Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Съдът отказа да пусне предсрочно убиеца на студента Андрей Монов
Съдът отказа да пусне предсрочно убиеца на студента Андрей Монов
Автор: ПИК
Дата
Дата
7333
Коментари
0
Съдът отказа да пусне предсрочно убиеца на студента Андрей Монов

Софийският градски съд отказа предсрочно освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман, който изтърпява 20-годишна присъда за убийството на студента Андрей Монов след тричасово заседание. Според магистратите Полфрийман не се е поправил и превъзпитал докрай.

По време на заседанието стана ясно, че Полфрийман е разпространявал стикери с нецензурно съдържание в затвора.

Джок Полфрийман влезе в съдебната зала малко преди 9.00 часа, като представи пред съда молбата си за предсрочно освобождаване от затвора. Той увери магистратите, че не се нуждае от преводач и "не му се губят думи на български език".

Страните по делото не видяха пречки за гледане на искането му и съдът даде ход на делото по същество.

Съдът отхвърли поисканото от защитата явяване на двама допълнителни свидетели - свещеник и пастор от затвора, които да разкажат за поведението му зад решетките. Съдът счита, че не е необходимо да бъдат представени допълнителни доклади от администрацията на затвора.

Според защитата на австралиеца съдът трябва да направи преценка как осъденият е изтърпял присъдата си през тези 11 години и дали се е превъзпитал.

Според адвоката в затворническото му досие липсват ежедневните му молби за желанието му да му бъде предоставена работа и Полфрийман се поправя. Джок Полфрийман не е лесен затворник, това е сигурно. Той през цялото време се интересува от тежки въпроси, като например колко затворници са се самоубили, колко са болни от СПИН и туберкулоза, заяви защитникът на осъдения. Според адвоката на Полфрийман това е доказателство, че австралиецът бил пълноценен гражданин. 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?