Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Тероризъм или оставката на Томислав Дончев?
Тероризъм или оставката на Томислав Дончев?
Дата
Дата
129136
Коментари
20
Тероризъм или оставката на Томислав Дончев?

Томислав Дончев обвини държавен служител от Министерство на отбраната, че е предизвикал масовата психоза и изтеглянето на децата от училище в Сливен.

По думите на анти-терористичния топ експерт Алексей Петров, това е дефиницията на тероризъм.

Минути по-късно, близкият до Дончев сайт „Дневник“ излезе със статия, според която вицепремиерът е насочил вниманието към Александър Урумов – директор на Дирекция „Връзки с обществеността“ на Министерство на отбраната.

Урумов наистина е евангелист, деен противник на Истанбулската конвенция и първоначалните текстове в Стратегията за защита на децата.

Защитата на консервативните, християнски и семейни ценности през последните години го сближава до висшите кръгове на Републиканската партия и служители на Белия Дом в САЩ и той е редовен гост на тематичните събития във Вашингтон и Ню Йорк, което е видно и от снимката му със Сара Сандърс.

Всичко това го прави и един от основните противници на кръга „Капитал“ и либералното „Отворено общество“ в България. Говорителката на фондацията на Сорос е именно човекът, който обвини първа поименно Урумов – разбира се, без доказателства, при това във фейсбук...

Явно днес поредното активно мероприятие на партията на Мария Капон в Сливенско е сметнато за удобен случай „Отворено общество“ и кръгът „Капитал“ да натиснат бутона на своята спяща клетка в правителството Томислав Дончев и той да бъде активиран за отстраняването на Урумов.

Философът Дончев, обаче, този път пресоли манджата.

Защото обвиненията в тероризъм не са просто философия. Те са национална сигурност и висша политическа отговорност.

Това не е като да философстваш как си изградил електронно правителство за 2 млрд. лв. през трите мандата на ГЕРБ, пък хакери ти сриват институциите на всеки 6 месеца.

Не е и като да философстваш как европейска България дала максималното възможно на Фолксваген, пък те отишли в азиатска Турция – в същия ден, когато Ford започват производството на нов джип в също толкова европейска Румъния, а BMW преполовяват строителството на новия си завод в още по-европейска Унгария.

Не е същото като философстването за трансформация на икономиката, работната сила и човешките ресурси, когато самият ти за 10 години като вицепремиер и втори човек до Бойко Борисов не си успял да изградиш кьорав екип от нормални хора, ако не броим 5-6 оборотни подводници на Иво Прокопиев, разпределяни по различни агенции.

Томислав Дончев този път се наигра.

И или срещу Александър Урумов трябва да бъдат извадени неопровержими доказателства в тероризъм, включително записи, имейли и свидетелства.

Или Томислав Дончев да си подаде оставката.

Защото обвиняването на невинни висши държавни служители в сферата на отбраната и националната сигурност е не по-малък тероризъм от това да разказваш глупости на ромските семейства в Сливен.

