Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (15 – 21 юни)
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (15 – 21 юни)

Автор: ПИК
Дата
Дата
10099
Коментари
0
Топ 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум“ (15 – 21 юни)

Мемоарите на Павел Поппандов „Значи съм живял. Автобиография” за поредна седмица не отстъпват от първото място в класацията за най-продаваните книги на издателство „Милениум”. Бумът около сензационната изповед на големия актьор се развихри  след  премиерите на книгата в София и Враца. Сега Поппандов се готви за турне из най-големите градове в страната.

Второто и третото място си поделят литературно-кулинарните шедьоври – „Литературен гастроном. 101+ рецепти от любими книги” и „Голям кулинарен речник”.

На четвърта и пета позиция са две от най-новите книги от издателството – „Досието Скрипал” - биографията на шпионина Сергей Скрипал, написана от журналиста и негов личен приятел Марк Ърбън, и „Монтен и опитът на скептицизма” – четиринайсетата книга от поредицата „Философия за всеки”.

1. „Значи съм живял. Автобиография“, Павел Поппандов. За пръв път знаменитият актьор се изповядва пред публиката за богатата си творческа и житейска кариера. В мемоарната книга Поппандов споделя своите най-съкровените спомени за срещите си с големи театрални и кинотворци, някои от които отишли си в забрава. Разкрива любопитни подробности „зад кадър“ на култови филми като „Оркестър без име“, „Равновесие“ и много други, превърнали се във филмова класика. И открехва завесата над интригуващия си личен живот.

2. „Литературен гастроном. 101+ рецепти от любими книги“, Галина Иванова. Томът представя кулинарните тайни, които са ни завещали с безсмъртните си книги 80 велики писатели на всички времена - от Бокачо и Даниел Дефо та чак до любимата на малки и големи мегаписателка на 21. век Джоан Роулинг. Ястията, които те сервират на героите си, ще ви отведат на незабравима разходка през вкусовете и гастрономичните удоволствия в литературата, ще ви върнат спомена за любимите книги и със сигурност ще засилят апетита ви както за кулинарни експерименти, така и за още четене.

3. „Голям кулинарен речник”, Александър Дюма.  Дюма не е само „Тримата мускетари“ и „Граф Монте Кристо“. Той е бащата на легендарната френска кухня. За първи път на български излезе венецът на неговия живот – готварската библия „Голям кулинарен речник“. Обемистият труд е плод на няколко десетилетия събирачество, както и на безброй трапези с изобилие от кулинарни изкушения и куриозни случки с най-известните личности на XIX век. Вкусният шедьовър на Дюма е наръчникът на всички знаменити шеф-готвачи от новото време.

4. „Досието Скрипал”, Марк Ърбън. Кой е Сергей Скрипал? Кой желае смъртта му? Наказание за изменника на родината или разчистване на стари сметки е покушението срещу него? Книгата съдържа малко известни факти от живота и дейността на Скрипал, които открехват завесата към причините за покушението над него. Представена е цялата история на нашумелия агент още от детството му в Калининград, през службата в десантните части и първите му мисии в чужбина, чак до вербуването му от МИ6, разкриването му и последвалата размяна срещу заловени в САЩ руски шпиони. Основна част в изследването заема и разразилата се след покушението информационна война, в която замесените страни не се свенят да изкривяват фактите и да манипулират общественото мнение.

5. „Монтен и опитът на скептицизма”, София Петрова. Книгата е най-новото попълнение в любимата на малки и големи философска поредица. В тома по достъпен начин са обяснени възгледите на френския мислител, събрани са най-ярките му цитати, които вече са станали афоризми и са особено актуални и днес.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси в близост до автогарата – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92, ет. 6 и във фирмената книжарница на издателството на адрес ул. „Цар Шишман“ №18 (зад опашката на Коня).

 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?