Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (27 юли-2 август)
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (27 юли-2 август)
Автор: ПИК
Дата
Дата
17994
Коментари
2
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (27 юли-2 август)

Сензационната  биография на легендарния двоен шпионин Олег Гордиевски - „Гордиевски. Шпионин и предател“ от Бен Макинтайър (издателство „Милениум”), светкавично зае първото място в класацията за най-продавани книги през изминалата седмица.

На втора позиция се нарежда досегашният лидер в Топ 5 „Значи съм живял. Автобиография“ от Павел Поппандов.

Традиционно силен остава интересът към уникалните по рода си книги „Литературен гастроном. 101+ рецепти от любими книги“ и „Memento mori. Избрани епитафии“, които са на трето и четвърто място.

Малкото, но изключително полезно томче „Джобна енциклопедия на рибите в България“ заема пета позиция.

1. „Гордиевски. Шпионин и предател“, Бен Макинтайър. Истинската история на една от най-значимите фигури в световния шпионаж Олег Гордиевски – полковник от КГБ, който тайно работи за британската служба МИ6. Спиращо дъха четиво, което разкрива в детайли надпреварата между британското, съветското и американското разузнаване в разгара на Студената война и личните битки на един човек, който се опитва да промени Европа.

2. „Значи съм живял. Автобиография“, Павел Поппандов. За пръв път знаменитият актьор се изповядва пред публиката за богатата си творческа и житейска кариера. В мемоарната книга Поппандов споделя своите най-съкровените спомени за срещите си с големи театрални и кинотворци, някои от които отишли си в забрава. Разкрива любопитни подробности „зад кадър“ на култови филми като „Оркестър без име“, „Равновесие“ и много други, превърнали се във филмова класика. И открехва завесата над интригуващия си личен живот.

 3. „Литературен гастроном. 101+ рецепти от любими книги“, Галина Иванова. Уникалният сборник представя кулинарните тайни, които са ни завещали с безсмъртните си книги 80 велики писатели на всички времена - от Бокачо и Даниел Дефо та чак до любимата на малки и големи мегаписателка на 21. век Джоан Роулинг. Ястията, които те сервират на героите си, ще ви отведат на незабравима разходка през вкусовете и гастрономичните удоволствия в литературата, ще ви върнат спомена за любимите книги и със сигурност ще засилят апетита ви както за кулинарни експерименти, така и за още четене.

 

4. „Memento mori. Избрани епитафии“, София Петрова. Изданието събира най-ярките образци на епитафии, достигнали до нас през вековете и излезли изпод перото на някои от най-даровитите умове в човешката цивилизация. Редом с тях са представени някои куриозни надгробни надписи, а също и примери за използването на жанра като мощна сатирична и изобличителна сила. Всички тези творби очертават контура на предсмъртния завет и изграждат цялостната представа за отношението на великите към смъртта и отвъдното.

5.  „Джобна енциклопедия на рибите в България“, Петър Делчев. Уникален справочник за риболов с познавателна и изцяло практическа насоченост. Книжката представя с факти и илюстрации онези над 100 вида риби, които представляват най-голям интерес за въдичарите.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси в близост до автогарата – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92, ет. 6 и във фирмената книжарница на издателството на адрес ул. „Цар Шишман“ №18 (зад опашката на Коня).

 

 

 

Напиши коментар »
(2)
1
Има ли статистика колко от тези книги са купени от нашите интелигентни , умни и жадни за знания управляващи тикви ? А защо " Винету" не е в списъка ?
2
Както винаги на болшевишкия крадец на кашкавал, ще му се размине. Хората ги съдят за котка, но тоя болшевишки боклук, ще се окаже над закона. Иначе работата е ясна, че тоя дъртофелен комуняшки екстремент, който се напикава вечер, 100% прикрива кмета БСПдираст, за това престъпление. А бе АТИ ЛА, защо мълчиш когато пишат, за поредния болшевишки главорез!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?