Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
С Кошлуков омертата победи на "Сан Стефано". Егати концепцията: ще спира "Стани богат"?! А имаше шанс за живот със Сашо Диков...Кога ще влезе прокурор в БНТ?
С Кошлуков омертата победи на "Сан Стефано". Егати концепцията: ще спира "Стани богат"?! А имаше шанс за живот със Сашо Диков...Кога ще влезе прокурор в БНТ?
Дата
Дата
264812
Коментари
0
С Кошлуков омертата победи на "Сан Стефано". Егати концепцията: ще спира "Стани богат"?! А имаше шанс за живот със Сашо Диков...Кога ще влезе прокурор в БНТ?

Кошлуков избран за шеф на БНТ.

Някой да е изненадан?

Можеше изобщо да не се минава през цирка "публично изслушване на кандидати", маскиран като обществена дискусия.

Решението е било взето отдавна, във важните кабинети на държавата. 

Тъй наречените "съветници" от СЕМ са кротки послушници и проводници на чужда воля. 

Изобщо кои са тези съветници? Розита Еленова? София Владимирова? Ивелина Димитрова? Какъв е приносът им към телевизионното дело, каква е експертизата им?

От 30 години съм в тая професия, но - простете, не ги бях чувал. Вероятно съм слабо информиран. Но това ли са най-компетентните личности, призвани да излъчат новия предводител на напълно фалиралата морално и финансово държавна медия. 

Вятър и мъгла е всичко. Розита Еленова и София Владимирова да оценяват Сашо Диков и Сашо Йовков - телевизионни легенди от малкия екран с различима професионална биография, разпознаваеми от целия народ? Звучи като подигравка.

Отвъд съветническата клетост - с какво блесна Кошлуков в идеите си за БНТ?

Онова, което се чу, бе, че възнамерява да спре най-рейтинговото предаване на "Сан Стефано" - "Стани богат". Защото...било много скъпо. Трябвало да се затягат коланите.

Абсурдна логика. Гониш единствения си конкурентоспособен играч, вместо покрай него да привлечеш рекламодатели?! Защо според г-н Кошлуков БНТ трябва да бяга от разширяване на външната реклама в праймтайма? Защо не запази "Стани богат" и не го напълни с реклама, след като бие по рейтинг новинарската емисия на БТВ и Нова? Може би за да са доволни от някои частни телевизии, чиито собственици са потенциално близки до г-н Кошлуков?

Като цяло Емил Кошлуков начело на БНТ е някаква черна ирония. Това е човекът, свързан с печалната ТВ7 на Цветан Василев. Всъщност телевизията на Цветан Василев приключи безславно, именно докато г-н Кошлуков я оглавяваше през 2014 г.

Такъв ли е намекът на СЕМ? Г-н Кошлуков да не би да е назначен за погребален агент?

Дано не. Дано си въобразявам. Макар че на "Сан Стефано" едва ли може да стане по-зле, по-сиво, по-безсмислено. 

Кошлуков е част от проваления екип на предишния бос Коко Каменаров, махнат за алкохолизъм. Каменаров ще остане в историята с това, че ремонтира луксозно директорския си кабинет, докато бюджетът на медията се топеше като ланския сняг. 

Откъде накъде приемаме, че г-н Кошлуков ще се различава от г-н Каменаров - като програмни идеи, или по-скоро като програмна безидейност? 

От друга страна - сенките над новия генерален директор са като за цяла гора. Съмненията и плонжовете през годините - също. От Цветан Василев - рязко при опонентите на Василев...Принципите изглежда не са му особено скъпи. 

Кошлуков ще гарантира статуквото, влиянието на всевластната омерта. Той е удобният човек, Сашо Диков е неудобният, това е ясно. 

Новият шеф щял да качва програмата на нови технологични платформи. Да де, но преди това е добре да има програма...

А със Сашо Диков начело мъртвецът БНТ имаше крехкия шанс да се пораздвижи и реанимира. 

Какво иска в крайна сметка драгият зрител? Да му е интересно. Иска телевизия за гледане, не телевизия на политкоректността и угодията. 

Реанимацията се отлага за някой друг път. Отлага се и прокурорската проверка на финансите в телевизията. Покорните данъкоплатци ще продължават да захранват скуката. Полубудната кома продължава. 

Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?