Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ТЕМИДА НЕ СЕ СМИЛИ: Остави зад решетките безскрупулен лихвар
ТЕМИДА НЕ СЕ СМИЛИ: Остави зад решетките безскрупулен лихвар
Автор: ПИК
Дата
Дата
5257
Коментари
1
ТЕМИДА НЕ СЕ СМИЛИ: Остави зад решетките безскрупулен лихвар

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на първоинстанционния Окръжен съд под тепетата, с което спрямо В. П. е взета мярка за неотклонение "задържане под стажа". Срещу него са повдигнати обвинения за извършване на две престъпления.

Едното от тях е за лихварство за това, че е предоставил парични заеми на обща стойност 6 000 000 лева на 240 физически лица, срещу уговорена лихва, като от тази дейност е получил доходи в размер на 1 000 000 лева. Със спечелените пари е закупил движимо и недвижимо имущество в различни градове на Южна България и с това е осъществил друго престъпление - пране на пари.

Апелативните магистрати споделиха мотивите на Окръжния съд, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към извършването на двете инкриминирани деяния, за които е обвинен, като те се наказват с лишаване от свобода. 

Съдът прие , че действително няма опасност В. П. да се укрие, но има риск, при по-лека мярка за неотклонение, да повлияе на свидетели и по този начин да извърши друго престъпление. Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Още по темата
Закопчаха лихвар, раздал 6 милиона на 240 потребители
Часовник
19:31
Мъж на 48 години е задържан за това, че е извършвал банкови и финансови сделки без съответно разрешение. Това съобщават от прокуратурата.Оттам допълват, че той е отпускал парични заеми на обща...
Напиши коментар »
(1)
1
Имате ли представа какво е пране на пари, бе ТЪПАНАРИ?! ТИКВАТА ПPЪДHA, и ЦЯЛАТА ГЕЙберастка СГАН се СКЪСА да му БЛАГОДАРИ за УХАНИЕТО с КОЕТО ги е УДОСТОИЛ. Сега с НЕТЪРПЕНИЕ ЧАКАТ ТИКВАТА да се HACEPE, та ОТНОВО да му БЛАГОДАРЯТ за ХРАНАТА, КОЯТО им е ПРЕДОСТАВИЛ. :-)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?