Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (19-26 юли)
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (19-26 юли)

Автор: ПИК
Дата
Дата
11239
Коментари
1
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (19-26 юли)

Тоталният хит на сезона - „Значи съм живял. Автобиография” от Павел Поппандов с логото на издателство „Милениум”,  за пореден път оглавява класацията за най-продавани книги през изминалата седмица

На второ място се нарежда едно от новите заглавия на „Милениум”, което няма аналог на родния пазар – уникалната по рода си книга „Memento mori. Избрани епитафии”, която събира най-ярките образци на епитафии, достигнали до нас през вековете.

Сензационният том „Досието Скрипал” - интригуващата биография на шпионина Сергей Скрипал, написана от личния му приятел - журналиста Марк Ърбън, заема третото място.

В Топ 5 влизат още „Литературен гастроном. 101+ рецепти от любими книги” и „Азбука на имената в България” – най-пълният пътеводител в света на имената, който помага да разберем съдбата си.

1. „Значи съм живял. Автобиография“, Павел Поппандов. За пръв път знаменитият актьор се изповядва пред публиката за богатата си творческа и житейска кариера. В мемоарната книга Поппандов споделя своите най-съкровените спомени за срещите си с големи театрални и кинотворци, някои от които отишли си в забрава. Разкрива любопитни подробности „зад кадър“ на култови филми като „Оркестър без име“, „Равновесие“ и много други, превърнали се във филмова класика. И открехва завесата над интригуващия си личен живот.

2. „Memento mori. Избрани епитафии“, София Петрова. Изданието събира най-ярките образци на епитафии, достигнали до нас през вековете и излезли изпод перото на някои от най-даровитите умове в човешката цивилизация. Редом с тях са представени някои куриозни надгробни надписи, както и примери за използването на жанра като мощна сатирична и изобличителна сила. Всички тези творби очертават контура на предсмъртния завет и изграждат цялостната представа за отношението на великите към смъртта и отвъдното.

3. „Досието Скрипал”, Марк Ърбън. Кой е Сергей Скрипал? Кой желае смъртта му? Наказание за изменника на родината или разчистване на стари сметки е покушението срещу него? Книгата съдържа малко известни факти от живота и дейността на Скрипал, които открехват завесата към причините за покушението над него. Представена е цялата история на нашумелия агент още от детството му в Калининград, през службата в десантните части и първите му мисии в чужбина, чак до вербуването му от МИ6, разкриването му и последвалата размяна срещу заловени в САЩ руски шпиони. Основна част в изследването заема и разразилата се след покушението информационна война, в която замесените страни не се свенят да изкривяват фактите и да манипулират общественото мнение.

4. „Литературен гастроном. 101+ рецепти от любими книги“, Галина Иванова. Томът представя кулинарните тайни, които са ни завещали с безсмъртните си книги 80 велики писатели на всички времена - от Бокачо и Даниел Дефо та чак до любимата на малки и големи мегаписателка на 21. век Джоан Роулинг. Ястията, които те сервират на героите си, ще ви отведат на незабравима разходка през вкусовете и гастрономичните удоволствия в литературата. Ще ви върнат спомена за любимите книги и със сигурност ще засилят апетита ви както за кулинарни експерименти, така и за още четене.

5„Азбука на имената в България“, Галина Иванова. Научете повече за произхода, значението и характеристиката на около 600 лични имена – традиционни, класически, модерни. Книгата отговоря и на вълнуващи въпроси за съответствията между името на човека,  особеностите на неговия характер, какот и за бъдещето на неговия живот.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси в близост до автогарата – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92, ет. 6 и във фирмената книжарница на издателството на адрес ул. „Цар Шишман“ №18 (зад опашката на Коня).

 

 

Напиши коментар »
(1)
1
Какъв топ 5? То там има точно толкова книги в наличност! Може ли да си поръчам някоя книга, написана от таткото на фъфлещия дебил?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?