Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (22-28 юни)
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (22-28 юни)

Автор: ПИК
Дата
Дата
12784
Коментари
0
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (22-28 юни)

Актьорът Павел Поппандов е безапелационен любимец на читателската публика и през изминалата седмица – сензационните му мемоари „Значи съм живял. Автобиография“ за пореден път оглавяват класацията за най-продаваните заглавия на издателство „Милениум“. Предстои авторът да направи турне из страната и лично да представи книгата на многобройните си почитатели.

На второ място се нарежда най-новото предложение, което украси каталога на издателството, „Memento mori. Избрани епитафии“ – четиво без аналог на книжния ни пазар.

Третата позиция заема „Досието Скрипал“ - интригуващата биография на шпионина Сергей Скрипал, написана от личния му приятел - журналиста Марк Ърбън.

В Топ 5 попадат още смразяващият трилър „Градината на пеперудите“ и „Всичко за сватбата. Съвети за бъдещи булки“ – безценен наръчник за всяка младоженка, която иска да организира перфектно най-важния ден в живота си.

1. „Значи съм живял. Автобиография“, Павел Поппандов. За пръв път знаменитият актьор се изповядва пред публиката за богатата си творческа и житейска кариера. В мемоарната книга Поппандов споделя своите най-съкровените спомени за срещите си с големи театрални и кинотворци, някои от които отишли си в забрава. Разкрива любопитни подробности „зад кадър“ на култови филми като „Оркестър без име“, „Равновесие“ и много други, превърнали се във филмова класика. И открехва завесата над интригуващия си личен живот.

2. „Memento mori. Избрани епитафии“, София Петрова. Книгата събира най-ярките образци на епитафии, достигнали до нас през вековете и излезли изпод перото на някои от най-даровитите  умове в човешката цивилизация. Редом с тях са представени и някои куриозни надгробни надписи, както и епитафии с мощна сатирична и изобличителна сила. Всички тези творби очертават контура на предсмъртния завет и изграждат цялостната представа за отношението на великите към смъртта и отвъдното.

3. „Досието Скрипал”, Марк Ърбън. Кой е Сергей Скрипал? Кой желае смъртта му? Наказание за изменника на родината или разчистване на стари сметки е покушението срещу него? Книгата съдържа малко известни факти от живота и дейността на Скрипал, които открехват завесата към причините за покушението над него. Представена е цялата история на нашумелия агент още от детството му в Калининград, през службата в десантните части и първите му мисии в чужбина, чак до вербуването му от МИ6, разкриването му и последвалата размяна срещу заловени в САЩ руски шпиони. Основна част в изследването заема и разразилата се след покушението информационна война, в която замесените страни не се свенят да изкривяват фактите и да манипулират общественото мнение.

4. „Градината на пеперудите“, Дот Хъчисън. Перфектен трилър, спиращ дъха. Близо до усамотено имение се простира разкошна градина, където растат ароматни цветя, ехтят водопади и бродят скъпоценни Пеперуди – млади жени, отвлечени и татуирани с пищни криле, за да наподобяват деликатните създания, на които са кръстени. Над тях бди Градинаря – извратен мъж, обсебен от красотата им. Мечтата му е да улови колкото се може повече прелестни образци за колекцията си. Двама агенти на ФБР са натоварени със задачата да разплетат най-смразяващия случай, с който някога са се сблъсквали - да намерят Градинаря и да спасят пленничките му от сигурна смърт.

5. „Всичко за сватбата. Съвети за бъдещи булки”, Теменуга Пенчева. Уникална по рода си книга на българския пазар. Тя разкрива любопитни факти за традиционните и модерни сватбени ритуали в България и по света. Дава полезни напътствания за това как да организирате всеки един етап от специалния ден и помага да избегнете фаталните грешки при планирането на церемонията. Безценни са препоръките към младоженеца и кумовете и оригиналните идеи, с които да направите тържеството си незабравимо.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси в близост до автогарата – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92, ет. 6 и във фирмената книжарница на издателството на адрес ул. „Цар Шишман“ №18 (зад опашката на Коня).

 

 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?