Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
С изпити по френски език и по география приключва втората кандидатстудентска сесия в СУ
С изпити по френски език и по география приключва втората кандидатстудентска сесия в СУ
Автор: ПИК
Дата
Дата
4576
Коментари
0
С изпити по френски език и по география приключва втората кандидатстудентска сесия в СУ

С изпити по френски език и по география днес приключва втората кандидатстудентска сесия за учебната 2019/2020 година в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

Изпитът по френски език е от 9.00 часа и цели проверка на езиковите знания и умения на кандидатите. Той е в рамките на изучавания в средното общообразователно училище граматичен материал. Кандидатът трябва да има разширени познания по лексика, което предполага допълнителни занимания и четене на оригинална литература. Изпитът се състои от диктовка, превод и комплексен езиков тест.

Диктовката има за цел да провери доколко кандидатът правилно възприема френската устна реч и владее френския правопис. Преводът от френски на български език е с обем от 15-20 стандартни машинописни реда и се извършва без ползване на речник. С него се цели да се провери владеенето на материала от лексиката и граматиката, както и умението на кандидата да предаде на правилен български език оригинален френски текст.

Комплексният езиков тест цели да провери доколко кандидатът правилно възприема френската писмена реч, да се проверят граматическите му знания и умения, както и уменията за свободно писмено изразяване на френски език.

Изпитът по география е от 14.00 часа и е върху учебния материал от задължителната и профилираната подготовка по география и икономика. Той е във вид на тест от 100 въпроса, от които 40 са от учебния материал за девети клас, а останалите 60 - от учебния материал за десети клас.

Тестът съдържа задачи за географски факти, обекти, явления и процеси, и за тяхното анализиране, интерпретиране и сравнение. Всеки въпрос има само един верен отговор от четири възможни отговора, отбелязани в теста с буквите А, Б, В и Г. Всеки верен отговор носи по 1 точка.

Максималният брой точки от теста е 100.

Три часа продължава изпитът по география, а правилните отговори от него се публикуват в страницата на СУ няколко часа след приключването му.

Още по темата
Втората кандидатстудентска сесия на СУ започва с изпити по немски и испански
Часовник
11:56
Днес в 9.00 часа в аудитория 255 на Ректората Марио Йорданов от гр. Русе изтегли вариант № 1 на изпита по немски език. Кандидат-студентите, които се явяват на изпита, са 124 души. Днес в 9.00 часа...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?