Още по темата
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Екшън в кабинета - вицепремиери мерят кой е виновен за хаоса в Сливен, Дончев набеди човек на Каракачанов (ОБНОВЕНА)
Часовник
12:47
"Ако има нарушение от страна на служител на министерството на отбраната ще бъде извършена проверка и виновните ще си поемат отговорност". Това заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир...
Напиши коментар »
(20)
1
Айде моля , без тъпи заглавия за фалшиф рейтинг :)))
2
Томислав Дончев винаги намира начин да отстреля държавни служители, които не му играят по свирката. Какви кадри на отворено общество има в администрацията- най- добрите. А най- личния е Кирил Гератлиев в МОН!
3
Така и не разбра, как се крадат еврофондове.
4
ТОМИСЛАВ Е НАЙ ХАРЕСВАНИЯ И РЕЙТИНГОВ ПОЛИТИК В НАШАТА ПАРТИЯ. НЕ СЛУЧАЙНО Е ВИНАГИ ВИЦЕПРЕМИЕР В ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ВЕЧНИЯ ПОБЕДИТЕЛ ГЕНЕРАЛ БОЙКО БОРИСОВ. А В ГАБРОВО Е БОГОТВОРЕН. НАПРАВИ ГРАДА ЕВРОПЕЙСКИ И ДЕЛОТО МУ СЛЕД ТОВА ПРОДЪЛЖИ ТАНЯ. НЕ Е ЯСНО ЗАЩО ГО ОПЛЮВАТЕ НО СИГУРНО СТЕ ЗАПОЗНАТИ КАКЪВ СТРАШЕН УДАР ВИ ПОДГОТВЯ. МОЖЕ БИ ГО МРАЗИТЕ ЗАЩОТО КОГАТО СТАНА КМЕТ КОНКУРЕНТ МУ БЕ СЕГА ВАШАТА СЛУЖИТЕЛКА ИВКA КОЯТО СМАЗА И ПОСЛЕ ОСЪДИ И Й ЗАПОРИРА ИМОТИТЕ. СЪЩОТО ПРЕДСТОИ И НА ТОЗИ ПЕТЪР И ЦЯЛАТА ВИ РЕДАКЦИЯ. ТОМИСЛАВ НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯ И МАЧКА ДОКРАЙ!
5
А аз горката си мисля, че това е поредната Костинбродска конспирация на импексовата БСПдирастия, водена от Клепоухия Каун Шербетов, Кучката Йо, Импексовата Барсала и Общата костинбродска шафрантия е налице... ............................................................................................................................................. Но, какво може да очакваме от Костинбродска брантия, с Московска диплома за уруспия, със специалност как да обслужа устно, дърт и гнусен партиен болшевишки член, от политбюро! Тия болшевишки крадливи отрепки, са готови и с курабиите си да си правят пиар, както корветата на кмето вибратор, само и само до обслужат, червените олигарси и бандити, като братя Галеви, братя Диневи, Фози, Баневи, Ванко -1, 2, 3 и още легион крадливи БСПеерасти, готови да заграбят милиардите на София . Софиянци пак искат да ви цакат, с дърти корвети нов бардак да правят. Но ще допуснем ли да сменим, работен кон, за червена проскубана, кудкудякаща кокошка, не вярвам.. Само питам защо и е на Костинбродката Лая, да сменя 8 000лв. заплата с три пъти по малка, и държавни привелегии по големи от тези на Клепоухия Каун Румен Пъпката, ако не се кани със БСПдирастията да краде. Да не би и братя Галеви да са я снимали, как и навират вибратор с крак, както при корветата на Кмета вибратор, че да я изнудват сега, не е ясно. Но изведнъж да смени поведението си, от говорител на народа да стане говорител на червената номенклатура и олигархия, каквато си беше преди, е повече от странно...
6
Томислав Дончев досега няма грешен ход. На него се дължи моментния рейтинг на правителството,ако не е той ще е отрицателен. На частичните избори 2010 г.за кмет на Габрово след като Томислав стана вицепремиер в кабинета "Борисов-1" ,вашата сегашна журналистка ИВЕТО НИКOЛOВA бе кандидата за кмет на Синята коалиция! В предизборната кампания си позволи клевети срещу Томислав Дончев впоследствие я осъди и занули. Без милост! Габровци се подиграваха на ИВЕТО и никой не гласува за нея. Сега както е споделил вие цялата редакция ПИК сте му на прицел и няма да спре докато не ви довърши както с Ивка. Епилога предстои
7
Ха дано оставка,а след неговата и на Боkо!
8
Най-вероятно - с нищо. Като шефа си. Но пък как говори...
9
Е какво да очакваме от Дончев бивш стипендиант на Отровено общество на дедо Шорош?
10
Tomito Donchev e sledvashtia patnik sled Cvako. Toi i bez tova e bezpolezen za GERB ... Nai-setne Iveto Nikolova shte se izradva,che neinia dushmanin i vrag e v nemilost,,,,,,,,
11
Е, ПИК, пресолихте манджата. Аз лично го гледах и нямаше чак такова огромно посочване на чиновник. Напротив. Обаче вие ПИК сте вторачени в този човек, незнайно защо с адски негативно отношение, което използвайки медията си, се опитвате да налагате на читателите. Ха се поспрете малко
12
