Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Топ кардиологът проф. Иво Петров с ценни съвети как да се предпазим от промените на времето
Топ кардиологът проф. Иво Петров с ценни съвети как да се предпазим от промените на времето
Автор: ПИК
Дата
Дата
16396
Коментари
0
Топ кардиологът проф. Иво Петров с ценни съвети как да се предпазим от промените на времето

Жега, която се редува с бури и захлаждане. Как да се предпазим от големите температурни амплитуди и каква трябва да е грижата за сърцето през лятото. Това коментира пред Нова телевизия един от най-добрите кардиолози у нас проф. доктор Иво Петров.

„Промяната на времето е един стресов, рисков фактор за нашия организъм. Има множество проучвания, които доказват, че резките климатични промени влияят негативно на сърдечно-съдовата система и увеличават острата заболеваемост от мозъчен инсулт и инфаркт. Хората, които са предразположени към такъв тип заболявания са и податливи на резките климатични промени”, коментира професорът.

Съществуват начини, чрез които бихме могли да се предпазим, при резки температурни амплитуди. Съветите, които лекарите най-често дават при информация за промяна на времето, е да увеличим приема на течности, както и да се предпазваме, ако страдаме от определени заболявания.

„Когато се очакват такива резки промени е желателно да се вземат превантивни мерки. Хората, които са преживели вече инцидент, диабетици и с високо кръвно трябва да се предпазват и да пият повече течности”, допълни Иво Петров.

Още по темата
ПИК TV: Д-р Иво Петров: Кои са най-големите убийци на здравото сърце през 21 век?
Часовник
11:31
Атеросклерозата и сърдечно-съдовите заболявания се смятат за най-голямата неинфекциозна епидемия в нашето съвремие, с две думи - те са най-големият убиец на 21 век. Без да искам да влизам в твърде...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?