Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
С парите за асфалта купете кувьози
С парите за асфалта купете кувьози
Автор: "Ретро"
Дата
Дата
30580
Коментари
11
С парите за асфалта купете кувьози

Във всяко едно училище на видно място са поставени големи  5-литрови  пластмасови бутилки от минерална вода. На етажа на малките, на този със средните и разбира се, на големите ученици. Всички деца, независимо от възрастта си, ги пълнят съвестно с капачки от минерална вода и сокове. Тази кампания трае вече две години и е свързана с идеята за закупуване на кувьози за родилните отделения в болниците. И чест прави на подрастващите, че са взели присърце идеята.

Само че това ли е пътят за решение на въпроса. Така ли ще се преборим с демографската криза. С непрекъснато протестиращите лекари от различни болници. Борещи се за тяхното оцеляване. Напоследък - и тези от педиатричните отделения, протестът на медицинските сестри за достойно заплащане на един нелек и изтощителен труд. Най-после хората сякаш бяха чути. Премиерът обеща финансови средства за покриване на дълговете, увеличение на заплатите и най-важното - за закупуване на необходимите кувьози. Някои ще кажат, че е предизборно. Нека да е. Нали е за добро. Всички се сблъскваме с мизерията в поликлиниките, не дай боже, в болниците, но най-страшното е ставащото в родилните отделения. Да, хората са състрадателни, помагат кой както може, всички сме го правили. Но не е това пътят. Нито доброволните помощи, нито кампаниите за спасяване на едно или друго човешко същество, нито българските Коледи ще решат проблемите. Просто трябва държавата да се намеси. Ако трябва да се свият някои представителни разходи, ако трябва и асфалтът да се поспре, но със здравето на хората шега не бива.

Напиши коментар »
(11)
1
Със или без кувьози мангалите си раждат. Така че по добре да има пътища!
2
Парите за кувьозите не са в асфалта, а при Йончеваици , Ниновици, Гечове и прочие, моля, не заблуждавайте незнаещите.
3
Парите за асфалт се дават за асфалт. Няма как да купиш с тях ковьози. Ние също на работа събираме капачки какво лошо има в това?
4
Поредната червена тъпотия. Не разбирате ли ,че Асвалта ще докара инвеститори, нови работни места и пари за ковьози!!!
5
ще ревете за асфалт, то угодия няма. Щом Борисов е казал ще има и кувьози. Какво пречи всички да сме съпричастни в събирането на тези трудно разградими отпадъци?
6
Мисленето на парче и "когато му дойде времено" ни докара до последни в Европа! Днес капачки ще събираме,а утре? Стига сме се вторачвали в грешно минало! Така оставаме без бъдеще!
7
За този който бърза да забрави грешното си минало, не трябва да има бъдеще.
8
отговор на коментар
В кувьоз бяха моите деца!14 дена.Близнаци!!!!!!ПОМИЯР Аз не съм Мангал но пикая на скапания асфалт 4см. износи устойчив пласт.Ако имаш кола я кажи на колко време сменяш биалетки и шарнири и как са ти джантите.Кувьозите са за децата ни,заради нас.Да ти припомня 86г. и Чернобил.Я прочети малко статистика и виж колко двойки ЕТНИЧЕСКИ Българи като мен са с преждевременно родени деца?ПОМИЯР ,Мангалите не се нуждаят от кувьози,но децата ни се нуждаят а те струвха 50 000 евро преди 8години .Сега е двойно!Е колко асфалт е това като цената за тон е 160лв.???или 40,50лв. на квадрат е ако можеш да смяташ Тапанар ???????
9
Не могат да смятат господине.Те са научени да крещят ,,Да живей и ни води към щастливо бъдеще"Промити мозъци,повтарящи като папагали една и съща лъжа.Дано на някой асфалтаджия не се наложи да е нужен ковьоз за детето му.Тогава ще разбере кое е по важно.
10
Хора , не се карайте ! Бат Бойко ще даде и за кувьози , и за асфалт , за всичко ! Не виждате ли , че пари не липсват. Що къщи , апартаменти , вили за гости , асансьори , басейни се купиха - направо ум да ти зайде ! И това е САМО ВЪРХА НА АЙСБЕРГА. Какво е скрито отдолу , камо можем да предполагаме. Но изводът е един и е много , много ясен - ПАРИ ИМА и са даже в изобилие. Важното е нашия личен , български бог да благоволи да ги нареди и даде ! Защото знаемЕ , че всичко се прави САМО от него. Той дава , плаща , позволява , одобрява ! Това е ! Молете му се.......
11
Кувьозите са само за проблемните деца, а асфалта е за всички хора. Защо са ни кувьози без пътища?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?