Благодаря на тези които са ме подкрепили. Нека да внеса яснота.Не може човек на моята позиция да говори неистини. Всичко което съм казал е истина. Работещите в този сайт са предубедени спрямо не. Отдавна. Причината е, че през 2014 г. аз осъдих г-жа Ива Николова ,бивш кандидат за кмет на Габрово от името на поредната партия за нея, мисля че беше СДС. По време на изборната кампания тя си позволи обиди и клевети, както към мен така и срещу партия "ГЕРБ". Съдът постанови решение с което я осъди да ми заплати 40 000 лева. Възложих на Частен съдебен изпълнител да събере вземанията ми от нея. Тя нямаше пари, каквито няма и сега. Разрочихме плащанията, съжалих я. Наложи се да продаде бащфината си къща в едно габровско село. Парите от продажбата не стигнаха и днес тя продължава да ми дължи още 10 800 лева. Ще поддържам изпълнителното дело актуално, няма да позволя то да се самопрекрати (ex lege) но тези пари тя трябва да ми ги предаде. Със сигурност знаете, че в този работят хора които са минали през много партии, като започнем от собственика и стигнем до г-жа Николова. Последната е служила и на Георги Гергов, това също бива да го знаете. Не познавам лично авторът на горната публикация и това е много полезно за неговата кожа. И за напред не трябва да очкавате добра дума за мен тук. Тези списвачи са злобари, тъпанари, ренегати, които се опитват да редят правителството. Това никога няма да се случи, ако щат гъзовете си да съдерат.
13
Не си цапай клавиатурата да изписваш името на Ива Николова. Поздравления за теб ! Днес ти eбa майката на Главанакпитека от Банкя. Вчера той каза пред десетки медии, че случаят който коментираме е дело да тези които са направили "Костинброд". Оказа се, че служител в министерството на Праси Каракочанов ( оня с хубавите дънки и синята каска). Това е причана в този порно-сайт да цвилят срещу тебе. Да не ти дреме на xyя, ти си прав !
14
Ако това наистина бе уважавания от мен г-н Дончев, наистина статията и не само тази правят впечатление за не особено позитивното отношение. Това буди съмнение за много лично отношение граничещо с лично отмъщение. Тъпо, но това е усещането ми, а за съжаление това няма нищо общо с журналистика
15
Ха, ха, ха, главаначетата от парно -сайнчето ПИК пак разсмяха публиката, ама като чета коментарите оставам с впечатлението че този главата, който е написал тази въшня, скоро ще последва съдбата на повяхналата "касавица "с нежните уши и ще трябва да се раздели с доста придобивки!
16
Каква е тази дума "оставка", моля? Ако има някаква вина - практиката е ясна - поемаме политическа /без/отговорност със суджук и въпроса е приключен!
17
Да се прати Оня от Отбраната и барабар с шефа в академиите на евангелисти, където се обучават. Тук нямат право от позиции на държавна служба да изразяват убеждения религиозни и пр. по важни въпроси в държавата. А и нарушават систематично Конституцията, нагазват в първи глави на НК и да си понесат и тук отговорността. Ако ги пуснат от тук без наказания, макар че трябва да ги понесат и да си платят, да отидат в Тексас при близките си по идеология, да си купят по няколко шапки и да си оправят талиите на родео, ако все още могат.От ревностните им защитници от ПИК също да опитат родео за талия и задни части, да си ги оформят. Пратете ни снимки да ви видим!
18
А бе то покрай Бойко Борисов все такива: Цв. Цветанов; Ц. Цачева; Суджука; Д. Добрев; Терасата- консул в Барселона; Лили Павлова-чантата; Б.Банов; скулптура Рашидови още и още! Защо Т.Дончев да е различен. Различен и то само в бяло е Б. Борисов.
19
Томислав Дончев,трудно би изрекъл думи в които не е убеден 100%.Той е корективът на правителството,човекът който го държи винаги будно.При него демагогията е чуждо явление.Като "построи" магистрала "Хемус," Борисов тръгвайки си от политиката както той обеща,Дончев е достойният който ще оглави пп-герб на национално ниво.Мнението ми, не е закачено за никоя партия.
20
Нищо не е нахранил 10 години като вицепремиер..само приказки. От 10 години говори за електронно правителство, дори Румъния вече ни изпреварва а той само плямха! Но и ББ няма с кой да го смени..рипсата на кадри е при управ.ляващите, а не при соросоисите-те не са на власт., хаха .Дончев е кръгла нула, жена му е умна.та в самейството..Той с каквото се е захвонал и го е провалял..
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?