Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (29 юни – 5 юли)
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (29 юни – 5 юли)

Автор: ПИК
Дата
Дата
8831
Коментари
1
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (29 юни – 5 юли)

Мемоарите на Павел Поппандов „Значи съм живял. Автобиография“ и тази седмица са тотален хит и отново оглавяват класацията на най-търсените и най-продавани книги от пъстрия каталог на издателство „Милениум“.

На второ място се нарежда най-новото заглавие - „Memento mori. Избрани епитафии“, което събира най-ярките образци на епитафии на някои от най-даровитите умове в човешката цивилизация.

Мащабното изследване на проф. Стивън Коткин „Сталин 2 том. В очакване на Хитлер (1929-1941)“ заема трета позиция.

В разгара на лятото дамите искат да демонстрират перфектна фигура на плажа и логично на огромен интерес се радват бестселърите „Размерът има значение (размерът на талията)“ и „Размерът има значение 2. Наръчникът“ от Александра Иванова, които са на четвърто място.

В Топ 5 се завръща и „Литературен гастроном“ – единственото издание на българския пазар, което повежда читателите на кулинарно пътешествие в литературата.

1. „Значи съм живял. Автобиография“, Павел Поппандов. За пръв път знаменитият актьор се изповядва пред публиката за богатата си творческа и житейска кариера. В мемоарната книга Поппандов споделя своите най-съкровените спомени за срещите си с големи театрални и кинотворци, някои от които отишли си в забрава. Разкрива любопитни подробности зад кадър на култови филми като „Оркестър без име“, „Равновесие“ и много други, превърнали се във филмова класика. И открехва завесата над интригуващия си личен живот.

2. „Memento mori. Избрани епитафии“, София Петрова. Изданието събира най-ярките образци на епитафии, достигнали до нас през вековете и излезли изпод перото на някои от най-даровитите умове. Редом с тях са представени куриозни надгробни надписи, а също и примери за използването на жанра като мощна сатирична и изобличителна сила. Всички тези творби очертават контура на предсмъртния завет и изграждат цялостната представа за отношението на великите към смъртта и отвъдното.

3. „Сталин 2 том. В очакване на Хитлер (1929-1941)“, Стивън Коткин. Вторият том на мащабното изследване обхваща периода до избухването на Великата отечествена война и германската инвазия в Русия. Това е времето на абсолютната диктатура и прословутите сталински репресии. Коткин, професор в Принстън, гордеещ се с реномето на един от най-признатите специалисти по модерна история, е събрал в уникалния си труд неизвестни документи и факти за съветския диктатор, които преобръщат установените представи.

4. „Размерът има значение (Размерът на талията)“ и „Размерът има значение 2. Наръчникът“, Александра Иванова. Първата част разкрива на читателите най-успешната система за отслабване и оздравяване от последните години, а „Наръчникът“ в ясни и прегледни таблици показва как да следваме принципите, помогнали на авторката и нейните последователи да се избавят от нежеланите килограми.

5. „Литературен гастроном. 101+ рецепти от любими книги“, Галина Иванова. Уникалният сборник представя кулинарните тайни, които са ни завещали с безсмъртните си книги 80 велики писатели на всички времена - от Бокачо и Даниел Дефо та чак до любимата на малки и големи мегаписателка на 21. век Джоан Роулинг. Ястията, които те сервират на героите си, ще ви отведат на незабравима разходка през вкусовете и гастрономичните удоволствия в литературата, ще ви върнат спомена за любимите книги и със сигурност ще засилят апетита ви както за кулинарни експерименти, така и за още четене.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси в близост до автогарата – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92, ет. 6 и във фирмената книжарница на издателството на адрес ул. „Цар Шишман“ №18 (зад опашката на Коня).

 

 

Напиши коментар »
(1)
1
Граби народе. Пълнете касите на П@рд@л,,к,о. И без това тримата шишковци изсипват милиони.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?