случая. Че дори е извършено и допитване, вероятно платено, до двама консултанти. Майката е обвинена, че не е платила с парите от набраните дарения, евентуално ако парите не стигнели, Касата щяла да доплати. И това е може би най-страшното. Означава ли, че родителите на всяко тежкоболно дете трябва да открият дарителска сметка, да афишират своята болка и може би бъдеща трагедия, за да получат помощ от НЗОК. Ами ако родителите са бедни, неособено грамотни компютърно или пък ако не успеят да съберат дарения?! Това означава ли, че детето им няма да бъде лекувано. Или просто трябва да осребряват безропотно предоставените им сметки от лечебните заведения. И не е ли такова поведение на институциите противоконституционно?!

Изводът за пореден път е – който може, да се спасява и да хваща самолета от Терминал 2. Тук надежда няма.

Ирина Михайлова, София

Напиши коментар »
(17)
1
И сматаш, че на Запад щяха да я излекуват ей така, с магическа пръчка? Тежка карма е поело това дете и никой нищо не може да направи.
2
Държавата явно много е помогнала и министерството , и Здравната каса ! Царе са в прехвърляне на топката. Те никога не са виновни за нищо ! Заразили са се от ГЛАВНИЯ. Как така нашия БАТМАН не пое нещата в свои ръце и да разпореди , плати , нареди и даде ? Дали е коректно и точно да бъдат наречени властимащи , коравосърдечни УБИЙЦИ ? Просто питам де ! Отгледани от Тиква индивиди , какви по-различни да са от тикви ? Има още деца за убиване. Да видим как ще продължат !
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Системата ни е в такова положение защото купира западните демократични стандарти. На запад цените са космични защото медицината е бизнес, не професия, не призвание и хипократова клетва а чист груб нечовешки бизнес. Ако не сте разбрали цените на мед. услуги се вдигат именно от западните фармацевтични и консумативни компании. Самото следване е ненормално скъпо. така че нещата са много едностранно представени. Не обвинявайте за всичко касата !!! Касата за плащане на не знам колко си външни лечение дава колкото на всички джи пи та в страната и повече. Капитализъм сър ....
5
Политиците не оставиха нито един РЕСОР в държавата, който да не им носи пари!!! Направиха лекарите търгаши, хората положили Хипократовата клетва се превърнаха в биэнесмени!!! Търговията с живота ще става все по страшна, а и колко лекарски грешки, эакъснели линейки, починали эащото нямат пари да отидат на лекар и т. н.!!! Хора които чакат с години животоспасяващи операций а в повечето случай не ги и дочакват!!! Поэорна работа!!!!
6
gledahte li izkazvaneto na zdravnia taka nare4en ministar. ostanal potresen, toi ne znael, toi ne podpisal, sigurno moeto ku4e e podpisalo.ataia anka -ai6e deto obesila ku4eto 6te ia obesia s glavata nadolu.izmet.bilo neino i 6tiala da pravi kakvoto si iska s nego.otvrat,i se e snimala cigankata mrasna.
7
Пак така ли щяха да постъпят , ако беше детето на някой от ШАЙКАТА ??????????? Или пък на някой от самата ШАЙКА ?????? В държавата на равенството , имо по-равни от равните , нали ? Кога ли на хората ще им писне и ще ги помете ? Превърнахме се в бостан с тикви !
8
В някои страни за подобни гафове хвърчат министерски глави, а на нашия изкуфелник и през ум не му минава! Той, видите ли, се чуди как тъй някой дебил чиновник пише писмо до семейството да връща някакви пари! Този дървояд години търка гащи по някакви министерства и единственото с което стана известен е това, че назначи кръглоглавият си племеник с честните сини очи, възпитаника адамов на ПУЦа за селски счетита като мин.фин! Имайки предвид възрастта му, представяте ли си какво количество калинки летят по разни министерства и агенции с негова помощ?Този къде живее и колко апартамента и вили има?
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
мамицата ви
11
отговор на коментар
Същото равенство беше и преди 1989 г. Забрави ли?
12
отговор на коментар
Да, прав си ! Беше и преди 1989г. Но.......Нали точно от това равенство се махнахме тогава. И то , за да го променим и повече да не е така. А сега се оказва , че е същото , но с други главни герои. Искахме да стане по - добре , а то стана както винаги !
13
Събраните пари за плащане на лечението ли са или за нещо друго???:):):)Щом Касата ще плаща,защо се събират пари???:):):)
14
Надежда всяка оставете! Терминал 2 ! Младите прозряха първи!
15
Митко мамицата ви прочетено на глас shibanseltak.com/-reply_1804591#ss
16
Нецензурно съдържание! Този коментар съдържа нецензурно съдържание! прочетено на глас shibanseltak.com/-reply_1801159#ss
17
Истината е ,че на наблюдателите в живота винаги им е тъпо !Влез в играта !Стани играч !Страхливите го духат !https://bit.ly/2vGdh7g
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?